Telefonun Isınmasını Önlemenin 7 Yolu

Telefonun Isınmasını Önlemenin 7 Yolu
Telefonun Isınmasını Önlemenin 7 Yolu

Telefonun Isınmasını Önlemenin 7 Yolu

Telefonun Isınmasını Önlemenin 7 Yolu nedir? Hiç telefonu 10 dakika kullanıp sonra ısınıyor gibi bir durum yaşadınız mı? Elbette bu seni endişelendiriyor, değil mi? Telefon bazen çok uzun süre kullanıldığından veya çok fazla uygulamanın çalıştığından ısınıyor. Bu, telefon şarj olurken de olabilir.

Bunun etkisi, telefonun pilinin çabuk bitmesi sorunu yaşayabilir, telefonu kapatmak zorunda kalırsınız ve telefon tamamen zarar görür. Telefonunuza iyi bakmanız için, telefonun hızlı ısınmasını önlemek için yapabileceğiniz 7 şey var.

Güneşten Uzak Tutun

Cep Telefonu‘nun aşırı ısınmasını önlemenin en kolay yolu güneşten uzak tutmaktır. İnsanlar kavurucu güneşe çok uzun süre maruz kalırsa kendilerini sıcak ve baş dönmesi hissedecek, akıllı telefonlar da öyle. Ayrıca, telefonu sıcak bir günde arabada bırakmaktan kaçının.

Kullanılmayan uygulamaları kapatın

Kullanılmayan ancak arka planda çalışmaya devam eden uygulamalar telefonunuzun çok çalışmasına neden olabilir. Bu da telefonun aşırı ısınmasına neden olur. Ardından, kullanılmayan uygulamaları kapatın.

Ekran parlaklığını artırmayın

Telefon ekranının parlaklığını artırmak, genellikle kavurucu güneş ışığı altında yapılır. Telefonun bunu yapmak için çok çalışması gerektiğinden çok fazla pil gücü kullanacak. Bu da daha fazla ısı üretecek ve telefon ısınacaktır. Basit bir çözüm olarak, cihazınız için parlama önleyici bir ekran kapağı edinin; bu, ekranı güneş ışığında bile görmenize yardımcı olabilir.

Telefon Kılıfını Çıkarın

Telefonunuz çok ısınırsa, ısının daha geniş bir alana yayılmasına izin vereceği için kılıfı çıkarmanız gerekir. Böylece telefon daha hızlı soğuyabilir.

Uygulamayı güncelleyin

Uygulama güncellemeleri telefonun verimliliğini artırabilir. Bu, cihazınızda daha az enerji kullanacağı anlamına gelir. Ardından, telefon hızlı bir şekilde ısınmayacaktır. iOS için, App Store’u açıp sağ üstteki profil resminize tıklayarak App Store’daki uygulama güncellemelerini kontrol edebilirsiniz, ardından güncellenmesi gereken uygulamaların bir listesi görünecektir.

Telefonu diğer cihazlardan uzak tutun

Çalışan bir telefonu, tableti ve bilgisayarı tek bir çantaya koymak, aşırı ısınma sıcaklıklarına maruz kalmasına neden olabilir. Ardından telefonun sıcaklığını düşürmek için bir kenara koyun.

Telefonu şarj olurken kullanmayın

Telefonu şarj olurken kullanmak, telefona giden gücün artmasına neden olabilir. Sonunda telefonu ısıtır ve sırayla telefonun piline zarar verir. Bu nedenle şarj olurken kullanmayınız. Telefonu kapatın veya uçak modunu açın.

Yukarıdaki 7 yolu yaptıktan sonra telefonunuz hala sıcaksa, arkasındaki sorunu bulmak için cihazı bir tamirhaneye götürmeniz gerekir. Belki telefonunuzun pili zarar görmüştür veya başka bir bileşende sorun vardır.

Telefonun Isınmasını Önlemenin 7 Yolu

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin