1. Haberler
  2. Blog
  3. Sahurda tok tutan yiyecekler neler Susamamak için ne yapmalı?

Sahurda tok tutan yiyecekler neler Susamamak için ne yapmalı?

Sahurda tok tutan yiyecekler neler? Susamamak için ne yapmalı?
Sahurda tok tutan yiyecekler neler? Susamamak için ne yapmalı?

Sahurda tok tutan yiyecekler neler Susamamak için ne yapmalı?

Sahurda tok tutan yiyecekler neler, Susamamak için ne yapmalı? Sahurda tüketilen besinlerin hem tok tutma özelliği hem de gün içerisinde oluşabilecek mide problemlerinin önüne geçilmesi açısından önemli. Beslenme uzmanlarına göreyse iyi bir ramazan sofrasının iftarda da sahurda da mantıklı ve makul olması gerekir. Peki sahurda tok tutan yiyecekler neler? Hangi içecek ramazan ayında susuzluğu önler?

Ramazan ayında tok tutan besinler

Zeytin

Zeytin sahurda yenmesi gereken yiyecekler arasında. Sindirim sistemine yardımcı olan zeytin, tok tutması ile de sahur sofralarının en gözde besinleri arasında bulunuyor. Sahurda birkaç tane zeytin tüketmeyi unutmayın.

Çorba
Tokluk hissinizi hemen sağlayacak, yaz sebzeleri ile hazırlanmış mercimek çorbası veya soğuk ayran aşı çorbası tavsiye edilen seçimler.

Yumurta
Sahur zamanında vazgeçilmez besinlerden olan yumurta, tok tutan besinlerin başında geliyor. İster rafadan ister sahanda olsun ama sahurda mutlaka yumurta yemeye özen gösterin.

Çörekotu
Sağlıklı yağlar açısından zengin olan çörekotu, salata veya yoğurtla birlikte tok tutucu özelliğini gösteriyor. Çörekotu ayrıca mide sorunlarına da birebir.

Çavdar ekmeği
Çavdar ekmeği hem bağırsak dostu olması ile hem de tok tutması ile sahurda tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor.

Süt
Çay ve kahve yerine sahurda süt içmek hem rahat uyumanızı sağlar hem de size gerekli proteinleri sağlayarak, gün boyu tok hissetmenize de yardımcı olur.

Yoğurt
En besleyici gıdalardan biri olan yoğurt uyku problemlerine iyi gelir. Yoğurt aynı zamanda sizi tok tutarak acıkmanızı önleyici bir etki gösterir. Yoğurdunuzun içine bir çay kaşığı tarçın ekleyerek kan şekerinizi de dengeleyebilirsiniz.

Muz
Muz, tok tutan meyveler arasında başı çekiyor. Potasyum kaynağı plan yapısı ile muz, sahurda yemekten sonra bir porsiyon tüketilebilir.

Peynir
Protein yönünden besleyici olan peynir, sahurda tok hissetmenizi sağlar. Sahurda iki dilim peynir yiyerek açlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Ramazanda susamamak için ne yapmalı?

Çay ve kahve içerken dikkat
Ramazan ayında orucunuzu açtıktan sonra hemen çay veya kahve tüketmemeye özen gösterin. Yemek yedikten 1 saat sonra çay ve kahve içmeye çalışın. Çay ve kahve gibi kafeini bol içecekler vücudun su dengesini bozduğu için dikkatli tüketilmeli.

Aşırı yemek yemekten kaçının
İftarda veya sahurda çok fazla yemek yemek hem sindirim sisteminizi yorar hem de su ihtiyacınızı artırır.

Sahur ve iftarda yeterli oranda su tüketin
Ramazan ayında yemek yeme düzeni değiştiği için iftar ve sahurda yeterli su almak gerekiyor. Günde en az 8 bardak su içmek gerektiği göz önüne alınırsa sahur ve iftarda bu oranı eşit bir şekilde dağıtmak vücudun susuzluk çekmesini önlemenin yollarından biri.

Tuzlu gıdalar tüketmeyin

Fazla tuzlu gıdalar susama ihtiyacı doğurduğu için bu dönemde kaçınılması gereken besin gruplarının başında geliyor.

Asitli içeceklere paydos
Su ihtiyacını asitli içecekler veya meyve suları ile gidermek daha fazla susuzluk çekmenize neden olabilir. Bunun yerine Ramazan ayı boyunca su ve maden suyuna yönelin.

Sahurda soslu ve yağlı besinlerden uzak durun
Sahurda kızartmış veya yağlı besin grupları yerine peynir, ekmek veya yulaf gibi daha rahat sindirilen tipte yiyecekler tüketmek susuzluğu engelliyor.

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler ve Önemi

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler ve Önemi nedir? Sevgili okuyucularımız, Ramazan’ın gelmesine nerdeyse sayılı günler kalmış durumdadır. Ramazan ayında herkesin bildiği üzere gece sahur yapılıp akşam namazına kadar oruç tutulmaktadır. Sahurda belirli yiyecekler yedikten sonra Akşam namazına kadar kimse ne su ne de yemek yememektedir. Bu yüzden sahur vaktinde vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri yemeli ve su içmeyi ihmal etmemeliyiz. Gün boyu aç kalacağımız için özellikle artık insanlar gün boyu tok tutan yiyecekler yemeyi tercih etmektedir. Bu yüzden tıka basa ağır yiyecekler tüketmek yerine gün boyu tok tutabilecek yiyecekler tüketmek aslında hem daha sağlıklı hem de gün boyu açlık hissini daha da aza indirmektedir.

Sevgili okuyucularımız, ramazan ayında özellikle beslenmemize gereken önemi vermemiz ve aç kalıyoruz hissi ile çok fazla yemek tüketimi yerine bedenimizin ihtiyaç duyduğu yiyecek kadar tüketmek her zaman bizim beden sağlığımız için daha iyi olacaktır. Bu yüzden sahurda da neler yememiz gerektiğine dikkat etmemiz gerektiğini sizler için hazırlamak istedim.

Sahurda özellikle kahvaltılık tarzı besinler tüketin

Sahurda özellikle kahvaltılık tarzı, peynir, zeytin, yumurta, süt, domates, salatalık, maydanoz, marul, yoğurt, tam tahıllı ekmek bu tarz beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle kendimin deneyimlemiş olduğu ve sahurda sürekli tüketmeye özen göstermiş olduğum yiyecek ise yumurta olmuştur. Çünkü yumurtanın ciddi anlamda tok tutma özelliği vardır. Ve tutmuş olduğunu da söyleyebilirim. Sahurda yumurtanın her halini yapıp tüketebilirsiniz isterseniz rafadan, isterseniz omlet, isterseniz menemen isterseniz tam haşlanmış şekilde tüketip yemeniz sizlerin tokluk hissini daha çok artıracaktır.

Kahvaltı menüleri ile sahur yapmanın bir diğer güzel yanı ise kahvaltılık ürünler hem su ihtiyacını arttırmıyor gün içerisinde hem de, ağır yiyecekler olmadığı için rahatsızlık, hazımsızlık gibi problemler yaratmıyor ve  rahat bir şekilde uyuyabiliyorsunuz. Ayrıca besin değerleri de çok yüksek olduğundan dolayı sağlıklı beslenmiş ve beslenmenize de dikkat etmiş oluyorsunuz. Özellikle sahurda akşamdan kalan yemekleri tüketmemeye dikkat etmeniz de fayda olduğunu söyleyebilirim.

Sahurda tok tutan yiyecekler neler? Susamamak için ne yapmalı?

Çünkü sahurda tıka basa yemek yemek gün boyu acıkmamanızı asla sağlamayacaktır. Ayrıca gece bu tarz yemekleri tükettiğiniz zaman su ihtiyacınızı fazla hissedebilir ve açlık hissiniz daha çok olabilir. Bu yüzden besin değeri yüksek ve su hissini aratmayan ve sağlığınız için faydalı olan besinleri tüketmenizde fayda vardır. Oruçluyken Tok Tutan Yiyecekler nelerdir? Ayrıca sahurda, gün içerisinde su ihtiyacınızı çok fazla hissettirecek çok fazla tatlı ve çok fazla tuzlu yiyecekler tüketmemeye çok dikkat etmelisiniz.

Ayrıca gün boyu susuz kalacağımız için sahurda ve oruç açtıktan vücudumuzun ihtiyacı olan su miktarını tüketmemiz de fayda vardır. Sevgili okuyucularımız, bugün sizler için sahurda özellikle yemeniz de dikkat etmeniz gereken yiyecekleri ve neden bu yiyecekleri tüketmeniz de fayda olduğunu biraz sizler için anlatmak istedim. Peki sizler sahurda neler tüketiyorsunuz? Olmazsa olmaz yiyeceğiniz nedir?

Sahurda tok tutan yiyecekler neler Susamamak için ne yapmalı?
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin