Blog

Normal Grip ile Korona Arasında Ne Fark Var

Normal Grip ile Korona Arasında Ne Fark Var

Normal Grip ile Korona Arasında Ne Fark Var Nasıl Ayırt Edilir

Normal Grip ile Korona Arasında Ne Fark Var? 2019 yılını son aylarında yaşantımıza girmiş olan korona virüs hayatı alt üst etti. Psikolojik açısından da insanları çok etkileyen korona virüs, bazen grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar karşısında da kişiyi bir hayli endişeye sokuyor. Mevsim değişikliğine ya da soğuk algınlığına bağlı olarak grip olan kimseler bile korona virüs olduğunu zannederek hastanelere korona virüs testi yaptırmaya koşuyor. Ama her boğazı ağrıyan öksüren kişi korona değildir, arasındaki farkı bilmeniz halinde hastaneye gitmeden kendinizi bile normal grip ve soğuk algınlığı tedavisini yapabilirsiniz. Peki korona virüs ile normal grip uya da soğuk algınlığını nasıl ayırt edilir, Günümüzün ciddi meselelerinden birisi olan bu konuyu beraber tartışalım. Öncelikle korona virüs belirtileri adlı konu başlığı ile korona virüs olan kişilerde ne gibi sağlık sorunları ortaya çıkar, ona bakalım.

Korona virüs Belirtileri

Dünya genelinde ciddi bir sağlık sorunu olan koronavirüs belirtileri şunlardır;

  • Yüksek ateş
  • Ciddi derecede oluşan nefes darlığı
  • Koru öksürük
  • İştah kaybı
  • Tat ve koku alma duyularının yok olması
  • Burun tıkanıklığı
  • Boğaz ve baş ağrısı
  • Eklem ve kas ağrıları
  • Kusma ve mide bulantısı

Benzeri belirtileri koronavirüse kapılan kişilerde görülebilir. Ama bu belirtilerin virüsün hafif ya da ciddi seyrine ya da kişini bağışıklık sistemine veya özelliğine göre değişiklik gösterebildiği görülebilir. Hafif seyirde koronavirüs geçiren kişi boğaz ağrısı ile de bu virüsü atlatabilir.

Grip ya da Soğuk Algınlığı Belirtileri

  • Koronavirüs ile karıştırılan grip ya da soğuk algınlığını belirtileri ise şunlardır;
  • 38 ile 41 derece arasında seyreden yüksek ateş
  • Kuru öksürük ve boğaz ağrısı. Ayrıca grip ve boğaz ağrısı kulaklara bile vurabiliyor.
  • Adale ağrıları ve halsizlik
  • Burun akıntısı
  • Aşırı terleme

Koronavirüse yakalananların hemen hepsinde burun akıntısına rastlanılmamıştır. Grip de her ne kadar koronavirüs gibi belli bir türünün organizmaya yerleşmesi ile kendini belli etmeye başlar. Fakat gripteki virüs türleri koronaya göre biraz daha farklıdır. Normal grip, influenza ismi verilen ve belli bir türe virüse sahiptirler ve kişiyi anında hasta ederler. Bu virüsler enfekte olanlarda ani olarak yüksek ateş gösterebilir.  Bu hastalık kişide sırasıyla burun akıntısı boğazda iltihaplanma ve iltihaplı öksürük şeklide seyreder. En son akciğerleri etkileyip solunum yollarını etkisi altına aldığı için koronavirüs ile karıştırılabilir. Genellikle mevsim değişikliklerinde görülen grip ve soğuk algınlığı için evde doğal yöntemler kullanarak tedavi edebilirsiniz.

Çoğu kişi gribin kesin tedavisi için antibiyotik kullanmayı tercih eder. Ama ne yazık ki bilinçsiz antibiyotik kullanımı insan vücudunu olumsuz etkilediği için her grip olduğunuzda tek çarenin antibiyotik olduğunu sanmamalı ve doğal yöntemleri tercih etmelisiniz. Soğuk algınlığını çıkarmak için nane limon gibi sıcak içecekleri tercih edersiniz. Etkisi bir hafta sürdüren grip aşırı terleme ile kendini vücuttan atmaya çalışır.  Soğuk soğuk terleyen hasta önce vücuttaki ateşi atar ve ateşle birlikte boğaz ağrısı yok olur ve arkasında burundan akıntı gelmeye başlar. Burun akıntısı etkisini minimum bir, maksimum ise üç hafta içinde gösteren grip burun akıntısı ile son bulur. Akciğerlerin iltihaplanma varsa ve öksürüyorsanız doktora giderek öksürük şurup ve benzeri ilaçları isteyebilirsiniz.

Ali Yavuz

Recent Posts

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı. İzmit…

19 saat ago

Sinem Gülenç Kimdir?

Sinem Gülenç Kimdir? Sinem Gülenç Kimdir?1981 İzmit Doğumludur. İlk Yıllar ve Eğitim 1981 yılında İzmit'te…

21 saat ago

29 Nisan 2024 altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu

Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu? 29 Nisan 2024 Güncel Değerlendirme 29 Nisan 2024 altın…

22 saat ago

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024 2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024. Dikey Geçiş Sınavı,…

5 gün ago

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında, 23 Nisan kaçıncı…

7 gün ago

22 Nisan 2024 Güncel Gram Çeyrek ve Ons Altın Fiyatları

22 Nisan 2024 Güncel Gram Çeyrek ve Ons Altın Fiyatları 22 Nisan 2024 Güncel Gram…

1 hafta ago