Kendinizi Geliştirmenin Yolları

Kendinizi Geliştirmenin Yolları
Kendinizi Geliştirmenin Yolları nelerdir

Kendinizi Geliştirmenin Yolları

Kendinizi Geliştirmenin Yolları ;Kendinizi geliştirmek mi istiyorsunuz? Bunu nasıl yapacağınızı, makalemizde anlattık. Gerçekten kendinizi geliştirmek istemeniz dahi oldukça güzel bir olay. Herkesin kesinlikle benimsemesi gereken bir olay vardır. Farkındalık! Kendinizin, neler yapabileceğinizin hatta kim olduğunuzun farkına varmalısınız.

Hayat belirli standartlar ile aynı çizgide yaşayıp gitmek değil. Kendinizi değiştirmeniz, onarmanız, hatta geliştirmeniz gerekli. Bunları yaptığınız zaman sizde kendi güzünüzün farkına varacaksınız. Şimdi kendinizi geliştirmenin yollarına bakalım.

Kendinizi geliştirmenin yolları;

Kitap Okumak

Kişisel gelişim için kitap okumak oldukça etkili bir yöntemdir. Hiç düşündünüz mü, neden hep kitap okumamız isteniyor? Kitap okumak size ciddi anlamda bilgi kazandıracaktır. Her gün kitap okuduğunuz takdirde, yeni bilgiler edineceksiniz. Olaylara daha çözüm odaklı yaklaşacak, kendinizi daha rahat tanıtacaksınız.

İkili ilişkileriniz güçlenecek, sohbet şekliniz kalite kazanacaktır. Daima bilim kitapları okuyun demiyoruz. Her kitap size illaki bir şeyler kazandıracaktır. İstediğiniz kitabı okuyabilirsiniz. Yeter ki alışkanlık haline getirin. O zaman dünyanız değişecektir.

Farkındalık Kendinizi Geliştirin!

Yeni Bir Dil Öğrenmek

Kişisel gelişim adına bir diğer önemli etken, kesinlikle yeni bir dil öğrenmektir. Yeni bir dil öğrenmenin artısı büyük olacaktır. En başta yeni kültürler, yeni yaşayış biçimleri kısaca yeni bir dünyayı tanımış olacaksınız. Sorunları daha kolay çözecek, öğrenme konusunda daha kabiliyetli olacaksınız. Yabancı dil öğrenmek gerçekten her birey için şart olmuş durumda. Kendinizi ciddi anlamda geliştirmek istiyorsanız kesinlikle en az bir tane yabancı dil öğrenmelisiniz. Kendinize olan güveniniz artacağı için neler yapacağınızı düşünemezsiniz bile.

Var Olan Yeteneklerinizi Geliştirin

İyi olduğunu konular illaki vardır. Peki bunların üzerinde duruyor musunuz? İnsanoğlu bazı durumlarda, potansiyel gücünün farkına varamayabilir. Bundan dolayı yapmak istediği birtakım olaylardan vazgeçebilir. Siz öyle yapmayın! Becerilerinizi daima geliştirmeye çalışın. Mesela sohbet konusunda iyisiniz diyelim. Bunu geliştirmek, sizi halkla ilişkiler uzmanı yapabilir. Halka ilişkiler uzmanı olmasanız bile, kendi gelişiminize büyük katkı sağlamış olursunuz.

Erken Kalkın

Erken kalkmak sizleri daima dinç yapacaktır. Çalışma isteği ve düşünce gücü ile yanıp tutuşacaksınız. Sabah erken saatlerde kalkmak, üretkenliği artırmaktadır. Yaptığınız işten gün içerisinde sıkıldığınız zamanlar olabilir. Erken uyandığınız zamanlarda bu işinizi daha verimli bir şekilde yapacaksınız. Tabi erken kalkmak için erken uyumalısınız. Sabah uykulu gözler ile uyanmak, pekte iyi olmayabilir.

Spor Yapmaya Gayret Gösterin

Sizin en büyük motive kaynağınız, dış görünüşünüz yani fiziğinizdir. Siz fark etmeseniz de gün boyu çoğu kez aynada kendinize bakarsınız. Sağlıklı ve fit vücuda sahip olmak, sizi daima motive edecektir. Aynı zamanda açık hava yürüyüşleri yapın. Bu sayede zihninize temiz oksijen giderek daha verimli düşünmenizi sağlayacaktır.

Konfor Alanınızın Dışına Çıkın

Gerçekten kişisel gelişiminiz için bir şeyler yapmak istiyorsanız bu şart. Hep aynı şeyleri yapmak, monoton hayatı yaşamak oldukça basit bir yaşam stilidir. Yapabileceklerinizin farkında olun. Aynı şeyleri yapmak yerine, yeni şeyler deneyin. Korkunuz olmasın. Her şeyi yapabileceğinize ve farklılıkların şart olduğuna inanın.

Hayat Planınızı Oluşturun, Hayatta mutlu olmanın yolları nelerdir

Bir defter bir de kalem alıp yazmaya başlayın. Hayat sizin için ne anlam ifade ediyor ve hayattaki amacınız ne bunları sorun kendinize. Yapmak istedikleriniz neler olduğunu yazın defterinize. Bu defterinizi her zaman okuyun. Yapmanız gereken bir şeylerin olduğunu kendinize daima hatırlatın. Belki de başarmanız gereken şeyler var ve siz onları unutacaksınız. Unutmamanız için daima o defterinize bakın. İleride elde edeceğiniz başarılarına doğru hareket edin.

Kusurlarınızı Kabullenin

Her insanın kusuru vardır. Kimi insan kabullenirken, kimi insan isyan etmektedir. Siz isyan edenlerden olmayın. Kendinizde var olan bir şeyi kabullenmemek, kendinize yapılan saygısızlıktır. Kusurunuz her ne olursa olsun bunu kabullenmelisiniz. Kabullendiğiniz zaman hayat daha yaşanabilir bir hal alacaktır. Kusur herkeste vardır, önemli olan bunu kabullenmektedir.

Kötü Alışkanlıklara Elveda Deyin

Siz fark etmeseniz dahi, kötü alışkanlıklarınız size zarar verecektir. Hem vücut sağlığınızı hem de psikolojik sağlığınızı etkileyen ne varsa bırakmalısınız. Sigara, alkol, kötü arkadaşlıklar, kumar gibi daha sayamadığımız birçok alışkanlık. Sizse zarar veren bir insan olduğunda, direkt savunmaya geçeceksinizdir. Peki siz neden kendinize zarar veriyorsunuz? Kötü alışkanlıklarınız ile devam etmeyin. Bunlardan tek başınıza kurtulamıyorsanız, yardım alarak kurtulun.

Tuzla Gazetesi Blog Köşesi

Kendinizi Geliştirmenin Yolları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin