Tuzla Nasıl Bir yer?

Tuzla Nasıl Bir yer
Tuzla Nasıl Bir yer

Tuzla Nasıl Bir yer?

Tuzla Nasıl Bir yer? istanbul ’un  Anadolu yakasının girişi olarak görülen Tuzla ilçesi hakkında bilgi edinmek isteyenler için hazırladığımız bu makalede Tuzla’nın yaşanabilirlik açısından nasıl bir yer olduğunu ele alıyoruz. Tuzla’ya taşınmak isteyenlerin kafasındaki sorulara aradığı cevaplara burada değiniyoruz.

Birçok kişinin araştırdığı fakat tatmin edici bir cevap bulamadığı Tuzla’da yaşam nasıl? Tuzla yerleşim planı olarak nasıl bir ilçe? Tuzla’da şehirleşme ne derecede? Tuzla kalabalık bir ilçe mi? Tuzla’nın insanları nasıl? istanbul Tuzla’da trafik yoğunluğu ne derecede? Tuzla’da iş imkanı var mı? Tuzla’da ev kiraları nasıl? gibi soruları cevaplıyoruz.

Şimdi yanıtlamak için sınıflandırdığımız bu soruları başlıklar halinde inceleyelim.

Tuzla Nasıl Bir yer ? Tuzla’da Yaşam Nasıl?

Hem İstanbul içinde hem de İstanbul dışındaymış gibi bir havası olan Tuzla yaşam olarak sizi biraz daha İstanbul’un dışında tutar. Avrupa ve Anadolu yakasındaki diğer ilçelere göre daha ferah bir yaşam verir. Şehrin içinde olan Tuzla size kentin dezavantajlarını sunarken aynı zamanda kırsalın avantajlarını sunar.

Tuzla Nasıl Bir yer ? Tuzla’da Şehirleşme Ne Derecede?

Başta İstanbul’un daha çok kırsal kesimine giren Tuzla son yıllarda yapılan şehirleşme çalışmalarıyla İstanbul’un en lüks semtlerinden biri haline gelmiştir. Önceden daha çok  yazlıkçıların bulunduğu İstanbul Tuzla zamanla yapılaşmaya başlamış ve ardından şehirleşmenin getirdiği şeylere kucak açmıştır.

Bunlar nüfus artışı, trafik sorunu, yeni yerleşim planlamaları, iş imkanları, artan nüfusun ihtiyacını karşılamak için gerekli dükkan iş yeri açılımıdır. Yani son yıllarda şehirleşen Tuzla gibi nedenlerle de şehirleşmiş bir görünüm kazanmıştır.

Tuzla’da Yerleşim Planı Olarak Nasıl Bir İlçe?

Yerleşim açısından yani yazımızda daha önce de bahsettiğimiz gibi şehirleşme Tuzla da İstanbul ‘un diğer ilçelerine göre daha planlıdır. İlçe şehirleşmeye geç başladığından günümüzdeki yerleşim planı daha sakin ve çarpık kentleşmeden uzaktır.

Bünyesinde müstakil evlerin yanında düzenli bir planla yapılan site şeklinde konutların oranı fazladır. Özellikle merkez kesimlerini İstanbul’un genel olan dip dibe bulunan evlerin görünümünün aksine bahçeli evler oluşturuyor.

Tuzla Kalabalık Bir İlçe Mi?

Gün geçtikçe nüfusunun arttığını söylediğimiz Tuzla her ne kadar her geçen gün yeni topluluklara kucak açsa da hala 39 ilçesi bulunan İstanbul’un 267.400 nüfus ile sıralama olarak 29. sırada olan ilçesidir.

Buradan da anlaşılacağı üzere Tuzla kalabalığı sevmeyenler fakat şehirde yaşayanlar için iyi bir seçenektir. Başlangıçta köy gibi çok az bir nüfusa, belirli bir yerli kesime sahip olan Tuzla bu nedenden ötürü kalabalık ilçeler sınıfına girmemektedir.

Tuzla’da İş İmkanı Var Mı?

Şehirleşme yeni insanlar yeni insanlarda yeni tüketiciler demektir. Bu nedenle bütün yeni sektörlere yer veren Tuzla yerlisine ve dışardan gelene güzel ve iyi dereceli fırsatlar sunmaktadır. Bunun yanında sanayi ve tersanenin önde gelen merkezlerinde biri olan İstanbul Tuzla bu anlamda da işçi barındırmaktadır. Aynı zamanda eğitimin özel sektörde çok ileride olması memuriyet anlamında da iş fırsatı vermektedir.

Tuzla’da Trafik Yoğunluğu Ne Derecede?

Her ne kadar kendi içinde nüfusundan ötürü aşırı yoğun bir trafiğe şahit olmasa da konum olarak Türkiye’nin nüfus yoğunluğu fazla olan iki ili arasında olması onu günün ve yılın belli dönemlerinde oldukça yoğun bir trafiğin içine çekmektedir.

Tuzla’da Ev Kiraları Nasıl?

İstanbul geneline göre daha az bir nüfusa sahip olan Tuzla bazı kesimlerde her ne kadar ortalamaya göre uygun kiralara sahip olsa da yeni şehirleşmenin getirdiği yeni, lüks konutlar bazı kesimlerinde fiyatları artırmaktadır.

Aynı zamanda ilçenin özen gösterilen bir şehirleşmesi ve planlamasının olması, tüketicinin arayışına uygun üretimi, yazlık bir alana girmesi, sahil kesimlerinin iyileştirilmesi de fiyat artışlarına neden olmaktadır.

Dikkatinizi çekebilir? Türk Eğitim Vakfı (TEV)

Tuzla Gazetesi

Tuzla Nasıl Bir yer?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin