1. Haberler
  2. Blog
  3. Pilatesin Faydaları nelerdir?

Pilatesin Faydaları nelerdir?

Pilatesin Faydaları nelerdir
Pilatesin Faydaları nelerdir

Pilatesin Faydaları nelerdir?

Pilatesin Faydaları nelerdir?Hareketsiz yaşam tarzının fiziksel ve psikolojik sonuçlarından kaçınmak için özellikle genç kadınlar arasında son yıllarda popüler bir noktaya gelen Pilates nedir? Vücudun dengeleyici kaslarının farkındalığıyla birlikte gövdenin kuvvetinin, duruşunun ve koordinasyonunun güçlendirilmesine odaklanarak vücudun esnekliğini ve sağlığını geliştirmeyi amaçlayan bir egzersiz sistemidir.

Özellikle yirminci yüzyılın başlarından itibaren bel ve pelvis bölgelerinde kasların kuvvet, esneklik ve kasılma kontrolünü sağlayarak günlük yaşam için gerekli olan fiziksel aktiviteleri gerçekleştirmek için kullanılmaktadır.

Nefes egzersizi ile koordineli olarak sırt ekstansörleri, karın kasları, ve özellikle de transversus abdominus üzerine odaklanan bu ezersizlerin amacı; karın ve sırt bölgesini aynı oranda kuvvetlendirerek, vücudun üst bölgesinde sağlam bir iskelet yapısı oluşturmaktır. Pilates egzersizleri vücuttaki kas yapısını bir bütün haline getirmeyi hedefler.

Pilatesin Faydaları ve Zararları

Pilates egzersizleri, aerobik ve dans egzersizlerine göre daha düşük yoğunluğa sahip olmasına rağmen, kardiyovasküler riski azaltmak, osteoporozu önlemek, gibi sağlık üzerinde birçok olumlu etkileri vardır.

Pilates, omurga dengesizliğinin neden olduğu kas-iskelet sistemi ağrılarını hafifletmede etkin bir role sahiptir. Joseph Pilates, egzersizlerin kas-iskelet yaralanmalarından sonra iyileşme süresinin kısalmasına neden olduğunu belirtmiştir. Özellikle denge kaybı nedeniyle gerçekleşen düşme sıklığını azaltmaya yardımcı olur. Buna bağlı olarak özellikle kadınlarda sağlıkla ilgili yaşam kalitesini arttırmaktadır. Çalışmalar, yaşlı bireylerde el ağrısı, yaşam kalitesi, düşmeyi önleme, fiziksel durum ve ruh hali üzerindeki olumlu etkilerini desteklemektedir.

Tuzla Gazetesi Blog

Pilatesin Faydaları nelerdir?
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin