ilaçsız Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

ilaçsız Baş Ağrısı Nasıl Geçer
ilaçsız Baş Ağrısı Nasıl Geçer

ilaçsız Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

ilaçsız Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Baş ağrısı günlük olaylara tepki olarak da karşımıza çıkabilir. Stres, hava durumu değişikliği, başka bir hastalığın da habercisi olabilir. İnanılmaz şiddetli görüldüğü gibi kısa süreli baş kısmında oluşan bir ağrı da olabilir. Ancak baş ağrısının şiddeti ne olursa olsun mutlaka önemsenmelidir. Çünkü, dış etkenlerden kaynaklanabileceği gibi genetik de olabilir aynı zaman da farklı bir hastalığın habercisi de olabilir.

Baş ağrısının başlaması vücutta yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunun habercisidir. Günlük işlerimiz yaparken, evdeyken veya okuldayken dahi karşılaşabilirsiniz. Özellikle bazı hastaların beslenme şeklinden kaynaklı olarak da karşımıza çıkabilir.

Baş ağrısı nasıl geçer ilaçsız

Yediğiniz yemekten tutun da yaptığınız egzersizlerden ve uzun süre bir şeyleri düşünmekten de meydana gelebilir. Başımız ağrır ağrımaz hemen ilaçlara sarılırız. Ancak ağrı kesiciler sürekli olarak kullanıldığı zaman bağlılık yapmaktadır.

Çoğu zaman kullanılan ağrı kesiciler kısa sürede olsa ağrısının geçmesine yardım eder ancak baş ağrısı daha sonradan tekrar eder. İlaç kullanımı gerçekleştirmeden önce doktorunuza başvurmalısınız eğer gün içerisinde veya o anda doktora gidecek durumda değilseniz olduğunuz yerde yapabileceğiniz doğal yöntemlerde var ve sizlere ilerleyen satırlarda bu doğal yöntemler hakkında bilgi aktaracağız.

Enseden gelen baş ağrısı ilaçsız nasıl geçer

Baş ağrısı tek başına bir hastalık olmadığından baş ağrısına neden olan hastalığı veya eksikliği öncelikle, bulmalıyız çünkü ağrı kesici kullanarak hastalığın üstünü kapatmaya çalışırsanız hastalık ilerlediği halde siz farkına varmayabilirsiniz ve gecikmiş hastalıkların çoğu zaman tedavisi yapılmadığından hayati tehlikeniz olabilir.

Baş ağrısını tetikleyen özellikle birkaç faktör vardır. Bunlar;

Uykusuzluk, fazla alkol kullanımı, stres, düzensiz uyku, kanda oksijenin azalması ve tansiyon düşüklüğü\fazlalığı gibi faktörler baş ağrısıyla özellikle etkilidir.

Başağrısı bazen çok kısa sürebilir bazen de birkaç gün geçmek bilmeyen ağrılara neden olabilir. Bu yüzden baş ağrısı meydana gelir gelmez mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Doktora başvurulup tedavi edilmezse eğer başağrısı kronikleşebilir. Buda sizin ileriki dönemlerde hatta tüm yaşamınız boyunca sıkıntı yaşamanıza neden olacaktır.

Baş ağrısını geçirmek için yapılması gereken birkaç yöntem bulunmaktadır bu yöntemler;

Öncelikle eğer migren rahatsızlığınız varsa ki baş ağrılarının %60 ı migrene bağlı gerçekleşmektedir. Işığın olmadığı karanlık bir ortam seçmelisiniz. Karanlık olmasının yanı sıra sessiz bir oda olması gerekmektedir. Çünkü migren fazla gürültü ve strese bağlı olarak meydana gelir.

Temiz ve açık havanın olduğu bir ortam yaratın. Hatta eğer ağrınızın şiddetine bağlı olarak çıkmama durumunuz yoksa açık havada yürüyüş yapmak çok iyi gelecektir.

Duş alacak durumunuz varsa eğer sıcak bir duş vücudunuzun gevşemesine yardımcı olacaktır.

Eğer ağrı hala geçmediyse soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Bir torbanın içerisine buz ekleyerek veya bir bezi ıslatarak alnınıza bırakabilirsiniz.

Kahve kullanımına herhangi bir nedeniniz veya rahatsızlığınız yoksa acı kahvenin içerisine birkaç damla limon sıkarak içmeniz baş ağrınıza iyi gelecektir.

Baş ağrısı tedavisi nasıl yapılır?

Baş ağrınız yapmış olduğunuz tüm müdahalelere rağmen geçmediyse eğer baş ağrısı tedavisi hakkında sizlere birkaç bilgi aktaracağız. Çünkü baş ağrısı günlük hayatınıza inanılmaz derecede etki eder ve günlük yaşamınızdaki enerjisiniz düşürür.

Baş ağrısı tedavinize öncelikle sağlık koşullarınızı geliştirmekle başlayabilirsiniz. Yani baş ağrısına neden olan hastalığınızı öncelikle bulmanızdır. Çünkü eğer başka bir hastalığa bağlı olarak gerçekleşmişse uzun süre ne yaparsanız yapın öncelikle nedeni tedavi etmediğiniz sürece devam edecektir.

Sabah baş ağrısına ne iyi gelir

Sağlık koşullarınızın el verdiği tüm egzersizleri deneyin çünkü egzersiz yaparken tüm stresinizi atmış oluyorsunuz buda baş ağrınızın geçmesine neden olur.

Belirli vitamin ve protein alarak gıda takviyesi yapın. Ağrının olduğu yerlerde belirli basınç noktaları vardır. Bu noktalar üzerinde masaj yaparak basınç uygulayın. Ancak ne olursa olsun geçmeyen baş ağrılarınız için mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

Tuzla Gazetesi Sağlık

ilaçsız Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin