Gündem

İstanbulkart HES kodu eşleştirme tanımlama işlemi

İstanbulkart HES kodu tanımlama NASIL YAPILIYOR

İstanbulkart HES kodu eşleştirme tanımlama işlemi nasıl Yapılır?

İstanbulkart HES kodu eşleştirme tanımlama işlemi nasıl yapılır? Korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında 15 Ocak’ tan itibaren İstanbulKart’ına HES kodu tanımlamayan yolcular toplu taşımaları kullanamayacak. İstanbulKart HES kodu eşleştirme işlemi nasıl yapılıyor? İstanbulkart HES kodu tanımlama ekranına ulaşmak için  buradaki linki tıklamanız gerekiyor.

İstanbul başta olmak üzere büyük şehirler ve ülke genelinde artan vaka sayılarına karşı alınan Korona virüs tedbirleri yoğunlaştırıldı. Alınan önlemelere bir yenisi daha eklenmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen  kapsamında İstanbul kartına HES kodunu tanımlamayan vatandaşlar Toplu taşıma araçlarını kullanması engellenecektir.

Bu uygulama ile birlikte evde karantinada olması gereken vatandaşların toplu taşımaları kullanarak tehlike oluşturmalarının önüne geçilecek. İstanbul karta HES kodu eşleştirme işlemi nasıl yapılıyor?

İSTANBUL KARTA HES KODU NASIL EŞLEŞTİRİLİYOR?

Hayat Eve Sığar uygulaması, E-Devlet ya da SMS üzerinden aldığınız HES Kodunuzu, kişisel bilgilerinizi telefon numaranızla birlikte https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlıyorsunuz.

Eğer İstanbul kart Mobil kullanıcısı iseniz uygulama girişindeki yönlendirmelere uyarak birkaç adımda tanımlama işlemini çok kolay yapabilirsiniz.

T.C. kimlik no, Ad, Soyadı, Doğum tarihi, Mail adresiniz, Kart numaranızı, Telefon numaranızı ve HES kodunuzun girilmesi istenmekte. Ekranın devamında ise yer alan işaretlenmesinin ve gereken butonlar onaylandıktan sonra ‘kaydet’ seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.

İBB’DEN BİLGİLENDİRME MESAJI

“Toplu ulaşımda HES kodu zorunluluğu başlıyor. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkartlar 15 Ocak’tan itibaren toplu taşımada kullanılamayacak. İstanbul kartı ‘nızla HES kodunuzu eşleştiriniz”. Açıklaması paylaşıldı.

Tuzla Gazetesi

Ali Yavuz

Recent Posts

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı. İzmit…

17 saat ago

Sinem Gülenç Kimdir?

Sinem Gülenç Kimdir? Sinem Gülenç Kimdir?1981 İzmit Doğumludur. İlk Yıllar ve Eğitim 1981 yılında İzmit'te…

18 saat ago

29 Nisan 2024 altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu

Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu? 29 Nisan 2024 Güncel Değerlendirme 29 Nisan 2024 altın…

19 saat ago

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024 2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024. Dikey Geçiş Sınavı,…

5 gün ago

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında, 23 Nisan kaçıncı…

7 gün ago

22 Nisan 2024 Güncel Gram Çeyrek ve Ons Altın Fiyatları

22 Nisan 2024 Güncel Gram Çeyrek ve Ons Altın Fiyatları 22 Nisan 2024 Güncel Gram…

1 hafta ago