Sabiha Gökçen’de uçuşlar durdu!

Sabiha Gökçen'de uçuşlar durdu, TUZLA doğalgaz kaçağı
Sabiha Gökçen'de uçuşlar durdu

Sabiha Gökçen’de uçuşlar durdu! Tuzla’da doğalgaz sızıntısı

Tuzla'da doğalgaz sızıntısı: Sabiha Gökçen'de uçuşlar normale döndü

Sabiha Gökçen’de uçuşlar durdu! Tuzla’da doğalgaz sızıntısı…İstanbul Tuzla‘da, doğalgaz hattındaki sızıntı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçuşlar yaklaşık 1,5 saat yapılamadı.

Tuzla’da doğalgaz sızıntısı

İstanbul Tuzla’da doğalgaz hattındaki sızıntı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir süre durdurulan uçuşlar yeniden başladı. Edinilen bilgiye göre, Tepeören Mahallesi Ebubekir Caddesi’nde boş arazide özel firmada görevli bir kişinin zemin etüdü yaptığı sırada BOTAŞ doğalgaz hattının zarar görmesi sonucu doğalgaz sızıntısı meydana geldi. Haber verilmesi üzerine bölgeye BOTAŞ, İGDAŞ, belediye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, ekipler boru hattına giden gazı kesti. Boruda bulunan gazın tamamen boşaltılmasının ardından boru hattının onarımı yapılacak.blank

Gaz sızıntısının yaşandığı doğalgaz boru hattının uçakların kalkış güzergahında olması nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda saat 13.05 itibarıyla hava trafiği tedbir amacıyla durduruldu. Bu sırada, yakıtın az olması nedeniyle iniş talebinde bulunan 4 uçaktan 3’ü İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.

blank

UÇUŞLAR YAKLAŞIK 1,5 SAAT SONRA NORMALE DÖNDÜ

Gaz sızıntısının tehlike arz etmeyecek şekilde dağılması için tedbir olarak bir süre uçuş operasyonları durdurulan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak iniş ve kalkışları saat 14.25’te yeniden başladı.

Tuzla Haberleri

Sabiha Gökçen’de uçuşlar durdu!
Bizi Takip Edin