işkur Akademik çalışmayı destekliyor

işkur Akademik çalışmayı destekliyor
işkur Akademik çalışmayı destekliyor 19-03-2021

işkur Akademik çalışmayı destekliyor

işkur Akademik çalışmayı destekliyor, Akademik Çalışma Programıyla çalışma hayatı ve istihdam alanındaki akademik çalışmaları destekliyor.

Akademik Çalışma Programı kapsamında İŞKUR’un vermiş olduğu destekle ilgili açıklamada bulunan İŞKUR İstanbul İl Müdürü Yunus YELMEN şunları söyledi:

Akademik Çalışma Programı; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından hazırlanacak olan akademik çalışmaları teşvik etmek, çalışma hayatı ve istihdam alanına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen bir programdır.

Akademik Çalışma Programı kapsamında her bir başarılı çalışma için lisans öğrencilerine 2.500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 5.000 TL ve doktora öğrencilerine 7.500 TL tutarında destek sağlanacaktır. Başarılı adaylara verilecek destekler karşılıksız olacak ve destek sahiplerine herhangi bir sorumluluk yüklemeyecektir.

Program ile lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etmek, öğrencileri destekleyerek işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik beşeri sermaye havuzunun genişletilmesine katkı sağlamak, başarılı ülke uygulamalarının incelenerek ulusal bazda bilimsel kaynak oluşturacak akademik yayınların sayısını artırmak ve akademik çalışmaların sonuçlarının işgücü piyasasına uyarlanarak ülke menfaatlerine yönelik politikaların oluşturulmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için herhangi bir bölüm sınırlaması olmaksızın çalışma hayatı ve istihdam alanında Akademik Çalışma Programına başvuru yapabileceklerdir. Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, belirlenen şartları sağlamaları koşuluyla programa başvurabilecekler. Aynı anda lisans ve lisans üstü öğrenim gören kişilerde programa başvurabilirler. Bu durumdaki kişiler için lisans üstü eğitim için belirlenen şartlar esas alınacaktır.

Akademik Çalışma Programına başvuran lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmaların değerlendirilmesinde; adayların genel akademik not ortalaması, hazırlanan akademik çalışma ve yabancı dil puanı dikkate alınacaktır. Akademik çalışma için verilecek puan, aday tarafından yapılacak akademik çalışmanın ve çalışmaya dair sunumun değerlendirilmesi sonucu belirlenecektir.

Akademik Çalışma Programı kapsamında İŞKUR‘un vermiş olduğu destekten faydalanabilmek için 15 Mart 2021 – 14 Nisan 2021 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecektir.

Program başvurusu ve ayrıntılı bilgiye akademi.iskur.gov.tr adresinden ulaşabilirler. Programdan yararlanacak öğrencilere Kurumumuz ve şahsım adına hayırlı olmasını diliyorum

işkur Akademik çalışmayı destekliyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin