İstanbul’a Lapa Lapa Kar Geliyor

İstanbul'a Lapa Lapa Kar Geliyor
İstanbul'a Lapa Lapa Kar Geliyor

İstanbul’a Lapa Lapa Kar Geliyor

İstanbul’a Lapa Lapa Kar Geliyor!… Çok etkili bir hafta sonuna hazırlanın! İstanbul’u bekleyen hava durumu. Geçtiğimiz hafta sonu, kasım karı İstanbul’u ziyaret etti. Sıcaklık düşüşü ardından normale döndü, ancak hava durumu uzmanlarına göre, yeni bir ani düşüşle karşılaşabiliriz. Meteoroloji, Pazar günü İstanbul’da kar yağışı beklendiğini belirtiyor ve özellikle şehrin yüksek bölgelerine lapa lapa kar yağabileceği uyarısında bulunuyor.

Hava Durumu Uyarısı

Türkiye’nin genelinde hafta sonu, fırtına, şiddetli yağmur ve kar etkisi altında olacak. İstanbul için hava durumu tahmini şöyle: yarın hafif yağmurlu bir gün geçireceğiz, cumartesi ise şiddetli lodosla başlayacak. Akşam saatlerinde yağmurun şiddeti artacak ve ardından pazar günü karla tanışacağız.

Ankara’da hava durumu daha açık, 15 dereceyi gösteriyor. Ancak, Başkent de Pazar günü kar yağışı etkisi altına girecek. Özellikle Bulgaristan’da beklenen yoğun kar yağışının Türkiye’ye sıçraması muhtemel.

Fırtına ve Kar Uyarısı

İstanbul için cumartesi gecesiyle birlikte karayel rüzgarlarının hız kazanmasıyla fırtına etkisi başlayacak. Hızı saatte 100 kilometreyi bulabilecek bu fırtına beraberinde sel tehlikesini getirebilir. Pazar sabahı ise bu yağmurun ardından karayele dönen rüzgarla birlikte kar yağışı başlayacak ve tahminlere göre gün boyunca devam edecek. Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde lapa lapa kar bekleniyor.

Tuzla Hava Durumu

İstanbul’a Lapa Lapa Kar Geliyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin