Rus Medyası Duyurdu…

Rus Medyası Duyurdu...
Rus Medyası Duyurdu...

Rus Medyası Duyurdu. Türkiye Orta Asya’da Türk gücü kuruyor!

Rus Medyası Duyurdu… Dağlık Karabağ savaşının sonuçlarını analiz eden Moskovsky Komsomolets gazetesi, Ankara’nın Orta Asya’daki Türk cumhuriyetleriyle yeni bir askeri-politik blok oluşturmayı planladığını yazdı. Türkiye’nin Özbekistan, Kırgızistan gibi ülkelerle askeri anlaşmalar imzaladığını, Kazakistan’ın Bayraktar TB2 almayı hedeflediğini aktaran gazete, yeni ittifaka ilk katılacak ülkenin Türkmenistan olacağını sayfalarına taşıdı. Moskovsky Komsomolets’e göre, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ‘Tek Millet, İki Devlet’ sloganının yerini şimdi ‘Tek Millet, Beş Devlet’ almaya başladı.

44 günde Azerbaycan’ın zaferiyle biten Dağlık Karabağ savaşı Kafkasya ve Orta Asya’daki fay hatlarını yerinden oynattı, Türkiye’nin rolü Rus medyasında manşetlerde. Rus medyası, 10 Kasım anlaşmasıyla Azerbaycan’da kurulan gözlem noktasında resmen yer alacak Türkiye’nin yeni bir hedefi uygulamaya koyduğunu yazıyor. Moskovsky Komsomolets gazetesinde yer alan haber, “Karabağ’da zaferin gelmesiyle Türkiye yeni bir askeri blok yaratacağını duyurdu” başlığını taşıyor.

Artemy Sharapov Rus Medyası Duyurdu…

Artemy Sharapov imzalı habere göre, Dağlık Karabağ’daki savaşın kazanılmasıyla ‘Büyük Turan’ ideali her zamankinden daha çok popüler oldu ve Ankara Orta Asya’daki Türk cumhuriyetleriyle yeni bir askeri-politik blok oluşturmayı planlıyor. Haberde, Türk üretimi silahlı insansız hava araçları (SİHA) Bayraktar TB2’lerin damgasını vurduğu Karabağ savaşının bitmesiyle Türkiye’nin ilk hedefi artık Orta Asya.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ‘Tek Millet, İki Devlet’ sloganının yerini şimdi ‘Tek Millet, Beş Devlet’in almaya başladığını aktaran Rus gazetesi, yeni bloğa katılacak ilk adayın ise Türkmenistan olduğunu yazdı.

Kazakistan’ın Türkiye’den Bayraktar TB-3 SİHA’ları almayı planladığını yazan Moskovsky Komsomolets, Özbekistan’la Ekim 2020’de yapılan askeri anlaşmayı da hatırlatıyor.

Gazeteye konuşan askeri uzman Alexander Mikhailovsky, ‘Büyük Turan (Türk Birliği düşüncesi)’ ideolojisinin Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemindeki Genç Türkler’e kadar uzandığını hatırlatıyor.

Rus Medyası Duyurdu…

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin