Yağlı ciltler için Cilt Bakım önerileri

Yağlı ciltler için Cilt Bakım önerileri nelerdir
Yağlı ciltler için Cilt Bakım önerileri 2021

Yağlı ciltler için Cilt Bakım önerileri

Yağlı ciltler için Cilt Bakım önerileri; Yağlı ciltler yapısı ve özelliği nedeni ile diğer cilt tipleri ile karıştırılır. Yağlı cilt bakımı diğer cilt tiplerine göre biraz daha özen ve dikkat ister.  Hepsinden önemlisi düzenli cilt bakımı yapmanız gerekir. Yağlı ciltler karma ciltlerde görülen lokal yağlanmaların tersine yüzün tamamında parlama ve yağlanma oranı çok fazladır. Erken yaşlara daha çok görülen yağlı cilt, Yaşınızı ilerledikçe cildinizin salgıladığı sebum ve yağ oranı gitgide düşer ve cildinizi kurumaya başlar.  Nem dengesini de bu aşamada kaybedebilir.

Yağlı Ciltlerin Özellikleri,

Yağlı ciltlerin özellikleri şunlardır;

  • Yağlı ciltlerde sebum üretimi diğer cilt tiplerine göre daha fazladır.
  • Akne ve sivilceye karşı daha yatkındır.
  • Hem parlak hem de soluk görünür,
  • Gözenekleri geniştir.
  • Yağlı ciltlerde siyah noktalar bulunur.
  • İster 15 yaşında olun isterseniz de 25 yaşında olun yağlı bir cilde sahipseniz, her yaşta sivilce ve akne çıkarsınız.
  • Yanlış ya da eksik cilt bakımı yaptığınızda cildinizin doğal dengesi kaybolur
  • Yağlı ciltlerin kirli ya da ağırlaşmış bir görünümü vardır.

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Olmalı

Yağlı cilt bakımından dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pürüzsüz ve mat görünüme kavuşturan cilt bakımı rutini yapmanızdır.  Yağlı cilt bakımı rutini içerisinde cildinize uygun cilt bakım ürünleri vermeli ve cildinizin düzenli olarak nemli kalmasını sağlamalısınız. Yağlı ciltlerin geniş gözeneklerini sıkılaştırmak ve cilt sağlığını korumak için düzenli olarak yüz temizleme ürünleri kullanmalısınız. Yağlı ciltler için uygulanacak eksiksiz cilt bakım rutininiz yüz temizleme ürünlerinden, toniklere, nemlendiricilerden peeling ve yüz maskelerine kadar tüm cilt bakım ürünlerini cilt bakım rutininize dahil etmelisiniz.

 Yağlı Ciltler ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Yağlı ciltlerde doğru bilinen yanlışlardan birisi yağlı sabun kullanımıdır. Yağlı cilt tipine sahipseniz sabun kullanımından mutlaka uzak durmanız gerekir. Bu konuda birçok kişi yağlı ciltlerin oluşumunu cildin yeteri kadar temizlenmediğinden kaynaklı olduğun düşünür ve yüzünü temizlerken sabun kullanır.  Fakat cildin yağ üretimi cilt temizliği ile alakalı değildir. Cildinizin yağ üretimini dengede tutmak için cildinizin yağ dengesini bozmadan ve kurutmadan temizlemeniz gerekir. Sabun ve benzeri temizlik ürünleri kullandığınızda yağ bezeleri cildinizdeki kuruluğu gidermek için normalden daha fazla çalışır ve daha çok yağ üretmeye başlar.

Yağlı ciltler için doğru bilinen bir diğer yanlış ise cildin yağlı olduğu için nemlendirici kremlere ihtiyaç duyulmadığı kanısıdır. Fakat her cilt tipinin nemlendiricilere ihtiyacı vardır. Yağlı ciltlerde sadece cildinizi temizleyip, nemlendirme rutinin ihmal etmeniz, cildinizi kuru ve daha gergin görünmesine neden olacaktır. Bunun için yağlı cildi olanların nemlendirici ürünler kullanımına iki kat daha özen göstermesi gerekir. Fakat nemlendirici krem seçerken, yağ miktarı yoğun olan krem türlerinden uzak durmanız gerekir.

Yağlı ciltler için Cilt Bakım önerileri nelerdir 

Yağlı ciltlerin cilt bakım rutini dört aşamalıdır. Birincisi yüz temizleme, ikincisi yağ üretimini dengede tutmak, üçüncüsü cildi nemlendirme ve dördüncüsü ise parlamayı engelleme olarak adlandırılır.  Bu dört aşamayı günlük eksiksiz bir şekilde tamamlamanız durumda kusursuz ve canlı bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır.

Yağlı ciltlerde makyajı uzun süre tutmak sizi zorlayabilir. Sabah yaptığınız makyajın akşama kadar bozulmadan kalması için birtakım önlemler almanız gerekir. Ancak yine de bu konuda size yardımcı olacak çok sayıda makyaj malzemeleri bulunuyor.

Dikkatinizi Çekebilir; Hyaluronik Asit Nedir

Tuzla Gazetesi

 

Yağlı ciltler için Cilt Bakım önerileri

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin