İndigo Çocuk ya da Kristal Çocuk Nedir

İndigo Çocuk ya da Kristal Çocuk Nedir
İndigo Çocuk ya da Kristal Çocuk Nedir

İndigo Çocuk ya da Kristal Çocuk Nedir

İndigo Çocuk ya da Kristal Çocuk Nedir?  Yeniçağ teorisine göre bu çocuklar kendi yaşıtlarına göre çok daha üstün yeteneklere sahip çocuklara verilen isimdir. Tabi bir çocuğa bu tanımı koyabilmek için genel değerlendirme ya da yargıların yanı sıra tıbbı olarak da çeşitli testlerden geçirilmesi gerekmektedir. Kristal çocuklarda her zaman alışılmışın dışında farklı üst düzey denilebilen özellikleri olduğunu görmek gerekir. Bunun için de mutlaka belli testlerden geçmesi gerekmektedir. İndigo teşhisi koymak için ön değerlendirme yapılıp sonrasında detaylı testlerden geçirilir. Çocuk daha çok zihinsel olarak detaylı ayrıntıdan geçirilmelidir. Yaklaşık 12 saatli sürecek bir değerlendirme ile çocuğun kristal çocuk olup olmadığına karar verebilirsiniz.

İndigo Çocuk İçin Test

Zekanın; duygusal sosyal, sözel ifade ve algısal tarafı gibi birden fazla kategorisi bulunmaktadır. Bunlar o kadar fazladır ki, bunların hepsini testlere tabi tutmak çok uzun zaman almaktadır. Çoğu zaman testlere rağmen çoğu şeyi ölçemediğimiz durumlar oluşur. Öte yandan bir tek şeye bakarak da bir çocuk için üstün yeteneğe sahip, indigo çocuk denilmesi de çok yanlıştır. Çünkü üstün zekaya sahip olan çocukların her birinin özellikleri birbirinden farklıdır. Kimi çocuklar sayısal anlamda başarılı olurken kimileri de sanatsal anlamda başarılıdırlar. Kimileri liderlik alanında iken kimilerinin de sözel ifade tarafı çok güçlüdür. Dolayı ile tek bir alana bakarak bu çocuk indigo çocuk demek pek doğru olmaz. Özellikle tarihe karşı ciddi bir merakı ve yeteneği olan bu merakı gidermek için çok sayıda kitap okuyan çocuklar ile karşılaşabiliriz. Bunları hepsi birbirinden farklı yetenek ve özelliklere sahiptir. Indigo çocuk olduğunu test etmek için bazı özelliklerin ortaya çıkması gerekmektedir.

İndigo Çocuk Özellikleri

  • İlgi alanları birbirinden farklı olsa da indigo çocukların ortak özellikleri şu şekildedir.
  • Bunlar duyarlı çocuklardır. Belli bir durum ya da kişiye karşı itaat etmekte güçlük çekerler
  • Çünkü sorgulama mekanizmaları çok fazla gelişmiştir
  • Sorgulayıcı tavırları çok fazla olduğundan dolayı kurallara uymakta da güçlük çekerler
  • Hep kendi değerlerini farkındadırlar
  • İhtiyaç duyduğu her şeyi söylemekten ya da ifade etmekten asla çekinmezler.

İndigo Çocuk sahibi Olan Aileler Ne Yapmalı

Aslında bu çocuklar çok özel çocuklardır. Ailelerin bunu iyi yetiştirmesi durumunda gelecekte çok başarılı olabilirler.  Indigo çocuklara bazen olduğu okulun eğitim düzeyi bile yetersiz kalabilir. Eğer sizde çocuğunuzun çok farklı olduğunu ve eğitimini yetersiz olduğunu düşünüyorsanız bu konuda mutlaka destek almalı ve gerekli testler ile değerlendirme yaptırmanız tavsiye ederiz. Bu konuda uzmanlar çocuğun sadece bir alana konsantre olmasını istemezler. Kristal çocuk teşhisi konan bir çocuğun sadece felsefeye dalması ya da tek başına aynı şeye odaklanması ve sürekli onun üzerinde çalışması pek doğru değildir.

Aynı zamanda indigo tanış alan bir çocuğu anne ve babası çocuğunu iyi bir yeteneğe sahip olduğunu zannederler. Bu normal bir durumdur ve her çocuk kendi ailesi için her zaman özel olmuştur. Aynı zamanda aileleri çocuklarını okul başarısını ve sosyal ilişkilerini de göz önünde bulundurmaları gerekir. Bunlarda yolunda ve normal gidiyorsa, bu konuyu fazla kurcalamamaları gerekir. Ne zaman aldığı eğitimde uyumda ya da çocuğun özelliklerinde bir değişiklik görünüyorsa o zaman bir uzmana giderek yardım alınmalıdır. ilginizi çekebilir; Teknolojinin Çocuklar Üzerindeki Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Ayrıca anne ve babaların kafasına göre zekâ testi yaptırması ya da çocuğunu aynı düzeydeki çocuklar ile kıyaslamaları da çok doğru değildir. Bu durum çocuğu etkiler ve kendisinde bir eksiklik olduğun zannedebilir.  Çocuğun zekâ testine ihtiyaç duyup duymadığını anlamak için öncesinde psikiyatri uzmanının değerlendirmesi gerekir.

İndigo Çocuk ya da Kristal Çocuk Nedir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin