1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti
Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, 81 yaşında hayatını kaybetti. Türk basınında uzun yıllar, gazeteci ve yorumcu kimliğiyle öne çıkan Barlas’ın vefatı sonrası birçok siyasi taziye mesajı yayınladı.

Tuzla Gazetesi Son dakika haberi!

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Şişli’deki özel bir hastanede 81 yaşında vefat etti.

Meslek hayatı boyunca birçok gazete ve dergide köşe yazarlığı ve yöneticilik yapan Barlas, son olarak Sabah Gazetesi’nin başyazarı olarak görev yapıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barlas için sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Entelektüel birikimi, nezaketli kişiliği ve güçlü kalemiyle Türk basınında duayen olarak anılan, her zaman millet iradesinden yana duran, Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, Sabah Gazetesi’ne ve medya camiasına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

BARLAS İÇİN TAZİYE MESAJLARI

Mehmet Barlas’ın 81 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından birçok siyasi taziye mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mehmet Barlas için başsağlığı diledi.

Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet Olsun.” ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, “Basın dünyamızın duayen isimlerinden Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve Turkuaz Medya grubuna taziyelerimi sunuyor ve sabırlar diliyorum” dedi.

ADALET BAKANI BOZDAĞ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, “Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas’ın vefatını teessürle öğrendim. Merhum Mehmet Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Sabah Gazetesi camiasına başsağlığı, sabır diliyorum. Rabbim, merhameti, mağfireti ile muamele eylesin. Mekanı cennet olsun” dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında “Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden Mehmet Barlas, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, okurlarına ve medya camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı taziye mesajında, “Sabah Gazetesi Başyazarı Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine, okurlarına, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı taziye mesajında, “Basın dünyamızın usta isimlerinden Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin… Değerli ailesine ve Turkuaz Medya grubuna başsağlığı diliyoruz” açıklamalarında bulundu.

blank

MEHMET BARLAS KİMDİR?

Gazeteci Mehmet Barlas kimdir? Mehmet Barlas, Türkiye’nin önde gelen gazetecilerinden biridir. Gazetecilik kariyeri boyunca önemli görevler üstlenmiş, köşe yazarlığı yapmış ve televizyon programları sunmuştur. Barlas, etkili ve sert eleştirileriyle tanınan bir isim olup, gazetecilik alanında edindiği deneyim ve bilgisiyle Türk medyasında önemli bir yer edinmiştir.

Mehmet Barlas, 1942 yılında Ankara’da doğdu. Gazeteciliğe olan ilgisi genç yaşlarda başladı ve eğitim hayatının yanı sıra gazetecilikle de ilgilenmeye başladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğrenim gördü ve ardından gazetecilik kariyerine odaklandı.

Barlas, meslek hayatına 1972 yılında başladı ve öncelikle Türkiye’de önemli gazetelerde muhabirlik ve editörlük görevlerinde bulundu. Daha sonra köşe yazarı olarak çalışmaya başladı ve fikirlerini ve görüşlerini geniş bir okuyucu kitlesiyle paylaşma fırsatı buldu.

Mehmet Barlas Kariyeri

Mehmet Barlas, köşe yazarlığı kariyerinde birçok önemli gazetede çalıştı. Zaman Gazetesi, Sabah Gazetesi, Türkiye Gazetesi ve Hürriyet gibi tanınmış gazetelerde yazdı. Yazıları, güçlü ve etkileyici bir üslupla kaleme alınırken, genellikle siyaset, ekonomi, toplumsal konular ve Türkiye’nin iç ve dış politikası gibi konulara odaklanmaktadır. Barlas, sert eleştirileri ve cesur yazılarıyla dikkat çekmiş ve okurları üzerinde etkili bir etki bırakmıştır.

Gazetecilik kariyerinin yanı sıra Mehmet Barlas, televizyon dünyasında da kendine bir yer edinmiştir. Televizyon programcısı olarak Türkiye’de popüler olan bazı programları sunmuştur. Türk televizyonunda “Medya Mahallesi” adlı programı ile tanınan Barlas, programında gazetecilik ve medya sektöründeki gelişmeleri değerlendirmekte, konuklarını ağırlamakta ve güncel konuları tartışmaktadır. Televizyondaki çalışmalarıyla da büyük bir takipçi kitlesi edinmiş ve izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilmiştir.

Mehmet Barlas aldığı ödüller

Mehmet Barlas, gazetecilik kariyeri boyunca birçok ödül ve takdir belgesi almıştır. Çalışmaları ve katkıları nedeniyle Türk medyasında saygın bir konuma sahiptir. Gazetecilik alanındaki deneyimi ve bilgisiyle Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Ancak Mehmet Barlas, bazı tartışmalara da konu olmuştur. Eleştirmenler, yazılarında tarafgirlik, siyasi bir duruş sergileme ve bazen aşırı derecede sert ifadeler kullanma eğiliminde olduğunu ileri sürmüşlerdir. Barlas, siyasetçilere ve kamuoyuna yönelik eleştirileriyle dikkat çekse de, bazen muhalif seslere olan tahammülsüzlüğü nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştır.

Mehmet Barlas, Türkiye’de gazetecilik alanında büyük bir etki yaratmış, sert ve etkili yazılarıyla tanınan önemli bir gazeteci ve televizyon programcısıdır. Uzun yıllar boyunca yazdığı köşe yazıları ve sunduğu televizyon programlarıyla Türk medyasında önemli bir yer edinmiş ve etkili bir isim olmuştur. Tartışmalara yol açabilen sert üslubuna rağmen, gazetecilik kariyeri boyunca birçok başarıya imza atmış ve Türk medyasının gelişimine katkıda bulunmuştur.

Eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas’ın oğlu olan Mehmet Barlas 1968’den beri Canan Barlas’la evlidir. Barlas çiftinin bu evlilikten Cemil Barlas ve Ela Barlas adında iki çocuğu bulunmaktadır.blank

Tuzla Haberleri

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti
Yorum Yap
Bizi Takip Edin