SED Nedir ve Kimlere Yöneliktir?

SED Nedir ve Kimlere Yöneliktir
Sosyal ve Ekonomik Destek ile Çocuğu Okula Giden Annelerin Yanında Oluyoruz, SED Nedir ve Kimlere Yöneliktir

SED Nedir ve Kimlere Yöneliktir?

SED Nedir ve Kimlere Yöneliktir? Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) adı altında başlatılan destek programı ile çocuğu okula giden annelere 5 bin 782 TL ödeme yapılmaktadır. Bu program, ekonomik yoksulluk içinde bulunan ve çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere geçici bir süre için ekonomik ve psiko-sosyal destek sağlamayı amaçlamaktadır. Sosyal ve Ekonomik Destek ile Çocuğu Okula Giden Annelerin Yanında Oluyoruz.

Başvurular Nasıl Değerlendirilecek?

SED ödemeleri için yapılan başvurular, ailelerin ekonomik ve sosyal şartlarını değerlendiren bir süreç içermektedir. Değerlendirme sırasında bölgesel şartlar, ailenin yaşadığı çevre, sosyal destek sistemleri, gelir düzeyi, çocukların aile içindeki rolü, okula devam durumları, çocukların korunma ihtiyacı gibi faktörler göz önünde bulundurulacaktır. Uygun görülmeyen aileler, ayni ve nakdi yardıma ihtiyaç duyuyorsa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendirilecektir.

Kimler Başvurabilir?

  1. Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınlarına verilebilecek çocuklar.
  2. Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olan çocuklar.
  3. Bakım tedbiri kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılan gençler.

Ne Kadar Destek Verilecek?

Bu destek kapsamında çocuğu okula giden ihtiyaç sahiplerine aylık ödemeler yapılacaktır:

  • Okul öncesi için 3.614 TL
  • İlköğretimde okuyan çocuklar için 5.421 TL
  • Ortaöğretimde okuyanlar için 5.782 TL
  • Yükseköğrenimde okuyanlar için ise 6.505 TL

Bu destek, çocukların eğitimine katkıda bulunmak ve ailelerin ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla başlatılmıştır. Siz de bu güzel projeye destek olmak için buradan bağlantıya tıklayarak katkıda bulunabilirsiniz.

SED Nedir ve Kimlere Yöneliktir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin