Sevginin Gücü

Sevginin Gücü
Sevginin Gücü

Sevginin Gücü

Sevginin GücüSevgili okuyucularımız, bugün sizlerle hayatta tecrübelerim ile en iyi öğrendiğim konuyu sizlerle de paylaşmak ve bu konu hakkında bir makale hazırlamak istedim. Bugün makalemizin konusu ”Sevgi”…

Bugün sizlerle sevginin gücünden, sevginin ne kadar iyi gelebildiğinden, sevginin iyileştirici özelliğinden ve bu dünya üzerinde yaşayan her bir canlının sevgiye ihtiyacı olduğundan bahsetmek istiyorum. Eğer sizlerde hazırsanız sevgi dolu makalemize buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, son zamanlarda insanlarımızın en çok eksikliği ve en çok ihtiyaç duyduğu bir konudur sevgi en azından benim çerçevemde gözlemlerim bu şekildedir. Bazı insanlar hayatlarında özellikle çocukluklarında güzel sevilmemişse nasıl seveceklerini bilmiyorlar. Bu bence çağın problemidir. Çünkü güzel sevilmemiş insan güzel sevmeyi de biliyor. Oysa sevgi bence bu hayatta en büyük ilaçtır. Her ne kadar bu sözüm klişe gibi gelse de öyledir.

Bir çiçek sevgi ve ilgi görmezse en güzel çiçeklerini açamaz, bir eğer sevgi görmezse sahibinden depresyona girebilecek kadar kötü olabilir. Belki sizlerde görmüşsünüzdür sosyal medya da ki videolardan evcil olmayan hayvanlara karşı sevgi ve merhamet göstermiş bazı insanalar hayvanın türü ne kadar yırtıcı olursa olsun o kişiyi hem unutmuyor hem de sevgi ile yaklaşıyor. Bu da aslında sevginin ne kadar büyük bir güce sahip olduğunu gösteriyor bizlere.. Sevgi elle tutulur veya gözle görülür bir unsur değildir ama her insanın hatta her canlının kalbinde görünmeden yaşayan bir unsurdur. Bu yüzden de bütün kötülüklere karşı da gizli, güçlü ve etkili bir silahtır. Bu yüzden çocuklarımızı yetiştirirken onları sevgi dolu bir ortamda yetiştirmek demek güzel yarınlar demektir.

İnsan herkesi sevemez diyenler olabilir içinizde ama insanı insan olduğu için sevmek bile aslında önemli ve etkili olacaktır. En basit örneğini verecek olursak sizler için hazırlamış olduğum her makalemde, cümleme girmeden önce sizlere “Sevgili Okuyucularımız” diyerek hitap ediyorum. Sizleri görmüyorum, duymuyorum, bilmiyorum ama sizlere duymuş olduğum sevgi ve göstermiş olduğum değer benim için her zaman önemli oluyor ve önemli olacaktır.

“Sev Çünkü Sevmek En Kolay”

Sevginin gücünü en çok aslında görmüş olduğum bir diğer yer ise çiftler arasındadır. Birbirleri ile hiçbir bağı olmayan kişilerin birbirine duymuş olduğu sevgi bence mucizedir. Çünkü annemizi, babamızı, kardeşimizi bizden oldukları için severken karşımıza çıkan bir erkeği veya bir kadını sevmek en büyük mucizedir. Bu da sevginin ne kadar etkili ve güçlü olduğunu göstermektedir.  çiftler arasında olan bu sevgi birbirlerini iyileştirmektedir çevrenizde birbirini çok seven çiftlere bir bakın gözlerinin içi daima parlar, mutludurlar, hayattan zevk alırlar, ayrıca hiçbir olumsuzluk onları yıpratamaz neden biliyor musunuz? Çünkü bu kişiler sevgi çemberi içerisinde korunmaktadırlar. Sevgi onları iyileştirdiği gibi ayrıca güçlendirmektedir de.

İlk Sevginin en etkili olduğu diğer bir husus ise evcil hayvanalar ve yetiştirmiş olduğumuz bitkiler üzerinde etkisini sizlerde benim gibi fark etmişsinizdir. Sevgi verdiğiniz, emek verdiğiniz hiçbir canlı sizlere zarar vermeyecektir. Koşulsuz bir şekilde sevmiş olduğunuz çiçekleriniz asla sizlere küsmeyecek ve en güzel çiçeklerini sizler için açacaktır. Evde çiçek sevilir mi demeyin sevgili okuyucularımız. Çiçekleriniz ile her gün konuşur onlara güzel sözler söyler ve onların ihtiyaçlarını karşılarsanız sizlerin bu sevginizi ve emeğinizi asla karşılıksız bırakmayacak ve sizler için gösterebileceği sevgiyi çiçeklerini açarak gösterecektir. Evcil hayvanlara verilen saf ve karşılıksız sevgiden bahsetmeme gerek var mı bilmiyorum ama sizlerin en güzel sevginize, en saf ve doğal şekilde karşılık veren canlılar onlar olabilir diyebilirim.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizler için sevgi dolu bir makale hazırlamak istedim. Sevgisiz kalmış bu dünya da biraz da olsa sevginin gücünü, sevginin etkisini anlatan ve farkındalık yaratan bir makale hazırlamak istedim. Sizlere Yeliz ‘in de Bu Ne Dünya adlı şarkısında dediği gibi

“Sev Çünkü Sevmek En Kolay”

Sümeyye Nur Gündüz

 

Sevginin Gücü

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin