Sağlıklı Saçlar için Hangi Besinler Tüketmeliyiz

Sağlıklı Saçlar için Hangi Besinler Tüketmeliyiz
Sağlıklı Saçlar için Hangi Besinler Tüketmeliyiz

Sağlıklı Saçlar için Hangi Besinler Tüketmeliyiz

Sağlıklı Saçlar için Hangi Besinler Tüketmeliyiz? Kadınlar için güzel olmak daha doğrusu dikkat çekici olmak hayatlarında isteyebilecekleri en büyük arzudur. Bunu için giyiminden makyajına, ayakkabısından saçlarına kadar güzel ve dikkat çekici olmaları gerekir. Özellikle saçlar, kadınların en büyük makyajıdır, diyebiliriz. Seyrek bakımsız ya da sönük bir saçla ne kadar şık giyinip süslenseniz de kusursuz görünmeniz imkansızdır. Saçın bakımı kadar saç sağlığı da çok önemlidir. Pahalı şampuanlar, saç kremleri ve benzeri gibi ürünler kullanmak yerine saç sağlığı için yararlı olacak besinler tüketmek daha faydalı olacaktır.

Saç Sağlığı İçin 10 Yararlı Besin

Aslında sacların kalitesini ağırlıklı olarak genetik duruma bağlarsınız. Saçların kıvırcık ya da düz olması kalın ya da ince olması, hızlı büyümesi gibi durumları gen aktarımı sonucu ortaya çıkmaktadır. Saç güçsüzlüğü ya da kaybını önlemek için yapmanız gerekenler vardır. İşte sağlıklı saclara sahip olmak isteyenler için mucizevi 8 besin…

  • Yumurta

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı ve protein bakımından zengin olan yumurta saç sağlığınız için oldukça önemlidir. Yumurtada bulunan protein ve biyotin saçlar için çok önemlidir. Çünkü saç folikülleri proteinlerden yapılır. Diyet yapan kişiler yeter kadar protein almazsa aşırı saç kaybı yaşar biyotin eksikliği olanların ise sacların büyümesi gecikir.

  • Meyveler

Meyveler diyet listelerinin olmazsa olmaz ek besinleridir. Saç gelişimi içinde oldukça önemli vitamini ve mineraller içerir. Özellikle C vitamini antioksidan bakımından zengindir.  Antioksidanlar ise saç köklerinin zarar görmesini engeller. Özellikle yaşlanmaya bağlı saç kökü yıpranmalarını yok eder.

  • Ispanak

Ispanak; demir, folat C ve A vitaminleri bakımından zengin besinlerden biridir. Bu vitaminlerin her biri saç sağlığı için oldukça önemlidir. Saçın büyümesini hızlandırır.  Ayrıca A vitamini saç derisinin nemlenmesine yardımcı sebum üretimine destek olur.

  • Balık

Özellikle somon balığı, uskumru ve ringo balığı gibi diğer balık yağının saç sağlığı açısından son derece faydalı besinlerdir. Balıkta yer alan omega3 yağ asitleri saçın gelişimini destekleyip saç kaybını önler.

  • Patates

Özellikle tatlı patatesin içerisinde yer alan beta-karotenleri saçlar için önemli olana sebum üretimini sağlar. Özellikle saç derisi için kritik bir önemi bulunan bu bileşenler aynı zamanda saçların nemlenmesine de yardımcıdır.

  • Yoğurt

Yoğurt aslında insan sağlığı üzerinde çok önemli bir yere sahiptir. Bol miktarda kalsiyum içermesi sayesinde saçın daha çabuk uzamasını teşvik eder.

  • Ceviz

Ceviz çok faydalı bir kuruyemiştir. Hem omega 3 yağ asidi hem de vitamini ile biotin maddesi bakımından zengindir. Bu besinler ise sac sağlığı için çok önemlidir. Saçların güçlenmesine ve parlaklık kazanmasına imkân sağlayıp, saclara canlılık verir.

  • Havuç

Havucun göz sağlığı için önemli olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Saç sağlığı için de çok faydalı olan havuç bol miktarda A vitamini içerir. Bu özelliği sayesinde saç köklerinin sağlıklı kalmasını sağlar.

Tuzla Gazetesi

Sağlıklı Saçlar için Hangi Besinler Tüketmeliyiz

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin