Kış aylarının vazgeçilmezi

Kış aylarının vazgeçilmezi bitki çayları hangileridir
Kış aylarının vazgeçilmezi bitki çayları nedir

Kış aylarının vazgeçilmezi

Kış aylarının vazgeçilmezi bitki çayları nelerdir? Sevgili okuyucularımız artık kış aylarına girdiğimiz bu zamanlarda artık havalarda iyice soğumuş durumdadır. Havaların soğuması ile üşütüp hasta olma ihtimalimizde gittikçe artmaya başlamaktadır. Soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi hastalıklarda doktorların en çok tavsiye ettiği şeyler bol bol dinlenme ve bol bol sıvı tüketimidir. Sıvı tüketiminde de en güzel sıvı takviyesini de bitki çaylarından almak mümkündür. Sevgili okuyucularımız, durum böyle olunca sizler için bugün bitki çayları ile ilgili bir makale hazırlamak istedim. Kış aylarında fazlaca tüketmemiz gereken bitki çaylarına gelin hep birlikte bakalım.

IHLAMUR ÇAYI

Ihlamur en bilindik olan ve sevilerek tüketilen bir bitki çayıdır. Gerek kokusu gerekse tadıyla gerçekten harika bir bitki çayıdır. Kış aylarında içinizi ısıtacak olan ıhlamur çayı soğuk algınlığı, nezle, öksürük gibi hastalıklara çok iyi gelmektedir. Hatta evinizde varsa bir fincan ıhlamur çayınızın içine bir tatlı kaşığı bal ile tatlandırıp daha da lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

MELİSA ÇAYI

Melisa çayı da kış aylarının vazgeçilmez bir Kış çayı olmakla birlikte tadıyla kokusuyla yine lezzetli bir bitki çayıdır. Depresyona çok iyi gelen, uyku öncesi bir fincan tüketildiği zaman uyku problemlerini ortadan kaldırmak gibi harika etkileri bulunmaktadır. Daha lezzetli bir tat için isteğe bağlı olarak da içerisine bir dilim limon atmanız yeterli olacaktır.

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil toz halinde baharat olarak, Asya Mutfağında ise zencefil turşusu olarak tüketilmektedir. Kokusu ve aroması ile çok güzel olmasından dolayı bitki çayları kategorisine de girmeye de hak kazanmıştır. Özellikle kışın birçok hastalığa şifa kaynağı olan zencefil çayı, sindirim sistemine de çok iyi gelmektedir. Zencefil çayını demleyip daha rahat bir içim sağlayabilmek için içerisine birkaç damla limon ve bir çay kaşığı bal ile zencefil çayınızın içimini daha keyifli ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı da yine çok lezzetli bir bitki çayı olması ile birlikte herkes tarafından bilinen en belirgin etkisi ise içildiğinde vermiş olduğu sakinleştirici etkisidir. Bu yüzden uyumadan önce bir fincan tüketilen papatya çayı hemen uykuya dalmaya yardımcı olacaktır. Papatya çayı boğaz ağrılarına da çok iyi gelmektedir. Ayrıca papatya çayı ağız içerisinde oluşan yaraları önlemekte de etkili bir bitki çayıdır.

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ NANE LİMON ÇAYI

Nane Limon tam manasıyla bir bitki çayı diyemeyiz. Hastalıkların artmış olduğu bu kış mevsiminde nane limon olmadan asla olmaz doğrusu. Nane limon C vitamini açısından en zengin çay çeşididir. En çok annelerimizin mide bulantısı için yapmış olduğu bu karışım soğuk algınlığına, regl sancısına da çok iyi gelmektedir. Ayrıca ateş düşürücü bir etkisi de bulunmaktadır.

KUŞBURNU ÇAYI

Kuşburnu yine en bilindik bitki çaylarından biridir. Marmelat ve reçeli de yapılan bu bitki C vitamini deposudur. Metabolizmaya çok iyi gelmektedir. Enfeksiyon ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücudumuzu korumaktadır. Solunum için de çok faydalın olan Kuşburnu çayı astıma da çok iyi gelmektedir.

YEŞİL ÇAY ÇAYI

Son dönemlerde en sık tüketilen bitki çayı yeşil çaydır. Yeşil çayın en bilindik ve sevilen etkisi vücuttaki ödemi atmakta yardımcı olmasıdır. Özellikle diyet yapanların vazgeçilmez çay haline gelmiş durumdadır. Ayrıca içerisinde bulundurmuş olduğu kafein sayesinde gün içerisinde zinde durmanız harika bir çaydır.

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ HİBİSKÜS ÇAYI

Son zamanlarda özellikle yaz aylarında en çok sevilerek tüketilen çayı hibisküs çayıdır. Ama sadece yazın değil kış aylarında da sıcak tüketilen hibisküs çayı C vitamini açısından zengin bitkidir. Soğuk algınlığı ve ateş düşürme de çok etkili olan hibisküs çayı ayrıca sakinleştiricidir. Kas gevşetici etkisi sayesinde stresli bir günün ardından tüketilmesi tavsiye edilen bir bitki çayıdır.

ADA ÇAYI

Ada çayı gerek tütsü olarak gerekse bitki çayı olarak kullanılan bitkidir. Evdeki kötü enerji için adaçayı yakıp tütsü olarak kullanmak faydalıdır. Vücudumuz için de çayını yapıp içtiğimizde çok faydasını görmemiz mümkündür. Ada çayı regl ağrıları için birebirdir. Mide ve sindirim problemlerine iyi gelmektedir. En bilindik özelliği ise gaz söktürücü olmasıdır. Daha lezzetli bir içim olması için içerisine birkaç damla limon ve bir tatlı kaşığı bal harika olacaktır.

EKİNEZYA ÇAYI

Ekinezya çok bilindik ve yaygın bir bitki çayı değildir. Ama etkisi ve kışın bir fincan ekinezya çayı tüketmek vücudumuz için çok harika etkiler yaratacaktır. Ekinezya çayı gribal enfeksiyona, soğuk algınlığına ve üst solunum yolum gibi hastalıkları çok iyi gelmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirirken, vücutta oluşan ağrılar için de birebirdir ekinezya çayı.

Sevgili okuyucularımız kış aylarında çoğalan hastalıklara en iyi gelen şey kesinlikle bitki çaylarıdır. Bitki çayları çok faydası olması ile birlikte günde iki fincan tüketimi yeterli olacaktır. İki fincan fazla bitki çayı tüketmekte vücudumuz için olumsuz etkiler yaratabilecektir. Bu yüzden önerilen miktarda tüketmekte fayda vardır. Ayrıca kronik hastalıkları bulunun kişilerin doktorlarına sormadan bilinçsizce bitki çayı tüketmemeleri gerekmektedir. Peki sevgili okuyucularımız sizlerin bu kış aylarında severek tükettiğiniz bitki çayınız hangisidir.

Sümeyye Nur Gündüz.

Kış aylarının vazgeçilmezi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin