DOLAR 13,7245
EURO 15,5540
ALTIN 784,36
BIST 1.910
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane
04.01.2021
625
A+
A-

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane tarifi için öncelikle aşağıdaki malzeme listesini temin etmekle başlayalım.

Malzemeler:

*340 – 360 gram ( 2 su bardağı )
*3 su bardağı sıcak tavuk suyu ( et suyu veya normal su da kullanılabilir. )
*1 çay bardağı tel şehriye
*15 gram tuz ( 1 yemek kaşığı )
*70 gram sıvı yağ veya sade yağ
*15 gram tereyağı ( 1yemek kaşığı )
*5 gram tuz ( 1 çay kaşığı )

 

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane nasıl yapılır?

Yapılış Tarifimiz

*Öncelikle pirinci bol suda yıkayın. 3-4 defa suyunu değiştirerek yıkamayı tekrar edin ve nişastasının gitmesini sağlayın. Nişastasının gittiğine emin olduktan sonra pirinci bir kaba alın ve üzerine soğuk su ekleyerek 10 dakika dinlendirin.

*Tencereye sıvı yağını (bulabilirseniz sade yağ da olabilir.) ekleyin. Üzerine tel şehriyeyi ekleyin ve kavurun.

*Tel şehriyeler kavrulduktan sonra pirinci ekleyin. Pirinci eklemeden önce iyice süzün. Pirinci ekledikten sonra iyice karıştırın. Ocağı orta ateşe ayarlayın; pilavları kırmadan yavaş yavaş karıştırın. Karıştırma işlemini 2-3 defa aralıklarla yapmaya devam edin.

*Pirincin kavrulduğuna emin olduktan sonra 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Tuzu ekledikten sonra tekrar 2-3 defa karıştırın.

*Ardından diğer ocakta kaynayan tavuk suyunu pirince eklemeye başlayın. Klasik ölçü olarak; 2 su bardağı pirince, 3 su bardağı sıcak su girer. Eğer evinizde tavuk suyu veya et suyu yoksa normal su da kullanabilirsiniz. Ancak ben bu tarifte tavuk suyu kullandığım için tuzun miktarını azalttım; çok tuzlu olmasın diye. Siz eğer normal su koyacaksanız tuzu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

*Tavuk suyunu ekledikten sonra pilavı hafifçe karıştırın. Karıştırdıktan sonra yarım çay kaşığı şeker ve 2-3 damla limon suyu sıkın. ( Şeker ve limon suyu pilavınıza parlak renk ve güzel bir aroma katacaktır. )

*Ocağın ateşini en kısık hale getirin ve pilavı 10 dakika demlendirin.

*10 dakika sonunda kapağı açın ve pilavın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Ocağın altını kapatın. Tereyağını ekledikten sonra tencerenin üstüne kağıt havlu serin ve kapağı kapatın. Bu şekilde 5 dakika daha demlendirin.

*Belirlenen sürenin sonunda tencerenin kapağını açın. Pilavınızın renginin parlak ve kıvamının da tane tane olduğunu göreceksiniz. Dikkatinizi çekebilecek tarifler: PIRASA SALATASI NASIL YAPILIR?

Afiyet olsun.

Tuzla Gazetesi Yemek Tarifleri Köşesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.