Kredi Notu Düşük Olan Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir?

Kredi Notu Düşük Olan Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir
Kredi Notu Düşük Olan Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir

Kredi Notu Düşük Olan Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir?

Kredi Notu Düşük Olan Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir? Banka kredi verirken ilk olarak kredi notuna bakar. Kredi notu düşük olan kişilere kredi vermez. Ancak kredi notu düşük olan kişilerde bazı şartların sağlanması durumunda kredi alabilir. Ancak unutmayın “En Riskli” kredi notuna sahip olan kişiler tüm şartları sağlıyor olsa da banka kredi vermeyecektir. Çünkü bu kişilerin en az iki ay borç geciktirme kayıtları bulunur. Orta ve az riskli grupta bulunan kişiler ise gerekli koşulları yerine getirdikleri taktirde kredi çekebilirler. Peki, kredi notu düşük olan kişiler nasıl kredi çekebilir?

Teminat Gösterilmesi

Teminat gösterilmesi alınacak olan kredinin ödenmeme riskini düşürecektir. Borç ödenmediği taktirde verilen paranın geri alınabilecek olması kredi talebinizin onaylanmasına yardımcı olur. Ancak teminat gösterilen malların kredi koşullarına uygun olması şarttır. Teminat gösterilen malların gerekli şartları sağlayıp sağlamadığı, banka tarafından gönderilen ekspertizler tarafından değerlendirilir. Ekspertizlerin vereceği raporlar olumlu olursa kredi çekmeniz mümkün olacaktır.

Kefil Gösterilmesi

Bankadan kredi alabilmek için kefil gösterebilirsiniz. Ancak kefil olarak göstereceğiniz kişinin de kredi notunun yüksek olması gerekir. Kefil olacak kişi gerekli koşulları sağlarsa banka kredi verir. Kefil olacak kişinin sağlaması gereken koşullar şunlardır;

  • Kredi notunun kredi almak için yeterince yüksek olması gerekir. (Her bankanın kredi notu değerlendirmesi farklıdır.)
  • Alınacak kredi miktarına göre gelirinin olması ve SGK kaydının bulunması
  • Kefil olacak kişi evliyse eşinin bankaya gelerek rıza göstermesi. Gerekli belgeleri imzalaması

Belirtilen maddeler bankaların genel olarak istediği şartlardır. Yine bu şartlarda bankalara göre değişkenlikler gösterebilir. Bunların haricinde özel şartlar isteyebilir.

Gelir Yüksek İse Düşük Tutarlı Kredi Kullanılması

Gelir düzeyi yüksek olan kişilerin talep edeceği az limitli krediler bankalar tarafından daha çabuk onaylanır. Bu imkândan yararlanabilmek için tüm gelirlerinizi ve gerekirse hanenizde yaşayan kişilerin gelirlerini beyan eden belgeleri bankaya sunmalısınız. Birçok bankanın az limitli kredi kampanyaları mevcuttur. Bu kampanyalarda yararlanmak çok daha kolay olacaktır. Üstelik bu imkân sayenizde düşük olan kredi notunu da yükseltme imkânı yakalamış olursunuz. Aldığınız kredinin taksitlerini günü gününe ödeyerek kredi notunuzun yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Kredi Notu Düşük Olan Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin