Ramazan Bağışlarınızla Fitre ve Zekatlarınızla

Ramazan Bağışlarınızla Fitre ve Zekatlarınızla
Ramazan Bağışlarınızla Fitre ve Zekatlarınızla

Ramazan Bağışlarınızla Fitre ve Zekatlarınızla ÖNCE ÇOCUKLAR İYİLEŞSİN

Ramazan Bağışlarınızla Fitre ve Zekatlarınızla önce çocuklar iyileşsin; Ramazan ayında yoksul bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı bir anneyi güldürmek ibadetlerin en güzelidir.

Mübarek Ramazan Ayı, on bir ayın sultanıdır. Onu değerli kılan, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in bu ayda indirilmiş olmasıdır.
Ramazan oruç, ibadet ve sabır ayıdır. İslam alemi için önemli bir yeri olan ve varlıklı ile yoksunun yardımlaşmasını pekiştiren bu ayda ibadet olarak fitre ve zekat verilmelidir. İhtiyacı olan eşya ve borçlarından fazla olarak, zekat nisabı kadar malı, parası bulunan Müslümanın fitre vermesi vacib olur. Hastalık gibi herhangi bir özründen dolayı oruç tutamayan kimseler de varlıklı iseler fidye vermelidirler. Peki; Ramazan Ayında Zekat Verilebilir Mi?

FİTRE VEZEKÂTLARINIZLA HAYAT VERİYORUZ

“Tüm çocuklar eşit doğar ve en iyi tedavilere eşit kavuşurlar” ilkesiyle çalışıyor, tamamen parasız
tedavi sunuyoruz. Ramazan Bayramı bağışlarınızla da yoğun bakımdan kan ve trombositine, yurtdışı ilaçlarından o ilaçları koyacakları buzdolaplarına kadar Lösemili Çocuklarımızın ve ailelerinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onların sadece yaşamlarını kurtarmıyor sosyal desteklerimizle de hayata bağlıyoruz. Varlıklı ile yoksulun yardımlaşmasının pekiştirildiği bu ayda parasızlıktan tedavi olamayan Lösemili Çocuğa veya yoksun kanser hastasına nefes aldırmak ve ailesinin yüzünü güldürmek yapabileceğiniz en güzel ibadettir.

“BİR ÇOCUĞUN HAYATINDAN DAHA DEĞERLİ BİR ŞEY OLAMAZ”

24 yıl önce bu söz ile yola çıkmıştı Pediatrik & Hematolog Dr. Üstün Ezer bir grup doktor arkadaşı ve Lösemili Çocukların babaları ile. O yıllar Löseminin tedavi başarısı %20’ ler deydi.
Küçücük bir vakıftan bugün 50 bini aşkın kişiye destek veren koca bir sistem ile ’+2 başarı oranıyla LÖSEV hiç durma- dan ve yorulmadan kanseri silmek için çalışıyor.
Ancak ne yazık ki ülkemizde Lösemi ve Kanser çığ gibi artıyor. LÖSEV hem çocuk hem de yetişkin tüm hastalara eşit, ücretsiz tedavi ile ayni ve sosyal yardımlarını ulaştırıyor. Herkese eksiksiz yetişebilmek için bağışlarınıza ve gönüllü desteklerinize ihtiyacımız artıyor. Yakında büyük müjdeyi verebilmeyi
ümit ediyoruz.

GIDA YARDIMLARINIZI 12 AY BOYUNCA DAĞITIYORUZ

Löseminin tedavi başarısında ilaçların payı % 50’iken, kalan % 50 ise temizlik ve hijyen, sağlıklı ve proteinden zengin beslenme ve psikolojik olarak umutlu olmaktır. Bu sebeple ailelerimize 12 ay boyunca gıda başta olmak üzere
yaptığımız yardım kolileriyle destek oluyor, sağlıklı ve yeterli beslenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. LÖSEV Sosyal Hizmetler tarafından yaşam şartları detaylı incelenerek ihtiyaçları tespit edilen Lösemili Ailelere düzenli aralıklarla gönderilen gıda kolilerinde pirinçten bulgura, salçadan zeytinyağına, çaydan zeytine sağlıklı beslenmenin ihtiyacı olabilecek en önemli gıdalar en güvenilir markalardan seçilerek ve tahlil edilerek gönderilmektedir.

Ne kanserin ne de yoksulluğun kader olmadığına inanıyor ve değiştiriyoruz… 2009 yılından bu yana yetişkin lösemi, 2011 yılından bu yana da ihtiyaç sahibi yetişkin tüm kanser tanılı hastalarımıza nakdi, ayni ve sosyal yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Ayak basmadık köy, çalmadık kapı bırakmamaya çalışırken her gün yeni birçok acıya da tanık oluyoruz. Çünkü kanser hastaları bu evlerde, bu şartlarda mecburen kanser oluyor ve mücadelelerinde onlara uzatılacak destek ellerini bekliyorlar.

blankblankblank

Ramazan Bağışlarınızla Fitre ve Zekatlarınızla

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin