Otizm Belirtileri Nedir?
Otizm Belirtileri Nedir? Otizm çok karmaşık, genellikle genetik, nörolojik bozuklukları tanımlıyor. Semptomlar normalde çok erken dönemden itibaren mevcuttur ve kişiden kişiye değişiklik gösterir. Otizm tedavisi için her hastaya uyumlu olabilecek bir tedavi şablonu yoktur. Bilim adamlarına göre Otizm nedir? hastalığının nedenleri genetik yatkınlıkla açıklanabilir; otizm belirtileri, ailesinde otistik bir aile ferdi olan kişilerde daha sık görülür. Bu tür çocukların annelerinde hamilelik normal şekilde ilerler ve bir fizyolojik sorun görülmez. Ama bu hastalığı tetikleyen bazı durumlar vardır:
- serebral palsi
- hamilelik sırasında annenin kızamıkçık hastalığı
- tuberoskleroz hastalığı
- bozulmuş yağ metabolizması
Otizmin Erken Teşhisi Neden Yararlıdır?
Erken teşhis, otistik bir çocuğun gelişimini iyiye götürme konusunda önemlidir. Bununla beraber tam bir iyileşme mümkün değildir çünkü günümüzün tıbbi, hassas nörolojik hastalıkları tam olarak tedavi edecek düzeye gelmemiştir. Çocuklarda otizm kendini belli şekillerde gösterir. Erken dönemlerde ortaya çıkan Otizm, 1 ve 2 yaşında belirgin olur. Akranlarına göre, çocukta sosyal etkileşim daha pasiftir, iletişim kopukluğu vardır, davranışlar otomatiktir.
Otizm Hastaları Nasıl Davranır?
Otistik çocukların dikkat çekici bir davranışı göz teması kurmamalarıdır. Çocuk, dışarıdan gelen uyaranlara yetersiz tepki verir, yüz ifadeleri zayıftır. Otistik bir çocuk; onunla iletişim kurmaya çalışan ebeveynlerine karşı bütünsel bir imaj yaratamadığı için, algılama gücü zayıf kalır. Fotoğraflarda ve videolarda bile bütünleyici bir imaj oluşturamaz. Bebek, jestleri yalnızca ihtiyaçlarını belirtmek için kullanır. Bir yaşın altındaki çocuklarda ilginç bir nesne gördüklerinde ani bir ilgi yoğunluğu otaya çıkar. Otizm hastaları, empati yapamaz, başkalarının duygularını anlamazlar. Otistik çocuklar, akranları ile oyun oynamak onlarla sosyalleşmek istemezler.
Otizm teşhisi için genel bir test yoktur, yani otizm ve belirtileri kişiden kişiye değişebilir. Asperger sendromu sıklıkla diğer akıl hastalıklarıyla beraber geldiğinden, doğru bir teşhis konması gerekir. Otizmin bir tedavisi yoktur, ancak erken müdahale, çocuklarda otizm belirtilerini önemli ölçüde iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Otizm hastalığı, nörolojik bir bozukluktur ve bu bozukluğu olan çocukların tedavisi, hastalığın belirtilerine göre yapılır. Kabul edilmesi gereken nokta; Otizmin zihinsel bir bozukluk olduğudur. Hastalığın, ana belirtileri ise sosyal etkileşimlerde eksiklik ve duygusal bozukluklardır. Otizmde ne yazık ki bilişsel yetenekler azalır. Tüm otizm hastalıkları aynı şiddette değildir. Konuşma bozuklukları, anlaşılmaz kelimeler kullanma, yavaş konuşma gibi belirtileri vardır. Hastalık, erkek çocuklarda, kızlardan 5 kat daha fazla görülür. Uzmanlara göre kızların iletişim yeteneği erkeklere oranla daha fazladır. Çocuk, bu belirtileri gösteriyor ve 2-3 yaşına kadar konuşamıyorsa Otizm belirtisi gösteriyor demektir. Çünkü sağlıklı çocukların 1 yaşına kadar konuşması gerekiyor.
Yorumlar kapalı.