Üniversiteler Online Eğitimi Olması Hakkında

niversiteler Online Eğitimi Olması Hakkında
niversiteler Online Eğitimi Olması Hakkında

Üniversiteler Online Eğitimi Olması Hakkında

Üniversiteler Online Eğitimi Olması Hakkında. Sevgili okuyucularımız, biliyorsunuz ki on ilimiz gerçekleşmiş olan iki büyük depremden dolayı evlerini yurtlarını bırakıp çevrelerinde bulunan güvenli şehirlere gelmek zorunda kaldılar. 13,5 milyon insanın neredeyse birçoğunun barınma sorunu bulunmaktadır.

Bir kısmı kurulan çadırlarda kalırken, bir kısmı da kurulmuş ve kurulacak olan prefabrik evlerde barınma ihtiyaçlarını karşılayacaklardır. Ama depremden başka şehirlere gelmek isteyen insanlar oldukça fazladır. Bunun içinde ülkemizde oteller ve kyk yurtlar tahsis edilmiş durumdadır. Kyk yurtlarında barınan üniversiteli öğrencilerin bir kısmı bu duruma karşı çıkarken bir kısmı da bu durumu kabullenmiş ve onaylamış durumdadır.

Vatandaşlarımız kyk yurtlarında uzun bir süre barınmak zorunda oldukları için üniversitelerin online sisteme geçme kararı alınmıştır. Online sisteme karşı olan öğrenciler bu duruma online sistemle eğitime devam etmek zorunda kalmış oldukları için karşı çıkmışlardır. Bugün sizlerle bu konu hakkında bir makale yazmak istedim. Hazırsanız buyurun başlayalım.

Deprem Sonrası ve Barınma İhtiyacı

Sevgili okuyucularımız, deprem maalesef ki hayatlarımızı en olumsuz yönde etkileyen ve ülkemizi de en çok sarsan doğal afetlerden biridir. Dileriz ki bundan sonra artık yapılan binaların denetimi daha dikkatli bir şekilde yapılır ve inşaat sektörü bu duruma artık daha çok dikkat eder. 13,5 milyon insanımızı olumsuz etkileyen depremden dolayı vatandaşlarımızın bu soğuk kış günlerinde en çok ihtiyaç duydukları şeyler de başlarını sokabilecek sıcak yerler olmuş durumdadır. Bu yüzden de yakın şehirlere gelen vatandaşlarımız için ülkemizde oteller ve kyk yurtları ayarlanmış durumdadır.

Kyk yurtlarının depremzede olan vatandaşlarımız için tahsis edilmesi durumunda üniversite öğrencilerimiz de eğitim ve öğretimlerine online bir şekilde devam etmek zorunda kalmışlardır. Online eğitime karşı olan öğrencilerimizin bir kısmı bu duruma ister istemez kabul etmemiş ve karşı çıkmışlarıdır. Her ne kadar bu öğrencilerimiz açısından olumsuz olsa bile maalesef ki 13,5 milyon insanımızın da barınmaya kafalarını sokabilecek sıcak yerlere ihtiyaçları vardır. Bazen bazı acil durumlar bazı önemli durumların önüne geçebilmektedir. Her ne kadar ben de online eğitime karşı olmuş olsam da bu durumun aciliyeti de gözler önündedir. Sevgili öğrenci olan arkadaşlarım eğitim ve öğretimin sizler için ne kadar önem arz ettiğinin farkındayım.

Online Eğitim

Elbette ki derslerinizden geri kalmayacak ve online bir şekilde kötü bile olsa devam edebileceksin. Biraz kendimizi o depremzede olan vatandaşlarımızın yerine koymalı ve onların durumunun daha hassas olduğunu anlamamız gerekmektedir. Sizler evlerinizde annenizin hazırlamış olduğu kahvaltıyı yaparken ders dinleyebilirken sizin yaşıtınız olan bir arkadaşınız bir köşede annesi, babası ve belki de kaybetmiş olduğu kardeşleri için ağlıyor olacak. Sizler sıcacık yuvanızda sıcak bir, bir kahve eşliğinde ders dinleyebiliyorken başka bir yerde ne sıcak yuva ne de sıcak bir çay bile bulamayan insanlar olacaktır.

Bu yüzden sevgili gençler, bence durumun kötü olmasının farkına varmalı ve hala sıcak yuvamızda ders görebiliyor olmamıza da şükretmemiz gerekmektedir. Belki bu şekilde düşünmüş olduğum için içlerinizden bana kızacak olanlarınız olabilir ama durumun hassasiyeti ve zor oluşu sadece televizyonlarımızdan göründüğü kadardır. Oysaki durum televizyonda gördüklerimizden daha hassas ve daha zordur.

Ben de eğitimin online olmasına sizler gibi karşıyım ama sonuçta bu karar da durduk yere alınmış ve uygulamaya girmiş olan bir karar değildir. Bu yüzden gençler sizlerin daha sakin ve daha anlayışla bu durumu karşılamanızı isterim. Bir değil tam on ilimizde deprem büyük felaketlere yol açmış durumdadır. Bu yüzden daha hassas davranmanız belki de depremzede olan kardeşlerimiz açısında da daha iyi olabilir.

Üniversiteler Online Eğitimi Olması Hakkında

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin