Yumurta Kokusunu Gidermenin Pratik Yolları

Yumurta Kokusunu nasıl Gidermenin Pratik Yolları
Yumurta Kokusunu Gidermenin Pratik Yolları

Yumurta Kokusunu Gidermenin Pratik Yolları

Yumurta Kokusunu Gidermenin Pratik Yolları; Yüksek protein içeren yumurta özellikle sabah kahvaltılarının olmazsa olmaz besinlerinden biridir. Oldukça besleyici olan yumurta haşlama olarak veya omlet şeklinde tüketilmektedir. Lezzetli bir o kadar sağlıklı olan bu besinin çatal, kaşık, bardak ve yüzeylere sinen kokusunu gidermek ise bir hayli güçtür. Arkasında bıraktığı koku oldukça inatçı ve keskin olan yumurta kokusunu gidermek için alternatif bir kaç yöntem bulunur. Bunları uygulayarak yumurta kokusundan kurtulabilirsiniz.

Sadece kahvaltıda tüketilmekle kalmayıp kek, çorbaların terbiyesinde, hamur işi gibi pek çok alanda yumurta kullanılmaktadır. Yapılan tatlıların, hamur işinin veya çorbanın içine koyulan yumurtanın korkmasın en önemli sebeplerinden biri de kullanılan yumurtanın yeterince taze olmamasıdır. Yumurta bayat olduğunda, tazeliğini kaybettiğinde kokusunda ağırlaşma meydana gelir. Yumurta kokusunu en aza indirmek için yemeklerde, tatlılarda, kahvaltıda, keklerde kullandığınız yumurtaların taze olmasına özen gösteriniz. Bunun yanı sıra bardak, çatal, tabak, kaşık veya yüzeylerde yumurta kalıntısı kalma durumunda koku oluşabilir. Kötü koku gidermenin pratik yolları arasından birkaçı ise aşağıdaki gibidir;

Yumurta Kokusunu ne giderir

• Yumurta çok fazla haşlandığında veya pişirildiğinde daha fazla koku yayar. Bu yüzden haşlama yapacağınız zaman aşırı haşlamamaya özen göstermelisiniz. Omlet veya krep yapacağınız zamandan tavada çok fazla kalmamasına özen gösterirseniz koku olma ihtimali daha az olacaktır.

• Haşlanan yumurtayı soğuk suda yeterince tutarsanız koku olma riski daha az olmaktadır.

• Bardak, tabak, çatalda yumurta kokusu kalmaması için işiniz bittikten sonra hemen yıkayınız. Çok fazla uzun süre tabak veya çatalda kalan yumurta kalıntıları inatçı yumurta kokusuna neden olur ve daha çok çıkar. Özellikle de makineye atmadan önce iyice sıcak su altında tutup, daha sonra makinede 70 derecede yıkayınız. Böylelikle yumurta kokusu kalmayacaktır.

• Mutfakta yumurta ile yemek hazırladığınız veya kahvaltı hazırlayacağınız zaman mutfak kapısını kapatarak kokunun diğer odalara yayılmasını önleyebilirsiniz.

• Odaya sinen kokuyu gidermek için bir kabın içine su koyup, içine karbonat ekleyiniz. Karbonatın kötü kokuları emme gücünden faydalanın.

• Lavanta hoş kokusu sayesinde istenmeyen kokuyu yok eder. Mutfakta oluşan veya diğer odalarda oluşan yumurta kokusunu yok etmek için kaynar suyun içine bir iki damla lavanta yağı damlatıp odada bekletin. Kokunun kısa sürede yok olduğunu göreceksiniz.

• Odalara sinen kokuları yok etmek için parfümlü yüzey temizleyicilerle odanızı silebilirsiniz. Bu kokunun yok olmasını sağlayacaktır.

• Yumurta sinen mutfak gereçlerinizi yıkarken kullanılan temizlik malzemelerinin kaliteli olmasına özen gösteriniz. Kaliteli temizlik malzemeleri kokuyu daha kolay çıkaracaktır.

 

ilginizi çekebilir; Evdeki Balık kokusu nasıl giderilir

Yumurta Kokusunu Gidermenin Pratik Yolları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin