1. Haberler
  2. Blog
  3. Kişisel Gelişim Hataları 

Kişisel Gelişim Hataları 

Kişisel Gelişim Hataları 
Kişisel Gelişim Hataları 

Kişisel Gelişim Hataları

Kişisel Gelişim Hataları nelerdir başlıklı konumuzda önerilerimizi ve daha önce yaşanmış deyimleri paylaşacağız.

1- gereksiz kitap okumak

İşinize yaramayacak olan gereksiz bilgi veren kalitesiz kitapları okuyarak kendinize zaman kaybettirmeyin, unutmayın zamanı bu hayatta bir kez daha kazanamazsınız.

2- kendi mesleğini ilgilendirmeyen kurslara gitmek

Tabi ki de bu kendi mesleğiniz dışında kendinizi geliştirmeyin demek değil fakat şu çok önemlidir ki en çok kendi alanınızda kendinizi geliştirmeniz çok daha önemlidir.

3- dikey gelişim (tek dal üzerinden ilerlemek)

Kendi meslek dalınızı ilgilendiren etkinlikler ile daha fazla ilgilenmelisiniz demiştik fakat cümlenin sonunda başka dallarda da kendinizi geliştirmeniz gerektiğine vurgu yapmıştık.

Mesela ben müzikte kendimi geliştireceğim diyerek sadece o konu hakkında kendinizi geliştirmeyin. Evet müzik konusunda kendinize bilgiler katın fakat mesela onun yanında kendinizi sanat konusunda da geliştirin. Yani tek bir şeye yalnızca odaklanmayın.

 4-zaman kullanımı

Kişisel gelişimde en önemli bilgilendirmelerden bir tanesi de zamanınızı iyi kullanabilmektir. Zamanınızı iyi bir şekilde yönetmelisiniz çünkü zaman sizi beklemez. Bir laf vardır derler ki zamanını öldürme. Zamanınızı öldüremezsiniz , zamanla siz ölürsünüz.

 

5- geç olduğunu düşünme

Bu hayatta hiçbir şey için geç değil. Evet belki de fazlasıyla klasik bir cümle fakat bu cümlenin altında yatan birçok kıymetli bilgi var. Eğer ki 30 yaşındaysanız ve her şey için geç kaldığınızı düşünüyorsanız şunu mantıklı bir şekilde düşünün kırk yaşınıza geldiğiniz zaman bu sefer de neden otuz yaşında yapmamışım ki diye soracaksınız.

 6- herkes kötüyse iyi düşüncesi

Bu madde de anlatmak istediğimiz şu yani herkes kötü durumda herkes perişan halde o zaman problem yok, ben de kötü olabilirim. HAYIR! Eğer herkes kötüyse nedenleri bul sonra bulduğun bu kötü nedenleri ortadan kaldır ve en sonunda refaha kavuş.

7- mesleki gelişimle kişisel gelişimi karıştırma

Size bu makalemizde mesleki gelişimin önemini yeteri kadar vurguladığımızı düşünüyorum. Mesleki gelişim ile birlikte kişisel gelişiminizi birbirine karıştırmamanız gerekmektedir. Mesela siz bir doktorsanız eğer herhangi bir sohbet sırasında siz insanlara

İşte dün bir böbrek aldım.

Demezsiniz. İşte bu yüzden mesleki olarak kendinizi nasıl geliştiriyorsanız kişisel olarak ta kendinizi geliştirmelisiniz. Tabi daha önce de bahsettiğimiz gibi mesleki gelişim ile kişisel gelişiminizi birbirine karıştırmamanız gerekiyor.

8- motivasyona kendini kaptırma

Bana sürekli olarak soruyorlar sen nasıl bir günde bu kadar işi yetiştirebiliyorsun? Nasıl her gün böyle bir motivasyon ile çalışabiliyorsun? Diye bir sürü soru soruyorlar.

Aslında ben her gün motivasyon dolu olduğum için bu kadar şey yapmıyorum, ben disiplinli bir insan olduğum için her gün bu kadar şey yapabiliyorum. İnsanlar gün boyunca motivasyon videoları izleyerek zaman öldürüyorlar. Unutmayın önemli olan şey motivasyon değil önemli olan disiplindir.

 

9- kötü tecrübe edip vazgeçme

Başarısızlık başarıya giden yoldaki bir duraktır derler. Siz otobüs durağında otobüsü beklerken orada bir amaç vardır. Amacınız otobüs geldiğinde otobüse binmektir. Aslında başarısızlık durağına geldiğiniz de de orada bir amaç vardır. Zorlulukları aşarak tekrardan yola devam edebilmektir o yüzden herhangi bir başarısızlık durağını ziyaret ettiğinizde pes etmeyin.

10- öğrendiklerini paylaşmayı bilmemek

Öğretmenler öğrendikleri bilgileri neden hiçbir zaman unutmazlar bilir misiniz?

Çünkü öğrendiklerini sürekli olarak etrafındakiler ile paylaşırlar. Lütfen bencillik yaparak bilgilerinizi paylaşmaktan korkmayın.

11- her daldan insan tanımamak ve yakınlarınla düzenli iletişimde olmamak

Evet, ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Her an ölebiliriz, o yüzden sevdikleriniz ile birlikte sürekli olarak yan yana olamasanız bile mutlaka onları her özlediğinizde arayın. Hal hatır etmekten çekinmeyin. Hadi şimdi Telefonunu eline al ve özlediğin bütün insanları ara. Belki yarın bunun için çok geç olabilir.

 12- hayatı yanlış planlama

Hayatınızı yanlış planlamak size yolun sonunda üzüntü ve pişmanlıktan başka bir şey vermeyecektir.

Zamanınıza göre hayatınızı planlamalısınız.

13- kişilere bağlı hayatını değiştirmek

Etrafınızdaki insanlar size camdan ata dese atlayacak mısınız?

Tabi ki de hayır. O zaman sizin kendi hayatınızda neler yapacağınıza da etrafınızda olan ne olduğu belirsiz insanların sizin hayatınıza yön vermelerine izin vermeyin.

14- konfor alanından çıkamamak

Konfor alanı bir insan için en tehlikeli yerlerden bir tanesidir. Disiplinli bir insan olmayı öğrenmeniz gerekiyor.

15- parayı yanlış harcama

Paranızı ihtiyacınız olmayan, gereksiz şeylere harcamak yerine daha minimalist bir hayat yaşamak sizce daha güzel olmaz mı?

Unutmayın önemli olan sizin mutluluğunuz ne kadar eşyaya sahip olmanız değil.

16- görgü kurallarını bilmemek (beden dilini doğru kullanmama)

Bir iletişim sırasında beden dilinin yeri ve önemi çoktur. Eğer ki beden dilinizi hala düzgün bir şekilde kullanmıyorsanız iletişim sırasında çok şey kaybediyorsunuz demektir.

17- sosyal medyayı çok kullanma

Lütfen ama lütfen hayatınızın dörtte birini sosyal medyada işinize yaramayacak bilgilere bakarak geçirmeyin. Bu hayata çok daha büyük şeyler yapmaya geldin.

 18- gezememek

Bütün hayatınızı AVM lerde dolaşarak harcamayın, biraz dışarı çıkın temiz havada dolaşın. Zihninizin açılmasında ona yardım edin.

19- izleyememek, dinleyememek, aklını kullanmak

Bu hayatta herkesin gözü, kulağı vardır istisnalar hariç.

Herkezinde gözleri olabilir fakat görebilene…

Herkesin kulağı vardır fakat dinleyebilene…

Herkesin bayini vardır fakat anlayabilene… Kişisel Gelişim Hataları anlaşılabilir şekilde paylaştık umarız yaşamınız boyunca fayda sağlayabilir.

Kişisel Gelişim Hataları 
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin