103 Emekli Amiralin Bildirisine Soruşturma açıldı

103 Emekli Amiralin Bildirisine Soruşturma açıldı
103 Emekli Amiralin Bildirisine Soruşturma açıldı

103 Emekli Amiralin Bildirisine Soruşturma açıldı

103 Emekli Amiralin Bildirisine Soruşturma açıldı; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve ‘103 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlandığı belirtilen açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla re’sen soruşturma başlatıldı.

103 emekli amiral, Montrö Boğazlar Sözleşmesi üzerinden milli iradeyi hedef alın bildiri yayımladı. “Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir” ifadelerine yer verilen bildiride, darbe iması dikkat çekti.

Gece saatlerinde 103 emekli amiralin imzasıyla bir bildiri yayımlandı.

Tepki çeken bildiride, “Son zamanlarda gerek Kanal İstanbul, gerekse Uluslararası Antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında Montrö Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasının endişe ile karşılandığını” belirtildi.

Ayrıca kamuoyuna yansıyan sarıklı amiral görüntülerinin kabul edilemez olduğu belirtilen bildiride, “TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi Atatürk’ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz” denildi.

Yapılan açıklama;

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca; 04/04/2021 tarihinde bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve ‘103 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlandığı belirtilen açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla re’sen soruşturma başlatılmıştır.

Dikkatinizi çekebilir; 103 Emekli amiralin bu gece yarısı yapmış olduğu bildiriye karşın  iletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan Haddinizi Bilin açıklaması.

 

SON DAKİKA HABERİ: ‘Montrö’ bildirisine imza atan 14 emekli amirale gözaltı kararı

SON DAKİKA HABERİ: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘montrö’ bildirisinde imzası olan 14 emekli amiralle ilgili gözaltı kararı aldı. Başsavcılığın bildiri soruşturmasında emekli amirallerden 10’u gözaltına alınırken, 4 şüpheli ifadeye çağrıldı. Soruşturmada amiraller ‘cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak’ la suçlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘montrö’ bildirisinde imzası olan 14 emekli amiralle ilgili gözaltı kararı verildi.

Soruşturmada emekli amirallerden 10’u gözaltına alınırken, 4 şüpheliye 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldı.

Soruşturmada amiraller ‘cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak’ la suçlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmış, tüm şüphelilere ilişkin arama ve el koyma işlemleri usulünce icra edilmiştir” denildi.

Soruşturma kapsamında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı.

Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrıldı.

103 Emekli Amiralin Bildirisine Soruşturma açıldı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin