Yemek Tarifleri

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane

şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane tarifi için öncelikle aşağıdaki malzeme listesini temin etmekle başlayalım.

Malzemeler:

*340 – 360 gram ( 2 su bardağı )
*3 su bardağı sıcak tavuk suyu ( et suyu veya normal su da kullanılabilir. )
*1 çay bardağı tel şehriye
*15 gram tuz ( 1 yemek kaşığı )
*70 gram sıvı yağ veya sade yağ
*15 gram tereyağı ( 1yemek kaşığı )
*5 gram tuz ( 1 çay kaşığı )

 

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane nasıl yapılır?

Yapılış Tarifimiz

*Öncelikle pirinci bol suda yıkayın. 3-4 defa suyunu değiştirerek yıkamayı tekrar edin ve nişastasının gitmesini sağlayın. Nişastasının gittiğine emin olduktan sonra pirinci bir kaba alın ve üzerine soğuk su ekleyerek 10 dakika dinlendirin.

*Tencereye sıvı yağını (bulabilirseniz sade yağ da olabilir.) ekleyin. Üzerine tel şehriyeyi ekleyin ve kavurun.

*Tel şehriyeler kavrulduktan sonra pirinci ekleyin. Pirinci eklemeden önce iyice süzün. Pirinci ekledikten sonra iyice karıştırın. Ocağı orta ateşe ayarlayın; pilavları kırmadan yavaş yavaş karıştırın. Karıştırma işlemini 2-3 defa aralıklarla yapmaya devam edin.

*Pirincin kavrulduğuna emin olduktan sonra 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Tuzu ekledikten sonra tekrar 2-3 defa karıştırın.

*Ardından diğer ocakta kaynayan tavuk suyunu pirince eklemeye başlayın. Klasik ölçü olarak; 2 su bardağı pirince, 3 su bardağı sıcak su girer. Eğer evinizde tavuk suyu veya et suyu yoksa normal su da kullanabilirsiniz. Ancak ben bu tarifte tavuk suyu kullandığım için tuzun miktarını azalttım; çok tuzlu olmasın diye. Siz eğer normal su koyacaksanız tuzu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

*Tavuk suyunu ekledikten sonra pilavı hafifçe karıştırın. Karıştırdıktan sonra yarım çay kaşığı şeker ve 2-3 damla limon suyu sıkın. ( Şeker ve limon suyu pilavınıza parlak renk ve güzel bir aroma katacaktır. )

*Ocağın ateşini en kısık hale getirin ve pilavı 10 dakika demlendirin.

*10 dakika sonunda kapağı açın ve pilavın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Ocağın altını kapatın. Tereyağını ekledikten sonra tencerenin üstüne kağıt havlu serin ve kapağı kapatın. Bu şekilde 5 dakika daha demlendirin.

*Belirlenen sürenin sonunda tencerenin kapağını açın. Pilavınızın renginin parlak ve kıvamının da tane tane olduğunu göreceksiniz. Dikkatinizi çekebilecek tarifler: PIRASA SALATASI NASIL YAPILIR?

Afiyet olsun.

Tuzla Gazetesi Yemek Tarifleri Köşesi

Ali Yavuz

Recent Posts

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024 2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024. Dikey Geçiş Sınavı,…

3 gün ago

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında, 23 Nisan kaçıncı…

5 gün ago

22 Nisan 2024 Güncel Gram Çeyrek ve Ons Altın Fiyatları

22 Nisan 2024 Güncel Gram Çeyrek ve Ons Altın Fiyatları 22 Nisan 2024 Güncel Gram…

6 gün ago

Çeşme Sakız Bodrum Kos Feribot Bileti

Çeşme Sakız Bodrum Kos Feribot Bileti Çeşme Sakız Bodrum Kos Feribot Bileti nereden alabilirim? Ege'nin…

1 hafta ago

19 Nisan 2024 tarihinde Altın fiyatları ne kadar oldu

19 Nisan 2024 tarihinde Altın fiyatları ne kadar oldu Altın fiyatları, 19 Nisan 2024 tarihinde…

1 hafta ago

Abide Nedir ve Ne Zaman Başlıyor?

Abide Nedir ve Ne Zaman Başlıyor? Abide Nedir ve Ne Zaman Başlıyor? MEB'in (Milli Eğitim…

1 hafta ago