Sağlık

Kısırlık Nedir ve Kısırlığa İyi Gelen Bitkiler

Kısırlık Nedir ve Kısırlığa İyi Gelen Bitkiler

Kısırlık Nedir ve Kısırlığa İyi Gelen Bitkiler

Kısırlık Nedir ve Kısırlığa İyi Gelen Bitkiler nelerdir? Kısırlık, çiftlerin herhangi bir hastalığı bulunmamasına rağmen 1 yıl boyunca korunmadan düzenli ilişkiye girip çocuk sahibi olamamasına verilen isimdir. Kısırlık kadın veya erkek kaynaklı olarak gerçekleşebilmektedir. Kısırlık kadın ve erkekte olmasına bağlı olarak çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşur.

Kadında yeterli yumurta üretilememesi erkekte ise kaliteli sperm üretilememesi durumlarında kısırlık oluşacağı gibi döllenmiş yumurtanın rahim içinde tutunamaması, spermin yumurtayla ulaşmasını sağlayan fallop tüplerinin sağlıklı çalışmaması durumlarında da kısırlık oluşabilmektedir.

Kısırlık sonucu çocuk sahibi olamayan aileler, sorunun çözülmesi açısından çeşitli yollar denemektedirler. Cerrahi işlemlerin yanı sıra sağlıklı ve kısırlığa iyi gelen besinler de bulunmaktadır. Bu besinler kısırlığa iyi gelmesi sebebiyle tüketilen ve çoğu vaka da kişiye iyi gelen besinlerdir.

Kısırlığa İyi Gelen Bitkiler

Şifalı çoğu bitkinin doğurganlığı arttırdığı yönünde iddialar vardır. Kısırlığı kesinlikle ortadan kaldıracak ve çocuk sahibi olmasını sağlayacak mucizevi bir bitki maalesef söz konusu değildir. En doğru tedavi doktor gözetiminde hastaya yapılacak olan tedavidir. Fakat bunların yanı sıra geçmişten günümüze doğurganlığı arttırmak amacıyla kullanılmış olan ve her devirde kadınların yöneldiği birçok şifalı bitki var olduğu da bir gerçektir. Kesin bir tedavi olmamasın yanı sıra kadınlarda doğurganlığı arttırıp çocuk olmasına yardımcı olacak bitkiler şöyle sıralanabilir;

Tarçın: Tarçın, mutfakta sıklıkla kullanılan birçok tarifin vazgeçilmez bir baharatı olmasının yani sıra doğurganlığı arttırdığı da varsayılan bir bitkidir. Birçok kültürde tarçının tedavilerde kullanılmaktadır. Son yapılan araştırmalarda da erkekler için sperm sayısını arttırdığı yönünde iddialar bulunmaktadır.

Karayılan otu: Karayılan otu, özellikle kadınlar tarafından adet döneminde ağrıları azaltması sebebiyle sıklıkla kullanılan bir ot çeşididir. Yumurta ve yumurtalıkları uyaran bu ot doğurganlığı arttırması yönüyle de tercih edilebilmektedir.

Hayıt otu: Hayıt otu, hormonal problemi olan kadınların kullanabileceği ve östrojenin dengelenmesini sağlayan bir ot çeşididir. Özellikle progesteron eksikliği olan kadınlarda ısırgan özütü ile kullanılması durumunda istenilen sonuca ulaşmak mümkündür.

Kırmızı yonca bitkisi: Kırmızı yonca, yumurtalık ve rahim kisti olan kadınlarda çay olarak tüketilebilen ve sorunun gidermesine yardımcı olabilecek bir bitkidir. Kısırlık destek tedavisinde en fazla tercih edilen kırmızı yonca bitkisi düzenli kullanıldığı takdirde kısırlığa iyi geldiği bilinmektedir.

Çuha çiçeği: Çuha çiçeği, spermin yumurtaya giderken korunmasını sağlayarak sağlıklı döllenmeye yardımcı olur bundan dolayı kısırlık tedavisi için destekleyici bitki arayanlar kullanabilir.

Ahududu yaprağı: Ahududu yaprağı, B vitamini açısından zengin bir bitkidir. Bunun yanı sıra kısırlık tedavisi için de en popüler bitki çeşidi olmasıyla da bilinmektedir. Rahim duvarını güçlendirmeye yardımcı olan bu bitki aynı zamanda da adet düzensizliğinin giderilmesi için de kullanılmaktadır.

Isırgan otu: Rahim duvarını güçlendirici ve doğurganlığı azaltan antioksidanların vücuttan atılması açısından da önemli bir rol oynamaktadır. Bu sebeple çoğu kişinin kısırlık tedavisinde sıklıkla tercih ettiği bir bitkidir.

Kısırlığa İyi Gelen Bitkileri Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu bitkiler, insan sağlığına faydalı ve kısırlığa iyi geldiği bilinen bitkiler olması sebebiyle en çok tercih edilen bitkilerdir. Fakat her besin gibi bunları tüketirken de dikkat edilmesi gereken faktörler bulunmaktadır. Öncelikle bu bitkilerin sadece yardımcı özelliği bulunduğu unutulmamalıdır.

Yani kısırlığın altında yatan sebep neden bulunmadan veya uzman bir doktora görünmeden sadece bu bitkiler tüketilerek kesin bir sonuç beklemek yanlış olacaktır. Gerekli tedavi yapıldığında kişi destek amacıyla bu bitkileri kullanmalıdır. Bunun dışında kişini alerjisi olan bitkileri kullanmamaya dikkat etmelidir. Ayrıca bitkileri yeterli dozda almak ve tüketirken dikkatli bir şekilde tüketmek çok önemlidir.

Ali Yavuz

Recent Posts

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı. İzmit…

1 gün ago

Sinem Gülenç Kimdir?

Sinem Gülenç Kimdir? Sinem Gülenç Kimdir?1981 İzmit Doğumludur. İlk Yıllar ve Eğitim 1981 yılında İzmit'te…

1 gün ago

29 Nisan 2024 altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu

Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu? 29 Nisan 2024 Güncel Değerlendirme 29 Nisan 2024 altın…

1 gün ago

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024 2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024. Dikey Geçiş Sınavı,…

6 gün ago

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında, 23 Nisan kaçıncı…

1 hafta ago

22 Nisan 2024 Güncel Gram Çeyrek ve Ons Altın Fiyatları

22 Nisan 2024 Güncel Gram Çeyrek ve Ons Altın Fiyatları 22 Nisan 2024 Güncel Gram…

1 hafta ago