Tuzla Belediyesi’nin Öncü Girişimi

Tuzla Belediyesi'nin Öncü Girişimi
Tuzla Belediyesi'nin Öncü Girişimi

Tuzla Belediyesi’nin Öncü Girişimi Filistinli Çocuklar Yararına 3. Çocuk Girişimciler Çarşısı

Tuzla Belediyesi’nin Öncü Girişimi Filistinli Çocuklar Yararına 3. Çocuk Girişimciler Çarşısı açıldı. Tuzla Belediyesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine girişimcilik ruhunu aşılamak ve sosyal yaşama entegre olmalarını sağlamak adına başlattığı 3. Çocuk Girişimciler Çarşısı, bu yıl özel bir amaç için hayat buldu. Filistinli çocukların yararına düzenlenen bu etkinlikte binlerce genç girişimci adayı, çeşitli ürünleri satışa sunarak katkıda bulundu.

Girişimci Ruhun Desteklenmesi

Çarşıda kurulan stantlarda, gençlerin kendi girişimlerini sergileme fırsatı buldukları gözlemlendi. Kitap, oyuncak, takı, hediyelik eşyalar ve atıştırmalıklar gibi çeşitli ürünler, 2 gün boyunca ziyaretçilere sunuldu. Elde edilen gelir ise Filistinli çocuklara destek olmak amacıyla bağışlanacak.

Tuzla Belediye Başkanı’ndan Destek Mesajı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Gazze’deki kardeşlerimizin de burada olduğu gibi sevgi dolu günler yaşayacağına inanıyorum. Zalimlerin ve destekçilerinin yarın yok olacağına, birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışın egemen olacağına inancım tamdır” diyerek duygularını ifade etti.

Tuzla’da Girişimcilik ve Yardımlaşma Ruhu

Bu tür etkinlikler, çocukların erken yaşlarda girişimcilik ruhunu keşfetmelerine yardımcı olmanın yanı sıra sosyal sorumluluk bilincini de aşılamaktadır. Tuzla Belediyesi’nin bu öncü adımı, gençlerin sadece ticari değil, aynı zamanda insanlık ve yardımlaşma boyutlarını da keşfetmelerine olanak tanıyor.

Makalemizi tamamlarken, bu tür etkinliklerin genç nesiller için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz. Girişimcilik ruhuyla birlikte yardımlaşma ve dayanışma duygularının da pekiştiği etkinlikler, toplumda olumlu bir değişim ve gelecek adına umut vaat ediyor.

“Tuzla Belediyesi tarafından ilk ve ortaokul öğrencilerinin girişimciliği öğrenmesi, kendi parasını kazanma mutluluğunu yaşaması ve sosyal hayata alışmaları için uygulamaya aldığı ‘Çocuk Girişimciler Çarşısı’nın üçüncüsü, Filistinli çocuklar için 7 Aralık’ta başladı. Çocuklar, ekonomik farkındalık oluşturulması amacıyla kurulan stantlarda, kendi getirdikleri ürünleri vatandaşların beğenisine sunarak satışlarını gerçekleştirdi. Tuzla Marina’da bulunan çarşının açılışına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, çok sayıda öğrenci ve ziyaretçi katıldı.”

“ÇOCUK GİRİŞİMCİLER ÇARŞISI, TUZLA MARİNA’DA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR”

Bu çarşı, geleceğin bireyleri olan çocuklara kendilerini tanıma, ticari ahlak kazanma, geçmişi değerlendirme, geri dönüşüm bilincini artırma ve atık yönetimine destek olma bilincini aşılamayı hedefliyor. 3 gün boyunca devam edecek olan Çocuk Girişimciler Çarşısı, Tuzla Marina’da ziyaretçilere kapılarını açıyor. Etkinliğe katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, stantları dolaşarak girişimci çocukları tebrik etti.

“ÇOCUKLARIMIZIN ÇABALARI BÜTÜN DÜNYAYA DERS OLACAK KADAR ÖNEMLİ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Amacımız, çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak ve onların girişimcilik ruhunu geliştirmek. Sahip oldukları varlıkları, ekonomiye katkıda bulunacak şekilde kullanmalarını, sıfır atık konusunda katkı sağlamalarını hedeflediğimiz Çocuk Girişimciler Çarşısı bugün çok anlamlı bir şekilde kuruldu. Çocuklarımız duyarsız kalmadı, yüreklerindeki sevgiyi eyleme dönüştürerek 3’üncüsünü düzenlediğimiz çarşımızı Filistinli çocuklar için gerçekleştirdi.

Buradan elde edecekleri ekonomik desteği Filistinli çocuklara ayırdılar. Onlarla gurur duyuyorum; minik bedenleri var ama dünyayı kucaklayan kalplerindeki sevgiyi eyleme dönüştürme çabaları bütün dünyaya ders olacak kadar önemli. İnsan Hakları, sevgi, kardeşlik, barış gibi evrensel değerlerden bahseden büyük kurumlar, çocuklarımızdan öğrenebilecekleri çok şey var. Bugün insanlığa bir ders veren çocuklarımızı ve onları yetiştiren vatandaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum.

İnşallah, Gazze’deki çocuklarımızın da buradaki çocuklarımız gibi neşe dolu günler yaşayacağı yakındır. Tüm olumsuzluklara karşın, zalimlerin ve zalime destek verenlerin gelecekte olmayacağına; gelecekte birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışın kazanacağına içtenlikle inanıyorum. Çocuklarımız, bunu gösterdi ve gelecek daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

Tuzla Belediyesi’nin Öncü Girişimi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin