Maden Suyu Zayıflatır Mı

Maden Suyu Zayıflatır Mı
Maden Suyu Zayıflatır Mı

Maden Suyu Zayıflatır Mı

Maden Suyu Zayıflatır Mı? Hazımsızlığı gidermek ve mideyi rahatlatmak adına yemeklerden sonra tüketmeyi alışkanlık haline getirdiğiniz maden suyunun bilinmeyen özellikleri bulunuyor. Bunlardan en önemlisi düzenli ve doğru tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı bir madde olduğudur. Bol miktarda mineral içermesi ve doğal aroması ile son yılların en çok tüketilen soğuk içeceği arasında yer alan maden suyu vücudun işleyişini düzenlediğinden dolayı beslenme uzmanları ve diyetisyenler tarafında sıkça tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Maden Suyu ile Nasıl Zayıflanır

Maden suyu faydaları içerisinde ilk sıralardan yer alan maden suyu ile zayıflama tüketicilerin ilgi odağı olmaya başladı. Özellikle yaz aylarına girmişken kışın aldığınız fazla kilolardan kurtulmak isteyenlerin ilk seçeneği olan madensuyu ile zayıflama yöntemi çok basittir. Ama doğru tüketilmesi ve beraberinde yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edip,  bol bol spor ve egzersiz yapılması gerekir. Aksi takdirde maden suyu zayıflamak için başlı başına yeterli bir içecek değildir. Eğer tüm bunlara dikkat ederseniz ve maden suyu tüketirseniz içerisindeki çözünmüş mineraller ve karbondioksit sayesinde kısa sürede fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda kalabalık bir akşam yemeğinde ister istemez fazla yediyseniz ve bundan mideniz rahatsızlık duyuyorsa hemen bir maden suyu tüketerek midenizi rahatlatabilirsiniz. Ayrıca maden suyu;

  • Açlık hissini giderir ve mideye tokluk hissi yaratır
  • Tatlı krizlerini giderir.
  • Şekersiz bir alternatiftir ve sindirimi kolaylığı sağlar
  • Şişkinliği giderir
  • Hepsinden önemlisi ödem azaltıcı detoks etkisi vardır,
  • Antioksidan bakımından zengin olduğu için yağ yakıcı özelliği vardır

Diyet yaparken çoğu tüketicinin yaşadığı açlık ya da şeker krizi bir süre sonra diyeti bozmanıza neden olmaktadır. Böyle bir durumda da zayıflamanız imkansızdır. Fakat maden suyu içerisindeki yararlı mineraller sayesinde tüm bu sorunların önüne geçip sizlerin zayıflamasına olanak tanıyor.

Zayıflamak İçin Maden Suyu Nasıl Tüketilmeli

Zayıflamak için maden suyun farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Hepsini birbirinden farklı faydaları bulunur. Fakat yine de fazla abartıya kaçmadan günde en fazla iki defa tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Diyet yaparken sabah ve öğle veya öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra tüketebilirsiniz. Ayrıca damak zevkinize göre limon, elma dilimleri benzeri lezzetlerde ekleyebilirsiniz.

Maden suyuna ferahlatıcı bir özellik eklemek istiyorsanız da fesleğen ya da nane yaprakları ilave edebilirsiniz. Aynı zamanda spor ve egzersizden hemen sonra da maden suyu tüketebilirsiniz. Çünkü spor ve egzersiz yaparken ter ile kaybettiğiniz mineral ve vitaminlerin kaybını maden suyu tüketerek telafi edebilirsiniz. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri geri kazanmak içim spor ve egzersizden önce bir bardak limonlu maden suyu tüketmeniz tavsiye ediliyor. Marketlerde meyveli maden suları da mevcuttur. Ama söz konusu zayıflamak istiyorsanız mutlak sade olanlarını tercih etmenizde fayda vardır. Çünkü meyveli olanları içerisinde bulunan şeker oranı maden suyunu zayıflatıcı özelliğinin kaybolmasına neden olmaktadır.

Maden Suyu Zayıflatır Mı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin