Matkaplar

Matkaplar ve fiyatları
Matkaplar nelerdir

Matkaplar

Matkaplar delici aletler olarak etiketlenirler. Bu kategoride matkap uçları ve Li İyon Akülü vidalamalar da bulunur. Kategoride bulunan ürünler hem ithal hem de yerli üretimler olabilir. Açıklamalar kısmında üretim yeri ve menşei yazmaktadır. Eğer özellikle aradığınız bir marka varsa filtreler bölümünden bu markayı işaretlemeniz yeterlidir.

Akülü vidalama ürünleri delici olanlara göre çok daha uygun bir fiyata satılırlar. Çünkü yaptıkları iş, delici ile kıyaslandığında çok daha azdır. Kırıcı Delici olanlar çok daha fazla iş hacmine sahip olup, güç olarak da daha fazladır. Profesyonel kullanımda genelde delici matkap çeşitleri kullanıl. Ama daha ufak çaplı işlerde de akülü vidalama aletleri kullanılması pratik olmaktadır. Bu nedenle bunlar da özellikle tercih edilirler.

Matkaplar ve Yedek Parçaları

Matkap ve yedek parçaları ayrılmaz bir bütündür. Matkap uçları delme işlemi sırasında darbeye maruz kalır. Bu da zamanla aşınıp kırılmasına ve körelmesine neden olabilir. Bu nedenle yedekleri satılır. Bir de perde takmak için kullanılan matkap ucu ile duvar delmek için kullanılan matkap ucu farklı boyutlardadır. Yapılacak işin, açılacak delgin özelliğine göre uç takmak gereklidir. Aksi takdirde istenilen iş düzgün olmayabilir. Ya da çok fazla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bir de matkap uçları için matkap bileme makinesi de mevcuttur.

Matkap Çeşitleri Tuzla

Bunlardan başka daha çok endüstriyel kullanım için üretilmiş olan manyetik delici çeşitleri de vardır. 1800 watt gibi yüksek bir güce sahiptirler ama daha az güçlü olanları da vardır. Bunlar fiyatları en yüksek olan modellerdir. Delici aletler kategorisinde fiyat ve motor gücü doğru orantılı olarak artış göstermektedir. Otomatik ve vitesli olanları olduğu gibi otomobillerde olduğu gibi manuel ve vitesli olanlar da mevcuttur. Bir de darbesiz modeli olan matkap çeşidi vardır ki bunun da kullanım alanı farklıdır. Standlı ve standsız olarak üretilen  daha çok profesyonel kullanıma uygundur.

Her delici her kullanıcı için uygun değildir. İşe göre alet seçimi yapmak her zaman çok daha akıllıca olacaktır. Amatör aletlerle yapabileceğiniz ve bir daha ara sıra ihtiyacınız olacak bir alete yüksek meblağlar ödemek gereksiz bir harcama olarak nitelenebilir. Bunun yerine işinizi en iyi şekilde görebilecek amatör bir alet almak ise nokta atışı bir alışveriş olacaktır

Elde kullanılan çeşitleri arasında Bosch, Einhell, Attlas, Stanley, Black & Decker gibi markalar vardır.

Delici ve kırıcılar kategorisinde her ihtiyaca ve işe uygun bir seçenek mutlaka mevcuttur. Size düşen sadece bu kategoriden ihtiyacınızı görecek olan aleti seçmek olacaktır. Ayrıca bazı zamanlarda düzenlediğimiz kampanyalar sayesinde kaliteyi daha ucuza lama fırsatı da yakalamanız mümkün olabilir.

Matkaplar

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin