SGK İlişiksizlik Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

SGK İlişiksizlik Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır
SGK İlişiksizlik Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır

SGK İlişiksizlik Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

SGK İlişiksizlik Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır? İlişiksizlik belgesi ihalede vermiş olduğunuz teminatın iadesini ihale makamından alabilmeniz için alacağınız belgedir.

SGK ilişiksizlik belgesini alabilmek için bazı şartların sağlanması gerekiyor.  Peki, ilişkisizlik belgesi nasıl alınır? SGK ilişkisizlik belgesi nedir? Yapı kullanım izin belgesi alabilmek için ilgili Belediye tarafından istenen belgedir.

Belge İçin Gerekenler Nelerdir?

İlişiksizlik başvurusunu şu şekilde yapılır.

  • Bina inşaatınız için SGK’ya dosya tescil ettirmeniz gerekir.
  • İhaleyi açabilmek için mutlaka gerekli asgari işçiliği bildirmelisiniz. Daha sonra ilişiksizlik başvurunuzu yapabilirsiniz
  • SGK işyeri tescil başvurusunu internet üzerinden yapabilirsiniz.
  • Bina inşaatınızın yapı sınıfı maliyetine göre ödenmesi gereken işçilik tutarı sizlere ödenir.

Başvuru Süresi Nedir?

Sgk ilişiksizlik alma başvurunuzu işi bitirme tarihinden 30 gün içerisinde yapmanız gerekir. Gecikmeniz durumunda SGK tarafından ceza uygulanabilir.

Başvuru Nereden Yapılır?

İlişiksizlik belgesi talebini SGK’ya dilekçe ile bildirebilirsiniz.

  • SGK ilişiksizlik belgesi başvurusunu internet üzerinden alabilirsiniz. SGK işveren sistemini kullanarak bu dilekçeyi yazabilirsiniz.
  • İnternet üzerinden ilişiksizlik belgesi üzerinden başvuru gerçekleştirmek için SGK sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Sgk ilişiksizlik belgesini alırken ‘Yetkili değilsiniz’ uyarısı veriyorsa kullanıcı bilgilerinizi yanlış girdiniz demektir. Online ilişiksizlik başvurusu yaptığınız zaman SGK’ya bir belge vermeniz gerekmiyor.

Dosya Kapanışı Nasıl Yapılır?

Dosyayı kapatmak için dilekçe ile başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Başka bir evrak vermenize gerek yoktur. Bununla beraber inşaat kısmi olarak bitirildiği zaman belediyeden inşaatın biten kısmı için yazı talep edilebiliyor.

Belge Nasıl Alınır?

E-SGK işveren sistemi üzerinden dilekçeyi yazarak ilişiksizlik başvurunuzu yaptıktan sonra belgenizi alabilirsiniz. Belgeyi alabilmeniz için asgari işçilik tutarını eksiksiz olarak bildirmeniz gerekir.

SGK ilişiksizlik belgesi alma konusunda tüm ayrıntıları sizlerle bir araya getirdik. Ruhsata tabi bir bina inşaatını yapacaksınız söz konusu inşaat için SGK dosya açılışı yapmanız gerekir. Dosyayı açtıktan sonra için gerekli olan işçilik hesaplamasını yaparak SGK’ya talebinizi iletebilirsiniz. Eğer hesaplama sonucunda eksik işçilik olduğu anlaşılırsa bu fark sizlere bildirilir. Bu farklı işçilik taahhütnamesi ile ödeyeceğinizi beyan ederseniz borç ödemesi yapılabilir. Bununla beraber işçilik farkına itiraz hakkınız da bulunmaktadır.

 

Bağlı Bulunduğum SGK Müdürlüğünü Nasıl Öğrenebilirim?

Yapılacak işlemler için bağlı bulunduğum SGK müdürlüğünü nasıl öğrenebilirim sorusu birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Yapılacak işlemleri internet adresinden tamamlamanız zor olduğunda doğrudan SGK müdürlüğü başvurusu ile işlemleri yürütülecektir. İkamet ettiğiniz ve başvuru yaptığınız sene değişebildiği için SGK merkezi de değişmektedir.

  • SGK kurumunun resmi iletişim adreslerini kullanarak bağlı olduğunuz sgk müdürlüğünü tespit edebilirsiniz. SGK resmi web sitesi ve yönlendirmeli e devlet girişi ardından bu işlemler olabilmektedir.
  • Telefon üzerinden Alo 170’i arayarak SGK konularında merak ettiğiniz detayları öğrenebilirsiniz. Ücretli şekilde arama yapılmakta ve görüşmeler tamamlanmaktadır.
  • Yaşadığınız, ikamet ettiğiniz şehrin içerisindeki bir SGK müdürlüğüne giderek bilgilerinizin nerede olduğunu ve nasıl işlem yapmanız gerektiğini görevlilerden öğrenebilirsiniz. Birim görevlileri gereken yönlendirmeleri aşamalı şekilde size tarif edecektir.

Başvurularınızda ne tür işlemler için hangi müdürlüğe başvuru yapılması gerektiğini detaylı şekilde öğrenmeniz gerekmektedir. Prim ödemeleriniz farklı yerlerden yapıldığında karmaşa olmaması bakımından detaylı bilgilendirme istenebilmektedir.

Bağ Kur İlişiksizlik Belgesi Var mı Nasıl Alınır?

Merak edilen bir başka konu da Bağ Kur ilişiksizlik belgesinin olup olmadığıdır. Bağ kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu’nun Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde birleşmesi ardından Bağ Kur işlemleri de SGK kayıtlarıyla beraber değerlendirilmektedir. Geçmişe yönelik kayıt bilgilerinizi bulunduğunuz ildeki SGK il veya ilçe müdürlüklerine başvuru yaparak öğrenebilirsiniz. Bağ Kur ilişiksizlik belgesi ifadesinin de genelde pek rastlanmayan bir durum olması SGK bünyesinde gerçekleşen kurumsal birleşmedir.

SGK İlişiksizlik Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin