Güzellik

Saç Bakımında 4 Önemli Adım

Saç Bakımında 4 Önemli Adım

Saç Bakımında 4 Önemli Adım

Saç Bakımında 4 Önemli Adım nedir? Çoğu kadının yüzünden sonra en çok önem verdiği bölge saçlarıdır. Parlak, canlı, temiz ve güçlü saçlara sahip olmak isteriz. Sizlere, sağlıklı saçlara sahip olun diye adım adım bakım önerilerini sıraladık.

Saçınıza Uygun Şampuan

Saçınıza uygun olan şampuanı bulmak için öncelikle saç tipinizi bilmelisiniz. Saçınız kuru mu, yağlı mı, yıpranmış mı, boyalı mı? bunları incelemelisiniz.
Eğer saçınız gün aşırı yağlanmıyor ise siz normal saç tipine sahipsiniz demektir. Saçlarınızın yağ üretimi normal düzeyde. Seçmeniz gereken şampuan ise dengeyi korumak adına kullanacağınız, normal saçlar için şampuanlar olacaktır.
Saçınız sık sık yağlanıyor. Neredeyse gün aşırı yıkıyor iseniz, yağlı saçlar için üretilmiş şampuanları kullanmalısınız. Bu saçlarınızın nemini dengede tutarken aynı zamanda temizleyecektir.
Zayıf, yıpranmış hatta yanmış saçlara sahip iseniz. Onarıcı şampuanları denemeniz gerekir. İçeriğindeki besleyici yağlar ile saçlarınız yeniden güçlenecektir.

Saçlarınız da boya var ise sizin için boyalı saçlar için üretilmiş şampuanları kullanmalısınız. Saçınızın canlı boya etkisini azaltmadan rengini koruyarak temizleyecektir. Saçlarınızda kepeklenme gibi bir durum var ise kepekli saçlar için üretilmiş kepek karşıtı şampuanlar tercih etmelisiniz. Düzenli kullanımda derinizin sağlığına kavuştuğunu göreceksiniz.
Fazla oranda saç dökülmesi ile karşılaşıyorsanız, saç dökülmelerini en aza indiren şampuanlar tercih edebilirsiniz. Saç dökülmeleri sadece şampuan ile düzeltemezsiniz. Besinler ile de desteklemelisiniz.

Saç Kremleri

Şampuandan sonra kullandığımız saç kremleri saçı en iyi yumuşatan ve bakım yapandır aslında. Saç kremleri saçınızın sadece yumuşamasına değil, hem daha parlak hem de daha pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır.
Saçınızda kırılmalar ciddi boyutta ise saç kremini ihmal etmemelisiniz. Saçınızdaki kırılmalar sadece uçlarda ise uçlara, diplerde de mevcut ise diplere de uygulayabilirsiniz.
Saçınızda boya var ise saç kremi kullanmanız boyanızı destekleyecektir. Daha sağlıklı ve bakımlı görünmesini sağlayacaktır. Boyalı saçlar için özel üretilmiş olan saç kremlerini deneyebilirsiniz.

Saç Serumları ve Maskeleri

Duş sonrasında ıslak veya kuru olarak uygulayabildiğimiz maske ve serumlar mevcut. Bunun için yine saç tipinize göre seçim yapmalısınız. Saçınız kuru ise besleyici ve güçlendirici serumlar seçin. Saçınızda kırılmalar var ise nemlendirici özellikteki serumları kullanın. Es geçmemeniz gerek nokta ise serum veya maskeyi saç diplerinize uygulamamak olacaktır. Saç diplerinize şampuan harici süreceğiniz ürünler saç dökülmelerine yol açacaktır.

Tarak Tercihiniz

Bütün saç temizliğini yaptınız. Maskelerinizi uyguladınız sıra şimdi taramaya geldi. Saçınızı yanlış taramak, saçınızı 1 ay boyunca yıkamadığında bile veremeyeceğiniz hasarı vermiş olursunuz. Öncelikle deneme yanılma yolu ile saçınızı en az acıtacak ve en iyi dolaşığını hangisi açıyor ise onu seçmelisiniz.
Sizin için en klasik ve kullanımı en rahat olan saç tarağının özelliklerini verelim. Özellikle bildiğiniz gibi boyalı saçların ve kıvırcık saçların dolaşığını açmak oldukça zordur. İnce telli saçlar içinde aynısını söyleyebiliriz.

Saçlarınız sağdan sola, soldan sağa attıkça dolaşıyor ise kalın üçlü yani kürek uçlu  taraklar seçmelisiniz. Alt kısmında bulunan hava alan plastik kısım ile saçlarınızı tararken yolmadan ve kırmadan taramış olacaksınız. Ucundaki top şeklindeki plastik uçları saç derinize zarar vermeyecektir. Çok fazla diş geçişi olduğu için saçınızı pürüzsüz şekilde tarayacaktır.

ilginizi çekebilir; Sağlıklı Saçlar için Hangi Besinler Tüketmeliyiz

Ali Yavuz

Recent Posts

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı. İzmit…

24 saat ago

Sinem Gülenç Kimdir?

Sinem Gülenç Kimdir? Sinem Gülenç Kimdir?1981 İzmit Doğumludur. İlk Yıllar ve Eğitim 1981 yılında İzmit'te…

1 gün ago

29 Nisan 2024 altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu

Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu? 29 Nisan 2024 Güncel Değerlendirme 29 Nisan 2024 altın…

1 gün ago

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024 2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024. Dikey Geçiş Sınavı,…

6 gün ago

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında, 23 Nisan kaçıncı…

1 hafta ago

22 Nisan 2024 Güncel Gram Çeyrek ve Ons Altın Fiyatları

22 Nisan 2024 Güncel Gram Çeyrek ve Ons Altın Fiyatları 22 Nisan 2024 Güncel Gram…

1 hafta ago