Tam Kapanmada 2-5 Yaş Arası Çocuklar İle Yapılacak Etkinlikler

Tam Kapanmada 2-5 Yaş Arası Çocuklar İle Yapılacak Etkinlikler
Tam Kapanmada 2-5 Yaş Arası Çocuklar İle Yapılacak Etkinlikler

Tam Kapanmada 2-5 Yaş Arası Çocuklar İle Yapılacak Etkinlikler

Tam Kapanmada 2-5 Yaş Arası Çocuklar İle Yapılacak Etkinlikler nelerdir? Korona virüs önlemleri kapsamında 29 Nisan tarihinden 17 Mayıs tarihine kadar tam kapanma kararı alındı. Alınan bu kararla birlikte çocukların sokaktan mahrum kalacağı, bütün bir günü evde geçirecekleri bir döneminde içine girilmiş bulunuyoruz. Her ne kadar bu kapanma kararı yetişkinler içinde bir hayli zor olsa da çocuklar bu durumdan daha fazla etkilenmektedir.

Ebeveynlerin bu konuda daha özenli davranması çocukla kaliteli zaman geçirmek için çeşitli alternatifler araması gerekmektedir. Bu tam kapanma döneminde çocuklar ile oynanabilecek pek çok oyun, yapılacak pek çok etkinlik bulunmaktadır. Ancak Teknolojinin Çocuklar Üzerindeki Olumsuz Etkileri Nelerdir başlıklı makalemizi incelemenizi ve oynanacak oyun, yapılacak etkinlikleri buna göre değerlendirmenizi önerebiliriz.. Çeşitli yaş gruplarına göre tam kapanma döneminde oynanacak bazı oyun önerileri, yapılabilecek bazı etkinlikler aşağıda yer almaktadır.

2-3 Yaş Oyun ve Etkinlik Önerileri

Bu yaş grubu için özellikle hareket gerektiren oyunlar oldukça faydalı ve eğlenceli olacaktır. Yaş grubuna uygun seveceği bir müziği açarak ailecek zıplama oyunu oynayabilirsiniz. Müzik kapandığında herkes duracak çaldığında tekrar oynamaya ve zıplamaya devam edecektir. Bunun yanı sıra ise mandallarla renk eşleştirme oyunu oynayabilirsiniz. Mandalları renklerine göre ayırın. Elinize bir renk mandal alıp çocuktan aynı rengi bulmasını ve size vermesini isteyin. Bu oyunu oynarken renkleri sürekli tekrar etmeniz öğrenmesi açısından iyi olacaktır. Yine bu yaş grubuna uygun parmak boyama gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Renk ve şekilleri ayırt etmeyi öğrenmesi, küçük kaslarının gelişmesi için bir kabın içine pirinç, şehriye, mercimek karıştırıp ayırmasını isteyebilirsiniz.

Bu dönemde elinizden geldiği kadar kaliteli ve güzel vakit geçirmenin yanı sıra yaşına uygun sorumluluk vermek de faydalı olacaktır. Oyuncaklarını toplama, döktüğünü elinden geldiği kadar temizleme, kirli çamaşırları kirli sepetine atmak, yemek hazır olduktan sonra sofra kurmaya eşlik etmesi sorumluluk duygusunu kazanması açısından faydalıdır.

4-5 Yaş Oyun ve Etkinlik Önerileri

Bir kutu içine 10 adet nesne koyunuz. Gözlerini kapatarak dokuma duyusunu kullanarak nesneyi bulmasını isteyin. Oldukça eğlenceli olan bu oyun aynı zamanda duyu gelişimi için oldukça faydalıdır. Yine aynı zamanda 10 adet nesneyi çocuğun karşısına dizin. Daha sonra gözlerini kapatarak nesnelerden birini çıkarıp hangisinin çıktığını bulmasını isteyebilirsiniz. Yine bu yaş grubu çocuklar ile geleneksel oyunlar olan saklambaç, körebe gibi kuralları oyunlarda oynayabilirsiniz. Sulu boya, pastel boya, kuru boyayla resimler yaparak odasında bir duvara asabilir, 17 gün sonunda aile içinde mini bir resim sergisi düzenleyebilirsiniz.

4-5 yaş grubu çocuklar 2-3 yaşa göre daha çok sorumluluk almaya yatkındır. Bir bitki alarak sorumluluğunu çocuğunuza bırakabilirsiniz. Aynı zamanda odasını ve yatağını toplama, sofra kurarken ve kaldırırken yardım etmesini sağlamak gibi sorumluluklarda faydalı olacaktır. Kendi çamaşırlarını ayırarak katlayıp, dolabına koyma da bu yaş için kazandırılması gereken sorumluluklar içinde yer alır. Ancak çocuğunuz sizin kadar iyi katlayıp yerleştiremeyebilir, destek olun ve asla bu konuda eleştirmeyin.

Tam Kapanmada 2-5 Yaş Arası Çocuklar İle Yapılacak Etkinlikler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin