Kabak Çekirdeğinin Faydaları

Kabak Çekirdeğinin en önemli Faydaları
Kabak Çekirdeğinin Faydaları nelerdir

Kabak Çekirdeğinin Faydaları

Kabak Çekirdeğinin Faydaları nelerdir? Kuruyemişlerin faydalarını hepiniz biliyorsunuz. Fakat aralarında faydaları ile zirveye ulaşmış, insan vücudunu ihtiyaç duyduğu vitamini ve mineraller bakımından zengin olanları da var.  Kabak çekirdeği belki az tüketilir ama faydalarını duyduğunuzda bunu mutfağınızdan ya da kuruyemişlerinizi içerisinden eksik etmeyeceksiniz. Özellikle protein ve yağ bakımından zengin olan kabak çekirdeği faydaları şu şekilde sıralanabilir;

Kilo Vermede Yardımcıdır

Kabak çekirdeği yağ bakımından zengindir. Ama kontrollü bir şekilde tüketildiğinde kilo vermede yardımcı olan mucizevi besinler arasında yer alır. Diğer besinlere göre yüksek miktarda protein içermektedir. Bu özelliği sayesinde hem metabolizmanızı hızlandırıyor, hem de kilo vermenize yardımcı oluyor.  Ancak kilo vermek isteyenlerin bu konuda fazla abartıya kaçmaması ve günde bir avuç kabak çekirdeğinden fazla tüketmemesi gerekir.

Strese ve Depresyona iyi Gelir

Ay çekirdeğini depresyon iyi geldiği söyleniyor. Kabak çekirdeği çinko bakımından zengin bir besin olduğundan dolayı depresyon ve benzeri sinir sistemi hastalıklarını önlediği söyleniliyor. Sağlıklı yağlar içerdiğinden dolayı hem beyin gelişimini destekleyip her de beynin rahatlamasını sağlıyor.

Kalp ve Damar Sağlığını Korur

Kabak çekirdeği kalbin sağlıklı çalışmasını sağlayan antioksidan, çinko, magnezyum ve yağ asitleri bakımından zengindir. Ayrıca kötü kolesterol seviyesini ve tansiyonu dengeler.  Aynı zamanda kan damarlarını gevşetip, kan basıncını düşürerek kalbin daha sağlıklı çalışmasın sağlar.

Saç Bakımına Faydalıdır

Kabak çekirdeği saç sağlığına birebirdir. Çünkü omega -3 yağ asitleri başta olmak üzere çinko, kükürt A, B ve K vitaminleri bakımından zengin olduğu için saç ve saç derisinin sağlığını korur. Günlük bir avuç kabak çekirdeği tüketimi ile saçlarınıza parlaklık kazandırır. Saç yapınızı güçlendirip, saç tellerini kalınlaştırır.  Aynı zamanda saç dökülmelerini gidererek, saçın daha kısa sürede uzamasını sağlar.

Cilt Sağlığını Korur ve Cildi Güzelleştirir

Kabak çekirdeğini vücut için gerekli vitamini ve mineraller bakımından zengin bir besindir. Dolayısı ile cilt sağlığına da epey katkıları olur. Özellikle bol miktarda E vitamini içerdiğinden dolayı tam bir antioksidan kaynağı olmaktadır. Bu özelliği sayesinden de cildi, güçlendirir ve yeniler. İçerdiği A vitamini ve omega-32 yağ asitleri ise cilt hücrelerin yenileyip sivilce akne benzeri cilt sorunlarını tedavi eder. Ayrıca ciltteki hasarlı dokuları onarmaya yardımcı maddelere içerir. Çinko ve demir vitamini bakımından zengin olduğundan dolayı cilt sağlığını korur ve cildi gençleştirir.

Lif Kaynağıdır

Kabak çekirdeği aynı zamanda bol miktarda lif kaynağıdır. Lif bakımından zengin bir besin olduğundan dolayı şeker hastalıklarını obezite kalp ve damar hastalıkları oluşma riskini azaltır.  Aynı zamanda karaciğeri korur. Lif bakımından zengin olduğu için diyet listelerinin olmazsa olmazıdır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Çinko bakımından zengin olduğundan dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında çok sık yaşadığınız soğuk algınlığı ve grip enfeksiyonların oluşma riskini azaltır.

Vücudu dinlendirir ve Uykusuzluğa iyi Gelir

Uyku problemleri yaşayanlar her gece yatmadan en az iki saat önce bir avuç kabak çekirdeği tüketmeleri sayesinde uyumanızı sağlayan melatonin ve serotonin hormonunu üretimi artıracaktır.

 

Kabak Çekirdeğinin Faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin