Tuzla’da İlk teravih saat kaçta kılınacak 2024

Tuzla'da İlk teravih saat kaçta kılınacak 2024
Tuzla'da İlk teravih saat kaçta kılınacak 2024

Tuzla’da İlk teravih saat kaçta kılınacak 2024

Tuzla’da İlk teravih saat kaçta kılınacak 2024 Ramazanı için İlk Teravih Namazı Saatleri. 2024 yılının Ramazan ayında, Müslümanlar için önemli bir ibadet olan ilk teravih namazı için geri sayım başladı. Peki, bu önemli namaz ne zaman kılınacak?

İstanbul, Ankara ve İzmir’de İlk Teravih Saatleri

İlk teravih namazı, 10 Mart Pazar günü kılınacak. İstanbul’da saat 20:31’de, Ankara’da 20:14’te ve İzmir’de ise 20:36’da cemaatle kılınacak.

Teravih Namazının Önemi ve Kılınışı

Teravih namazı, Ramazan ayının özel bir ibadeti olarak kabul edilir. Bu namaz, yatsı namazından sonra kılınabilir ve sabah namazının vaktine kadar devam edebilir. İslam’a göre, bu namazı kılanlar için büyük bir sevap vardır.

Teravih namazı nasıl kılınır. Ancak, her rek’atın sonunda bir miktar oturarak dinlenmek de tavsiye edilir. Bu dinlenme esnasında tehlil ve salavat okunması önerilir.

Caminde Teravih Namazı Nasıl Kılınır?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre, teravih namazı cemaatle şu şekilde kılınır:

  1. Yatsı namazının ilk sünneti, farzı ve son sünneti kılınır.
  2. Ardından imam veya müezzin, teravih namazına başlanacağını duyurur.
  3. İmam “niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya ve kıldırmaya”, cemaat de aynı niyetle iftitah tekbiri alarak namaza başlar.
  4. İkişer rek’at olarak kılınıyorsa ikinci rek’atın sonunda oturularak selam verilir. Dört rek’at olarak kılınıyorsa, ilk oturuşta “Tahiyyat” ve “Salli-Barik” duaları okunarak kalkılır.
  5. Namaz ara vermeden veya ihtiyaca göre aralarla birlikte kılınabilir.

Kadınlar için Teravih Namazı

Kadınlar da teravih namazını camide kılabilirler. Hz. Peygamber, kadınların mescide gelmelerine izin verse de evlerinin ibadet için daha uygun olduğunu belirtmiştir. Ancak, kadınlar teravih namazını evlerinde kılsa da camide kılmalarında sakınca yoktur, özellikle farz namazları için.

Teravih namazı nasıl kılınır

Tuzla’da İlk teravih saat kaçta kılınacak 2024

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin