İzmir’de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İzmir'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi
İzmir'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İzmir’de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Buca İzmir’de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’de merkez üssü Buca ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sırasında panik yaşayan 3 kişi yüksekten atlayarak yaralandı. Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, “İzmir’de yaşanan, büyük bir paniğe yol açan 4,9 şiddetindeki depremde, güncel bilgilerimize göre can kaybı olmadı.

Panik sebebiyle toplam 64 kişi etkilendi. 1’i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor” açıklamasında bulundu. Bakan Soylu da, “Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Allah muhafaza böyle bir yapı stokunda İzmir’de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

İzmir'de 4,9 büyüklüğünde deprem

 

İzmir, sabaha karşı 4,9 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı. Kentte paniğe neden olan Buca merkezli depremde, 3 kişi bulundukları yerden atlayarak yaralandı. Sarsıntı etkisiyle de 20 bina ve bir cami minaresinde hasar oluştu.

blankİzmir’in Buca ilçesinde saat 03.29’da meydana gelen deprem, çevre illerden de hissedildi.

blank
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.29’da İzmir’in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.
blank
Çevre illlerden de hissedilen depremin 14,47 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.
blank
Deprem nedeniyle Konak ilçesine bağlı Kubilay Mahallesi’ndeki Selahattin Oğlu Camisi’nin minaresi yıkıldı. Kentteki bazı noktalarda depremin ardından kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı.
blank
4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmazken balkondan atlayan 3 kişiden birinin durumu ağır.
blank

Tuzla Haberleri

İzmir’de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Bizi Takip Edin