Lehim Tabancaları

Lehim Tabancaları fiyatları
Lehim Tabancaları modelleri

Lehim Tabancaları

Lehim tabancaları kategorisinde sadece lehim tabancaları değil, lehim pastası ve lehim teli de bulunur. Lehim tabancası deyince akla eski radyo ve TV tamircileri gelir. Ama yaşı yetmeyenler içim belki de yabancı bir terimdir. Ancak teknik okul öğrencileri için bu alet kesinlikle çok önemlidir. Hatta elektrik öğrencilerinin eli ayağı pozisyonundadır. Lehim iletken olduğu için elektrik akımının iletilmesinde de kullanılır.

Lehim Tabancaları Çeşitleri

Lehim tabancası çeşitleri genelde ucuna ve gücüne göre değişiklik göstermektedir. Ucu sivri olan havya tipi lehim tabancaları ve ucu sivri olanları vardır. Bunlar lehim teli ile birlikte kullanılır. Havyanın ucu ile ısı verilir ve tel eritilerek lehim yapılır.

Lehim pastası ise lehimin daha sert ve dayanıklı hale gelmesini sağlar. Bu şekilde gerçekleştirilen lehimleme işi ile elektrikli aletler tamir edilir ve birleştirilir.

Havya Nedir? Çeşitleri Nelerdir

Havya, yüksek ısıveren aletlerin lehimleme için kullanılan çeşitlerine verilen isimdir. Lehim yapılacak alanda ısıtma yapılır lehim teli buraya tutulur ve yüksek ısıyla eritilir. Lehim eriyik halden katı hale geldiğinde lehimleme işlemi tamamlanmış olur. Havya, diğer adıyla lehim tabancaları üç çeşittir.

Kalem Havya

Genelde acemilerin ve öğrencilerin kullandığı bir havya çeşididir. Kullanımı daha kolay ısıtma oranı daha azdır. İstasyonlu ve istasyonsuz olarak iki ayrı çeşide sahiptir. İstasyonlu havyalarda ısı belli bir seviyeye gelince otomatik olarak ısınmayı durdurur. İstasyonsuz havya çeşidinde ise maksimum seviyesine gelene kadar ısınmaya devam eder.

Tabanca Havya

Daha çok elektrikçilerin ve profesyonellerin kullandığı havya çeşidi olmakla birlikte çok yüksek elektrik akımıyla çalışırlar. Yapılarının oluşumunda transformatör bulunur. Havyanın ucu da zaten bu sargının bir uzantısı olarak tasarlanmıştır. Havyada bir tetik bulunur bu tetiğe basıldığında havya ucu ısınır ve lehim telini eritene kadar basmaya devam edilir.

Gazlı Havya

Elektrik akımının bulunmadığı durumlarda ve yerlerde lehim yapmak zorunda kalınca kullanılırlar. Gaz verildikten sonra yakılır. Bu ateşle lehim ucu ısınır ve lehim telini eritecek hale gelir.

Lehim teli ve lehim pastası aynı iş için üretilmiş malzemelerdir. Lehim pastası daha çok elektronik ve dijital aletlerin parçalarını monte ederken kullanılır. Ama temizleme amacıyla ya da lehim için düzgün bir yüzey elde etmek için de kullanılmaktadır.

Lehim Tabancaları fiyatları

Lehimleme işine yeni başlayacak olanlar kalem ve istasyonlu havyayı tercih etmelidir. Hem fiyat hem de kullanım açısından çok daha avantajlı olacaktır. Lehim tabancaları kategorimizde ihtiyacınıza göre bir ürün mutlaka bulacaksınız.

Tuzla Gazetesi TEKNOLOJİ

Lehim Tabancaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin