Olumlu Düşünme ve Konuşmanın Etkileri

Olumlu Düşünme ve Konuşmanın Etkileri
Olumlu Düşünme ve Konuşmanın Etkileri

Olumlu Düşünme ve Konuşmanın Etkileri

Olumlu Düşünme ve Konuşmanın Etkileri nelerdir? Sevgili okuyucularımız, bugün sizler sosyal medya platformlarında, Youtube’da karşımıza çok fazla videoları çıkan olumla, olumlu düşünmenin faydalarını ve kendi hayatımda da çok fazla etkisini gördüğüm bir makale yazmak istedim. Her ne kadar karşımıza çıkan videolar çok fazla inandırıcı gelmese bile aslında farkında olmadan olumlu düşünmenin ve olumlu sözler söylemenin aslında hayatımıza çok fazla etkileri vardır. Bu etkileri kendimde yaşayıp gözlemlemiş olduğum için sizlerle de paylaşmak ve sizlerin de yapmasını istedim. Hazırsanız buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, hayat aslında bir kimya gibidir. Hayatında negatif ve pozitif kutupları bulunmaktadır. Negatif kutuplar hızlı harekete geçerken pozitif kutuplar daha yavaşlardır. Bu bir doğa kanunu veya kimya kanunudur. Hayatta böyledir hayatımızda olumlu düşünceler, olumlu olaylar pozitif iken, olumsuz düşünceler, olumsuz olaylar negatif kısmıdır. Sizler de belki benim gibi fark etmişsinizdir. Hayatta olumsuz yani negatif düşünceler, söylentiler hemen dağılırken, pozitif yani olumlu düşüncelerin, söylentilerin yayılımı daha yavaştır. Hayat şartları herkesin kendi yaşantısına göre zorluklar içermektedir.

Olumlu düşünmenin faydaları

Bu yüzden de olumlu düşünmeye, olumlu şeyler yaşamaya aslında çok fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Peki; Pozitif Düşünme Becerisi Nasıl Edinilir? Bu yüzden de sosyal medya hesaplarında, Youtube gibi videoların yayımlandığı yerlerde insanlar bu konu üzerine çok fazla videolar çekmek ve insanlara iyi gelmeye çalışmaktadır. Her ne kadar buna inanmak zor geliyor olsa bile aslında bu gerçektir. Hayatta olumsuz düşünmeye devam ettiğimiz sürece, hayatımıza hep olumsuz şeyleri çekmekteyiz. Daha sonra ise bu durumdan sürekli şikayet edip yine hayatımıza olumsuz olayları çekmeye devam etmekteyiz. Oysa hayatımızda olumlu şeyleri düşünmeye başlar ve olumlu şeyler konuşmaya başlar isek hayatımızda konuştuğumuz olumlu şeyleri çekebildiğimizi fark edebiliriz. Sizlerle bunla ilgi küçük bir anekdot da anlatmak isterim.

Ben Formasyon eğitimi Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nden almayı çok istiyordum. Hatta sürekli bunu herkese söyleyip duruyordum. Babam ise kendi şehrimizde almamı istiyordu. Bu süreç içerisinde babam ile çok fazla mücadele vermiştim ve sürekli Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nde almak istediğimi söylüyordum. Neredeyse babamı ikna etmek bu konuda imkansızlaşmaya başlamıştı. Ama asla bu konuda olumsuz düşünmüyor ve sürekli dua ediyordum. Hatta bir gün duamı etmiş ve bunun üzerine Ezan okunmuştu ve bunu duamın kabul olduğuna dair bir işaret olarak algılamıştım. Formasyon başvurularımı kendi bulunduğum şehirde yani Erciyes Üniversitesi’nde Formasyon Eğitimi açılmadı ve açılmayacağı söylendi.

Olumlu Düşünce öncelikleri

Ben de hemen Akdeniz Üniversitesi’ne başvuru yaptım ve şimdi Formasyon Eğitimimi Akdeniz Üniversitesi’nde almaktayım. Hatta Erciyes Üniversitesi, benim Akdeniz Üniversitesi’ne yapmış olduğum başvurularım kabul edildikten ve ücretini yatırdıktan sonra Formasyon eğitiminde fikir değiştirip açtıklarını duyurmuşlardı. Birçok arkadaşım hatta sürekli söyledin söyledin en sonunda gittin Akdeniz Üniversitesi’ne demişlerdi. Bu benim hayatımda yaşamış olduğum en büyük olaydı sürekli bu konu açılınca asla ümitsizliğe kapılmadan sürekli olumlu düşünüyor ve olumlu şekilde konuşuyordum. Bu sadece yaşamış olduğum bir örnek sizler için ama bunun gibi yaşamış ve görmüş olduğum çevremden birçok olay bulunmaktadır. Hani derler ya bir şeyi kırk defa söylersen olurmuş işte tam da böyle bir şey sevgili okuyucularımız.

Bu yüzden hayatınızda istediğiniz şeyler hakkında sürekli olumlu konuşup, olumlu düşünmelisiniz. Bu sayede hayatınıza istediğiniz, hayallerini kurduğunuz her ne ise onu çekebilirsiniz. Asla olmuyor, olmayacak demeyin çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi olumlu düşünceler yani pozitif kutup biraz yavaş hareket etmektedir. Bu yüzden de olmadığını olmayacağını düşünmek istediğimiz şeylere ulaşmamızı daha da zorlaştırmaktadır. Onun için hayatımızda ulaşmak istediğimiz şeyler için olumlu düşünüp özellikle olumlu şekilde konuşuyoruz ve istediklerimizi eninde sonunda elde ediyoruz.

Sümeyye Nur Gündüz

Olumlu Düşünme ve Konuşmanın Etkileri

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin