1. Haberler
  2. Blog
  3. Pilates Nedir?

Pilates Nedir?

Pilates nedir
Pilates nedir

Pilates Nedir?

Pilates Nedir? Pilates, I. Dünya Savaşı esnasında, Doğu ve Batı felsefelerinden esinlenerek, yoganın odaklanma gücü ve özel nefes teknikleriyle, cimnastik ve diğer sporların fizikselliği birleştirilerek, kasları kuvvetlendirmek, esnekliği arttırmak ve vücudun genel sağlığını koruyup iyileştirmek amacıyla geliştirilmiş ender egzersizlerden biridir.

Joseph, başlangıçta 500’den fazla germe ve güçlendirme egzersizleri içeren karın ve vücut kontrolü için tasarlanmış bir dizi mat egzersizi geliştirmiştir. Ardından, genişleyen egzersiz repertuarının sonuçlarını geliştirmek için çeşitli ekipman parçaları yapmaya başlamış ve bu parçalar daha sonra pilates yönteminde ana ekipmanlardan biri olan Cadillac’a dönüşmüştür.

Pilatesin Faydaları Nelerdir?

J. Pilates, oluşturmuş olduğu bu sistemi başlangıçta beden, zihin ve ruhun tam koordinasyonu olarak ifade eden ‘Kontroloji’ metodu olarak adlandırmıştır. Kitabında ‘Kontroloji vücudu geliştirir, duruş bozukluklarını düzeltir, fiziksel enerjiyi geri getirir, zihni canlandırır ve ruhu yükseltir’ demiştir.

Kontroloji, adı verilen yönteminin, beyin hücrelerini aktive ederek zihni canlandıracağına ve vücudu olumlu bir şekilde etkileyeceğine inanmıştır. Geliştiricisi Joseph Pilates, yöntemin yaş, cinsiyet, kapasite veya hem fiziksel hem de zihinsel durumları geliştirmek için kullanma yeteneği ne olursa olsun her birey için değerli bir araç sağlayabileceğini belirtmiştir.

Bugün Pilates uluslararası bir varlığa sahiptir ve profesyonel sporculardan yaşlı vatandaşlara, hamile kadınlardan gençlere kadar hemen hemen herkesin ihtiyaçlarını karşılamak için uyarlanabilen egzersizlerle ilgi odağı olmaya devam etmektedir.

Pilatesin Temel Prensipleri

İlk yıllarında, yöntem, rehabilitasyon süreci boyunca hareket etmeyi teşvik ettiği için, öncelikle elit sporcular ve sıkça sakatlanan dansçılar tarafından uygulanmıştır.

Son zamanlarda çok daha geniş bir kitleye ulaşmış olmakla birlikte Pilates metodu, genel zindeliği, temel gücü, gelişmiş fonksiyonu veya ağrıyı azaltmak için kullanılabilmektedir.

100 yıldan daha uzun bir süre önce yaratılmış olmasına rağmen, Pilates yöntemi son zamanlarda hem core hem de sağlamlık prensiplerine vurgu yapması, belirli hareket modelleri, benzersiz pozisyonlar ve ekipmanlar, uzman eğitmenler ve vücut kompozisyonu / görünümü, esneklik, kas fonksiyonu ve duruştaki olumlu değişikliklerin faydalarını iddia etmesi nedeniyle hem fitness hem de rehabilitasyon sürecinde popülerlik kazanmıştır.

Pilates Nedir?
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin