Uykusuzluğa iyi Gelen Besin ve Bitkiler 

Uykusuzluğa iyi Gelen Besin ve Bitkiler 
Uykusuzluğa iyi Gelen Besin ve Bitkiler nelerdir

Uykusuzluğa iyi Gelen Besin ve Bitkiler 

Uykusuzluğa iyi Gelen Besin ve Bitkiler; Uykusuzluk nedenleri nelerdir? Uykusuzluk sorunun her yaşta karşımıza çıkıyor olsa da ileri yaşlarda daha sık karşılaşılan bir problemdir. Uyku da tıpkı yediğimiz gıdalar gibi vücudumuz için bir vitamindir ve en az yemek yemek, su içmek kadar gereklidir. Düzenli uyku sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturur. Düzensiz, sağlıksız, dengesiz bir uyku düzeni yaşam kalitesini düşür, yorgunluk ve halsizlik verir.

Uyku düzenini etkileyen pek çok erken bulunsa da bunların içinden en önemlisi beslenme şeklidir. Doğru ve sağlıklı beslenme sağlıklı bir uyku düzeninin olmazsa olmaz parçasıdır. Düzeni ve verimli bir uyku istiyorsanız beslenmenize özen göstermelisiniz. Uykusuzluğa iyi gelen, sağlıklı ve düzenli bir uyku ritmi oluşturmaya katkısı bulunan pek çok besin bulunur. Uyumanın sağlığımızdaki etkileri nelerdir başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Uykusuzluğa kesin çözüm

Bunlardan bazıları şunlardır;

• Brokoli: Bu sebzenin içinde bulunan vitamin ve mineraller sinir ve kasları gevşeterek daha sağlıklı ve düzenli bir uyku düzeni oluşturmanıza yardımcı olur.

• Muz: İçerdiği yüksek magnezyum ve potasyum sayesinde kasların gevşeyip rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Hem uykusuzluk sorunu için hem de ertesi gün daha dinç uyanmak için yatmadan önce muz tüketebilirsiniz.

• Bal: Rahat ve sağlıklı bir uyku için bal tüketimi önerilmektedir. Balın içinde bulunan oreksin maddesi kan basıncını ve vücut ısısını dengeleyerek vücudu ve beyni uykuya hazırlamaktadır.

• Papatya çayı: Papatya pek çok kişinin de bildiği gibi ruhsal rahatlama sağlayan bir yapıya, özelliğe sahiptir. Uyumadan önce içilen bir fincan papatya çayı rahatlama sağlayarak daha çabuk ve rahat uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır.

• Melisa çayı: Bu çay vücudun rahatlamasını sağlarken aynı zamanda baş ağrısına, sindirim sorunlarına da iyi gelmektedir. Aynı zamanda hormonları dengelemede de başarılı olan melisa çayı ile daha derin bir uyku çekebilirsiniz.

• Yoğurt: Yatarken yiyeceğiniz bir kase yağsız yoğurt içinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücuttaki melatonin hormonunu uyararak daha sağlıklı ve derin bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır.

• Süt: Yüksek laktoz miktarına sahip olan sütü yatmadan önce bir bardak tüketirseniz kaslardaki laktoz oranını yükselterek vücudunuzun rahatlama sağlamasına yardımcı olursunuz. Rahatlamış ve gevşemiş olan vücut daha çabuk uykuya dalacak, daha derin uyuyacaktır.

Kronik uykusuzluğa ne iyi gelir

Tüm bunları yapmanıza, tüketmenize rağmen sağlıklı bir uyku düzeni oluşturamıyorsanız hayatınızı biraz gözden geçirebilirsiniz. Beslenmenin yanı sıra çok fazla ekrana maruz kalmak, stres, sinir, üzüntü, farklı bir hastalığın vermiş olduğu ağrı veya acı gibi sebeplerden dolayı da sağlıklı bir uyku oluşturamıyor olabilirsiniz. Tüm çabalarınıza rağmen dengeli ve düzenli uyuyamıyorsanız bir hekime danışabilirsiniz.

 

Uykusuzluğa iyi Gelen Besin ve Bitkiler 

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin