1. Haberler
  2. Blog
  3. Zor Zamanlarda Değil Herzaman Yardımlaşmalıyız

Zor Zamanlarda Değil Herzaman Yardımlaşmalıyız

Zor Zamanlarda Değil Herzaman Yardımlaşmalıyız
Zor Zamanlarda Değil Herzaman Yardımlaşmalıyız

Zor Zamanlarda Değil Herzaman Yardımlaşmalıyız

Zor Zamanlarda Değil Herzaman Yardımlaşmalıyız. Peki Yardımlaşma nedir? Sevgili okuyucularımız, ülkemiz 6 Şubat 2023 sabahına iki büyük deprem ile gözlerini açtı ve 10 tane şehrimiz bu depremden hem canları hem de malları ile çok büyük bir şekilde etkilendi. Birçok aile vefat etti Hatay gibi birçok ilimiz depremden dolayı büyük etkilenerek evlerini hatta geçmişe ait olan tarihi eserlerini bile kaybettiler. Birçok çocuk annesiz babasız kaldı. Bu deprem asrın felaketi olarak maalesef ki kayda geçti.

Depremden çok insanımızı maalesef ki binalar öldürdü. Yapılan yanlış binalar, kaçak yapılar insanımızın canına mal oldu. Bu yüzden ülkemizde birkaç gün önce depremden kurtulan insanlara yardım etmek ve on ilimizi tekrardan inşa edebilmek adına birçok kanal ortak yayın yaparak yardım kampanyası düzenleyip bağış için para toplandı bugün sizlere bu konu ile alakalı bir makale hazırlamak istedim. Hazırsanız buyurun başlayalım.

Yardımlaşmanın Önemi

Sevgili okuyucularımız, daha önce de bahsetmiş olduğum gibi biz o kadar büyük bir ülkeyiz ki kendi yaralarımız en iyi şekilde sarabiliyoruz. Bunu ortak yayında toplanan paralar ile de hep birlikte görmüş olduk. Milletimiz var olduğu sürece hiçbir kuvvet bizi yıkmayacağını görmüş olduk. Toplanan paranın miktarından çok her bir insanın arayıp bağış yapması bir lira bile olsa bizler çok kıymetliydi. Elinden gelen yardımın fazlasını yapmaya çalışanlar, kumbarasındaki paraları bağışlayan çocuklarımızla aslında ne kadar büyük ve yüce gönüllü bir millete sahip olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk.

Birçok ünlü isimlerin de katılmış olduğu ortak yayında Türkiye Tek Yürek oldu ve toplamda 115 milyar 146 milyon 523 bin lira toplanmış oldu. Milletimiz var olsun. Ayrıca birçok ülkenin de 10 ilimiz için aralarında toplamış olduğu yardımları da göz ardı etmemek gerekmektedir. Ama bu durumu keşke sadece zor zamanlarımızda değil de her zaman yapabilsek.

Yanımızda oturan ve yaşayan komşumuzun aç olup olmadığından haberimiz olsa, dışarıda aç olan birçok insan bulunurken onlar içinde daima yardım elimizi uzatabilsek. Allah rızası için uzanan her ele yardım edip geri çevirmesek. Çünkü birbirimize sadece zor zamanlarda değil iyi zamanlarda da ihtiyacımız vardır. Zor zamanlarda gösterdiğimiz Tek Yürekli olmayı aslında her zaman yapmamız gerektiğinin farkına varabilsek. Belki böylelikle ülkemizde aç insanımız, sokaklarda okula gitmesi gerekirken dilenen ve zor durumda olan çocuklarımız olmayabilirdi.

Daha Çok Birlik Beraberlik içinde Olmalıyız

Her ne kadar depremde mağdur olan bizim insanımızsa aslında sokaklarda yardıma ihtiyacı olanlar da bizim insanımız, bizim evlatlarımız. Onlara da yardım eli uzatabilsek. Bu şekilde sadece zor zamanlarımızda değil her zaman birbirimizi bilir korur ve yardım edersek daha iyi bir toplum ve daha mutlu bir toplum olabiliriz. Bunu söylerken asla kötü bir toplum olduğumuzu söylemiyorum sadece daha fazla yardım etmemiz gerektiğini ve sadece zor zamanlarda değil her zaman yardıma ihtiyacı olan insanımıza yardım etmemiz gerektiğini savunuyorum.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlere bu makaleyi yazarken aslında toplum bilincimizin sadece zor zamanlarda değil de her zaman ortaya çıkması gerekmesine dair bir makale yazmak istedim. Çünkü birbirimizi sadece zor zamanlarda görüyor, duyuyor ve biliyoruz. Aslında her zaman yardım elimizi ulaşabildiğimiz her noktaya ulaştırmalı ve ülkemizde yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmemiz gerekmektedir. Sadece zor zamanlarda değil her zaman. Ancak o zaman daha huzurlu ve mutlu bir ülke olabiliriz. Dışarıda hala depremzede olan vatandaşlarımızın haricinde yardım bekleyen çocuklar, kadınlar ve erkekler bulunmaktadır. Bu yüzden sizlere bir farkındalık yaratmak adına bu makalemi hazırladım. Peki sizler bu konu da neler düşünüyorsunuz?

Sümeyye Nur Gündüz

Zor Zamanlarda Değil Herzaman Yardımlaşmalıyız
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin