Zaman ve Gençlik

Zaman ve Gençlik
Zaman ve Gençlik ÖNEMİ

Zaman ve Gençlik

Zaman ve Gençlik; Ünlü Çek-Fransız asıllı yazar Milan Kundera, “ hatırlanan geçmiş, zamandan yoksundur. Bir aşkı, bir kitabı yeni baştan okur ya da filmi tekrar seyreder gibi yeniden yaşayamazsınız” diyerek anlatmıştı aslında her şeyi. Gerçekten de, varlığımızı değerli kılan, yaşamımızı derinleştiren ne varsa, hepsi zamanın akışı içerisinde cazibesini kaybeder ve sanki bir çiçek gibi solmaya mahkumdur. Şu andaki hali nasıl olursa olsun, üzerinde her zaman bir fanilik yani geçicilik damgası taşır.

Buna göre, aslında hiç kimse dünyanın sahibi gibi böbürlenmemelidir. Zengin bir anda fakir olabilir. Genç bir insan zamanı geldiğinde yaşlanacaktır. Hep eskisi gibi genç kalmayacaktır. Bugünün genci yarının ihtiyarıdır. Doğanın dengesi bu değil midir zaten. Öyleyse ne gençliğinizle gurur duyun, ne de ihtiyarladım diye üzülün. Sadece zamanın size ayrılan köşesindeki yeriniz bu! Şimdilik! Sadece şimdilik! Gençlik de gidecek bir gün, yaşlılık da geçecek elbette! Zaman bazen sizi hiç bırakmayacak gibi olur. Askerdesiniz mesela. Altı ay bir sene neyse artık zaman sizi hapsetmiş gibi hissedersiniz. Hiç geçmeyecek gibi. Ama bir bakmışsınız ki aradan yirmi yıl geçmiş arkadaşlarınıza o anıları anlatırken bulursunuz kendinizi. Bazen birine aşık olursunuz onu çok seversiniz.

Zaman ve Gençlik kavramı

Hani hayat neyse o da odur sizin için. Varlığınızın anlamı onunla ortaya çıkar. O olmasa her şey bitecekmiş gibi. Yanınızda olsa sanki kıyamet kopsa güvendeymiş gibi hissedersiniz kendinizi. Sonra bir bakarsınız ki eski bir anı olarak kalmış kalbinizde. Her şeye rağmen yaşanılan onlarca zorluğa rağmen maalesef hayat devam ediyor. Teker teker eksilmemize rağmen hayat bizi sınıyor sanki. Sınavı geçemeyen kalacakmış gibi.

Hayat da bir sınav değil mi zaten. Siz siz olun sevdiklerinizin kıymetini bilin. Akşam yemeğinde olmayacakmış gibi sahip çıkın onlara. Zamanın telafisi yok. Acı bir gerçek bu. Gençliğinizi de doya doya yaşayın ki yaşlandığınızda sadece onlar kalıyor size. Her zaman yanınızda olan insanları unutmayın. Onlar size karşılıksız bağlıdır. Zaman içerisinde para da kazanılır ev de alınır araba da! Mutluluğun ve sizi mutlu etmeye çalışan insanların değerini bilin. 

Tuzla Gazetesi

Sağlıcakla kalın…

 

 

Zaman ve Gençlik

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin