Tuzla Ormet Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Tuzla Ormet Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi
Tuzla Ormet Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Tuzla Ormet Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Tuzla Ormet Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi. İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Tuzla İstasyon Mahallesi Ormet Sitesi ile  kentsel dönüşüm başlıyor. Tuzla Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Tuzla’nın bir merkez olarak gelişiminde büyük değişim olması bekleniyor

Son yıllarda ana arterlere yakın sanayi alanlarında dönüşüm başlamış olup, birçok proje inşa edilmeye devam ediliyor. Özellikle E-5 aksı üzerinde ciddi bir proje arzı bulunmakta. Devam eden konut projelerine de yakın zamanda teslim edilmeye başlandı.  Tuzlamıza yatırımların bölgeye önemli bir nüfus transferini ve emlak hareketliliğini getirmesi beklenmekte.

Tuzla’ya getirilmesi planlanan metro projesinin yanı sıra tamamlanan  Marmaray  ile beraber Tuzla ilçesi Avrupa yakasıyla daha entegre bir hale geldi. İnşaatı devam eden metro hattı tamamlandığında Kadıköy Tuzla arasında 36 dk. ulaşım sağlanacaktır.

1999’da meydana gelen deprem öncesinde yapımı tamamlanan İstasyon Caddesi’ndeki Ormet Sitesi yıkıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yıkım için gelen ekskavatör aracına binerek ilk kepçeyi kendisi vurdu. 7 blok 63 daireden oluşan sitenin yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Şadi Yazıcı, deprem gerçekliğini asla unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Daha önce dört yerin yıkımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Dr. Yazıcı, “Deprem bölgesine çok yakın olan ilçelerden olduğumuz için her zaman deprem projelerimizin üstünde durağız” açıklamasını yaptı. Ayrıca sitede eskiden oturan vatandaşların da yer aldığı yıkımda, kurbanlar kesildi.

DR.Şadi Yazıcı,

“Bugün Ormet Sitesi’nin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızla birbirimizi kırmadan bu dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Burada 63 daire var. Tuzla’da 38 siteyle de görüşmelerimiz devam ediyor. Bunların hepsi kooperatif usulü oldu. Dar gelirli vatandaşların kıt kanaat geçinip elde ettiği daireler bunlar. Bireysel olarak da bazı binaların yıkımını, dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Dönüşümde Tuzla lider durumundadır. Yapı stokunu artırarak Tuzla’yı depreme hazır hale getireceğiz. “Açıklamanın ardından Yazıcı, iş makinası kullanarak yıkımı başlattı.

Projenin yeni adı OKPOR MARİNE EVLERİ Tuzla olarak karar verildi. Yetkililerden aldığımız bilgiler sonucunda Tuzla’da Faaliyet gösteren CONCEPT GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK firmasının Tek yetkili satış ofisi olacağı, fiyat ve proje detayları için iletişime geçebilecekleri bilgisi paylaşıldı. Detaylar için 0530 238 22 66 arayabilirsiniz.

 

 

blank

blank

 

Tuzla Ormet Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin