1. Haberler
  2. Blog
  3. Türk Gencinin Sesine Kulak Verin!

Türk Gencinin Sesine Kulak Verin!

Türk Gencinin Sesine Kulak Verin
Türk Gencinin Sesine Kulak Verin

Türk Gencinin Sesine Kulak Verin!

Türk Gencinin Sesine Kulak Verin!Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle gençliğin sesi olmak adına ve ülkemizde yaşayan bir Türk genci olarak serzenişimizi duyurmak adına bir makale hazırlamak istedim. Bildiği üzere Ülkemizin nüfusu artık genç nesillerden oluşmaya başlamış ve ülkenin bütün kaderini belirleyen bir kesim haline gelmeye başlamıştır. Ama ülkemizde yaşayan gençlerimizin birçoğu kendi ülkelerinde görememiş oldukları değerden dolayı ülkelerinde durmak istemiyor ve yurtdışına gitmek istiyorlar. Bu konu hakkında Türk gencinin biraz da olsa sesi olmak adına bu makaleyi hazırlamak istedim. Eğer hazırsanız buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, artık ülkemizin nüfusunda, genç nüfus artmakta ve artmaya devam etmektedir. Ülkemizde 6 milyona yakın genç nüfus bugünkü yapılacak olan seçimlerde artık oy bile kullanabilecek ve ülkenin kaderini belirleyebilecek düzeye gelmiştir. Bu yüzden ülkemizde yaşayan gençleri hiçe saymamakta fayda olduğunu söyleyebilirim. Ülkemizde yaşayan birçok Türk genci özellikle iş sahasında ve eğitim sahasında dert yanmaktadır. Hangi bölümü okurlarsa okusunlar veya hangi bölümden mezun olurlarsa olsunlar o bölümün ülkemizde bir kıymeti olmadığını ve iş sahasında çok fazla sıkıntı çektiklerini dile getirmektedirler.

Ülkemizde yaşayan birçok gencimiz okumuş olduğu bölümün ekmeğini yemek istiyor ve çürütmüş olduğu dirseğin boşuna olmamasını istiyor. Bunu istemekle de çok haklı oldukları kanaatindeyim. Çünkü hepimiz okuduğumuz ve mezun olduğumuz bölümleri severek ve isteyerek okuyoruz. Ayrıca çok fazla emek veriyor ve çaba gösteriyoruz. Bu yüzden de okumuş olduğumuz ve kendimizi geliştirmiş olduğumuz bölümün mesleğinin ekmeğini yemek istiyoruz. Ama sesimizi duyurmak o kadar zor bir süreç oluyor ki. Özellikle özel sektör iş sahasında bütün şartları sağlıyor olsak bile biz gençlerden sürekli tecrübemizin olup olmadığı soruluyor ve tecrübemiz yoksa iş alımında sürekli sıkıntı yaşıyoruz. Biz gençlere her gittiğimiz yer tecrübesiz diye almaz ise biz gençler bu iş tecrübesini nerede ve nasıl sağlayacağız.

Asla Vazgeçme

Ayrıca üzülerek belirtmek istiyorum ki ülkemizde sağlam bir tanıdığımız yoksa da iyi bir yerde çalışma imkanımız da olmuyor maalesef. Biz Türk gençleri ülkemizin artık çoğunluğunu oluşturuyorken biz Türk gençlerinden faydalanmak bizleri eğitip, öğretip yetiştirmeleri gerekirken biz bu sıkıntıları neden yaşıyoruz? Neden her gittiğimiz yer bize tecrübemizi soruyor. Bizlere tecrübesiz olduğumuz için herkes iş vermezse biz bu tecrübeyi nereden ve nasıl kazanacağız? Ülkemde bu ve bunun gibi birçok alanda sıkıntı yaşayan Türk gençleri ülkemizde artık değer göremiyoruz diye dert yanmaktan başka bir şey yapamaz hale gelmiş durumdadırlar.

Biz Türk gençleri olarak artık bu sıkıntıları yaşamak istemiyor ve hakkımız olan değeri görmeyi çok fazla istiyoruz. Mezun olduğumuz zaman boşluğa düşme hissini yaşamak yerine kendimizden emin ve mutlu bir şekilde iş bulabilme imkanımız olsun istiyoruz. Biz bu ülkenin gelecek nesilleriyiz. Mezun olduktan sonra o sınavdan o sınava koşmak veya o iş yerinden bu iş yerine başvuru yapmak yerine, mezun olduğumuz bölümün iş sahasının bizlere talip olup bizleri yetiştirmesini ve rahatlıkla iş sahasında olmayı istiyoruz. Bizler hakkımız olan değeri görmek ve kıymetimizin bilinmesini istiyoruz.

Kendi ülkemizin, kendi milletimizin geleceği ve iyiliği için

Başka ülkelerde değer görmek yerine kendi ülkemizde kendi topraklarımızda değerimiz olsun istiyoruz. Başka ülkelerin geleceği ve iyiliği için değil kendi ülkemizin ve kendi milletimizin geleceği ve iyiliği için çabalamak istiyoruz.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle Türk gençlerinin sesi olmak adına bir makale hazırlamak istedim. Eğer siz okuyucularımız içerisinde iş veren biri iseniz biz Türk gençlerinin kaderini değiştirecek hamlelerde bulunabilir ve daha mutlu bir gelecek için sizlerde çabalayabilirsiniz. Çünkü biz Türk gençleri olarak her gün kendimizi geliştirmek adına çok fazla çalışıyor ve çabalıyoruz. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz.

Sümeyye Nur Gündüz

Türk Gencinin Sesine Kulak Verin!
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin