Tuzla Kovid 19

Tuzla Kovid 19
Tuzla Kovid 19 vakaları

Tuzla Kovid 19

Tuzla Kovid 19 ; Kovid-19 Çin’de ortaya çıkıp kısa zamanda tüm ülkeyi etkisi altına alan bir salgındır. Virüs yayılmaya başladığı zamandan 3 ay sonra yani 2020 Mart ayında resmi olarak ilk vaka ülkemizde de bulunmuştur.

Kişiden kişiye çok çabuk bulaşıp ağır atlatıldığı için hatta yaşlılarda ve kronik rahatsızlığı olan insanlarda ölümle sonuçlandığı için kontrol altına alınması zor tehlikeli bir virüstür.

Tuzla Kovid 19 Haberleri

Nasıl bulaştığı hakkında yapılan araştırmalar net bir sonuç vermese de genellikle solunum yoluyla bulaştığı söyleniyor. Yani enfekte olan kişi öksürüp hapşurduğu zaman virüs havada bir süre asılı şekilde kalabiliyor.

Ve siz o havayı soluduğunuz zaman size de bulaşabiliyor. Bu yüzden maske takmak ve insanlarla muhattap olurken aramızdaki sosyal mesafeyi korumanın büyük önem taşıdığını belirtmeliyiz. COVID-19, farklı kişileri farklı şekillerde etkilemektedir. Enfekte olan kişilerin çoğu, hafif ila orta düzeyinde semptomlar geliştirmekte olup  ve hastaneye yatırılmadan iyileştikleri tespit edilmiştir.

Tuzla Kovid 19 Son durumu

Virüs bulaşan kişi ilk birkaç gün hasta olduğunu anlamadığı için taşıyıcı olarak başkalarına virüs bulaştırabiliyor. Buna ‘kuluçka’ süresi deniliyor. Kuluçka süresinin de yeni tip virüs için 2 ile 14 gün arasında olduğu söyleniyor.

Kuluçka süresi geçtiğinde artık hasta belirtiler göstermeye başlıyor.

  • İlk gün hafif kuru öksürük, halsizlik ve eklem ağrıları çok nadiren de olsa bazıları kusma ve ishal gibi belirtiler gösteriyor. Eğer bu tarz belirtileriniz varsa virüsün yayılmaması için kendinizi izole edin. Bol sıvı ve c vitamini ile bağışıklığınızı güçlü tutmaya çalışın.
  • 4. ve 8. günlerde tat ve koku kaybı olmaya başlar. Bunun yanında yorgunluk ve göğüste baskı hissi olur.
  • 9. günde hastalığı ağır geçirmiyorsanız iyileşme aşamasına geçiyorsunuz. Eğer ağır geçiriyorsanız nefes darlığı ve öksürük şiddetlenmeye başlar. Bu durumda zaten sağlık ekipleri devre girmiş olur.

Tuzlada Kovid 19 için Alınan tedbirler

Virüsün şu an için bir tedavisi veya da aşısı yoktur. Bu yüzden sık sık ellerimizi yıkayarak, bağışıklık sitemimizi güçlü tutmak için dengeli beslenerek, maske kullanarak virüse karşı bir kalkan oluşturmalıyız.

Tuzla Gazetesi Haberin merkezi.

 

Tuzla Kovid 19

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin