1. Haberler
  2. Tuzla'daki İşletmeler
  3. Tuzla Tekel Bayileri

Tuzla Tekel Bayileri

Tuzla Tekel Bayileri tavsiye
Tuzla Tekel Bayileri en yakın

Tuzla Tekel Bayileri

Tuzla Tekel Bayileri iletişim bilgileri nedir? Şeker ile nişasta içeren bitkilerin mayalanması ya da damıtılmasıyla elde edilen sıvıya alkol denmektedir. Alkol elde etmek istiyorsak kullandığımız bitkilerin yeterli şeker ve nişastaya sahip olmasına dikkat edilmelidir. Bitkilerden elde ettiğimiz ve alkollü içki üretiminde kullanılan bu alkollere “etil” alkol denmektedir.

İçkilerde bulunan alkol oranları hacimsel olarak değerlendirilmekte ve yüzde olarak yazılmaktadır. Bir diğer alkol türü de “metanol” alkol yani bilinen adıyla “metil” alkoldür. Metil alkol, sanayide kullanılan alkol türüdür. Eğer vücuda alınırsa direk olarak sinir sistemini çökertmekte olan bir kimyasaldır. Metil alkole bağlı olarak yaşanan zehirlenme durumunun belirtileri; baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, şiddetli karın ve bel ağrısı, solunum yetmezliği, körlük, göz bebeklerinde genişleme, ışığa cevapsızlık, ödem ve ense sertliği şeklinde sıralanabilir. Ayrıca metil alkol zehirlenme durumları kalıcı hasarlara ve ölüme sebebiyet verebilmektedir.

Tuzla Tekel Bayileri Kapanış Saatleri

Alkol bileşiklerinin herhangi bir besleyici özelliği olmamasından dolayı ve alkollü içeceklerin içerdikleri yüksek şeker oranından dolayı alkoller yüksek kalori değerlerine sahiptirler. Bu tür besleyici değeri olmayan kalorilere ise “boş kalori” ismi verilmektedir. Ayrıca alkol, ince bağırsağın duvarlarında toksik etkilere sebebiyet vererek besin ögelerinin emilimlerinin azaltılmasına sebep olabilmektedir.

Bu nedenle alkol, insanlarda malnutrisyona yani yetersiz beslenmeye sebebiyet verebilmektedir. Ama yine de hem ülkemizde hem de dünyada birçok insan tarafından alkol tüketimi devam etmektedir. Bu talebi karşılamak üzere de birçok noktada tekel bayileri açılmaktadır. Tuzla ilçesinde ise birçok farklı bölgede dağılmış şekilde Tuzla tekel bayileri müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir.

Tuzla tekel bayilerinin kapanış saatleri ise birbirlerine göre farklıdır. Bazı tekel bayiler saat onda kapanırken bazıları gece saat birde kapanmaktadır. Ama genel olarak çoğu tekel bayileri akşam saat ondan sonra işletmelerini kapatmaktadırlar.

 

Tuzla Tekel Bayileri iletişim

Her tekel bayide alkollü içeceklere ek olarak başka yiyecek ve içecek hizmeti de sunulmaktadır. Bu ürünler ise her tekel bayi dükkanında değişiklik göstermektedir. Ama genellikle ortak olan ürünler bisküvi çeşitleri, meyve suları ve sütler şeklinde sıralanabilir ve bu tarz ürünler neredeyse her tekel bayide bulunabilmektedir.

Tuzla tekel bayileri müşterilerinden genellikle “Müşteri değil de bir misafir gibi davranılan, sıcak kanlı insanların işlettiği, alışveriş yaparken bir yandan sohbet muhabbet edip esnafın değerini fark ettiren bir işletme. Teşekkür ederim.”, “Bütün alkol çeşitlerinin bulunabildiği, güler yüzlü ve işine hakim bir işletmecisi olan bir yer.” tarzında beğeni sunulan ve destekleyici yorumlar almışlardır. Ayrıca puanlandırma olarak bazı tekel bayiler düşük puanlandırmalar alsalar da yüksek puanlandırmalar alan işletmelerde bulunmaktadır.

Tuzla Gazetesi

[wpseo_map max_number=”undefined” width=”400″ height=”300″ zoom=”-1″ map_style=”roadmap” scrollable=”1″ draggable=”1″ show_route=”0″ show_state=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″][wpseo_address show_state=”1″ show_country=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”0″][wpseo_opening_hours show_days=”sunday,monday,tuesday,wednesday,thursday,friday,saturday”]

Tuzla Tekel Bayileri
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin