Sinemaki Nedir

Sinemaki otu Nedir
Sinemaki faydaları Nedir

Sinemaki Nedir?

Sinemaki Nedir? Bitkisel tedavi yöntemlerinde çok eski zamanlardan bu yana kullanılan sinemaki otu ülkemizde Ege ve Güney Akdeniz’de yetişmektedir. Bu bitki sarı yapraklı olabileceği gibi bazen de yeşil yapraklı olmaktadır. 300 den fazla çeşidi olan sinemaki otunun türleri arasında tat ve koku farklılığı olabilmektedir. Bazılarının tadı tatlı iken bazı türlerinin tadı ise ekşi, acı olabilir. Ekim ayına doğru toplanan sinemaki otu özelikle sıcak toprakları sevmektedir. Toplanıp kurutulduktan sonra çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Sinemaki Otunun Faydaları

Sinemaki otunun bilinen ve bilinmeyen pek çok faydası vardır. Sinemaki otunun faydaları ise şunlardır;

• Parazit oluşumunu engelleyen sinemaki bağırsak ve mide sağlığını korumaktadır.

• Antioksidan özelliği sayesinde vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

• Kabızlık döneminde sinemaki çayı tüketerek daha kolay atlatabilirsiniz.

• Vücutta bulunan ödemin atılmasına yardımcı olur.

• İltihap söktürücü etkiye sahiptir. Var olan iltihapları kurutur ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlar.

Sinemaki otu eski dönemlerde baş, mide ve kemik ağrısı gibi durumlarda ağrı kesici olarak kullanılmıştır. Herhangi bir ağrı durumunda ağrı kesici olaraktan tüketilebilir.

• Cildin daha parlak ve görünmesini sağlayarak cilt sağlığını korur.

Tüm bunların yanı sıra saç sağlığı içinde oldukça faydalı bir bitkidir. Saçların daha canlı, sağlıklı olmasına yardımcı olur, kepeklenme ve dökülme sorununa karşı en iyi bitkisel yöntemlerden biridir. Aynı zamanda çabuk uzamayan saçlar için kullandığı durumda ise saçların sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olur. Saç bakımınızı yapmak için bir miktar sinemaki otunu kaynatıp soğumasını bekleyin. Ardından içine birkaç damla badem yağı ilave ediniz. Banyodan iki saat önce saçlarınıza uygulayarak duşa giriniz. Düzenli olarak haftada bir iki kere yaptığınızda saçlarınızın daha sağlıklı olduğunu göreceksiniz. Diğer bitki çayları başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Sinemaki Çayı Nasıl Yapılır?

Sinemaki bitkisini demleyerek içebilir veya cilt bakımı, saç bakımı gibi alanlarda kullanabilirsiniz. Sinemaki bitki çayı yapmak için iki çay kaşığı kurutulmuş öğütülmüş sinemaki bitkisini bir su bardağı sıcak suyun içinde 10 dakika demleyip içebilirsiniz. Ancak şifalı bitkiler kararında ve yetenekli miktarda kullanıldığında faydalıdır. Aşırı tüketimi ise bazı yan etkilere sebep olabilir. Bu yüzden uzun süre kesintisiz kullanımdan kaçınılmalıdır.

Sinemaki bitkisini demleyip cilt bakımınız içinde kullanabilirsiniz. Demleyip ılıttığınız sinemaki bitkisini pamuk yardımıyla cildinize uygulayabilirsiniz. Cildi mikroplardan arındıran bu bitki aynı zamanda siyah nokta ve sivilce sorunlarına da iyi gelmektedir.

Sinemaki Otunun Zararları

Şifalı bitkilerin azı karar çoğu zarardır. Bu yüzden sinemaki bitkisini de kullanırken dikkat etmek de fayda vardır. Özellikle ishal olan kişilerin kullanması önerilmez. Aynı zamanda çok fazla tüketilmesi durumunda mide bulantısı ve kusma görülebilir. Emziren annelerde ve hamilelerde kullanımı konusunda kesin bir bilgi yoktur. Bu yüzden emziren ve hamile annelerin kullanması uygun görülmemiştir. Kanı sulandırma etkisi de bulunan bu bitki kan sulandırıcı ilaçlar ile birlikte tüketilmemelidir.

 

Sinemaki Nedir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin