14 Şubat Sevgililer Günü Tarihçesi

14 Şubat Sevgililer Günü Tarihçesi sevgiliye güzel sözler
14 Şubat Sevgililer Günü Tarihçesi 2021

14 Şubat Sevgililer Günü Tarihçesi

14 Şubat Sevgililer Günü Tarihçesi; Kışın içinizi ısıtan çok özel bir gün olan 14 Şubat ülkemizde ve dünyada Sevgililer günü olarak kutlanıyor. Evli uzun süredir sevgili olanlar ve daha birlikteliğe yeni başlayan çiftler için çok özel bir gün olan 14 Şubat sevgililer gününde çiftler birbirlerine eşsiz hediyeler alarak birbirlerini ne kadar çok sevdiğini anlatmaya çalışıyor. Dolayısı ile herkes sevgililer gününe aylar kala hediye seçeneği arayışına giriyor. Sevgililer Gününde Kadınlara Alınabilecek Hediyeler nelerdir?

 Sevgililer Günü Nasıl Ortaya Çıktı

Hayatını paylaştığın yegâne kişi ile aranızdaki tek özel gün olan 14 Şubat sevgililer günü tarihçesi M.S.270 yollarına dayanıyor. İlk olarak yıllarda kutlanan bu özel günün hikayesi de çok farklıdır. Ortaya çıkmadan önce M.S. 3.yüzyılda Roma İmparator kralı orduyu güçlendirmek için ordusundaki genç erkeklerin evlenmelerine yasak koymuştur.  Fakat rivayetlere göre dönemin din adam Aziz Valentine bu karara karşı çıkarak ve gizli nikah töreni ile ordudaki erkeklerin evlenmesine yardımcı olmuştur.  Aziz Velantine’nin bu ihaneti ortaya çıkınca öldürülmüştür. Ölümü ise M.S.270 yılın 14 Şubat gününde öldürüldüğü için Aziz Valentina’nın anısına bugünü sevgililer günü olarak ilan edilmiştir. 14 Şubat sevgililer gününün kökeni Roma Katolik Kilisesine dayanıyor. Din adamının anısına  kutlanan  sevgililer günü, günümüzde ise sevgililer gününde çiftler birbirlerine değerli hediyeler alarak kutluyor.

Sevgililer Gününde Ne Hediye Alınmalı

Aslında sevgililer günü hediye seçenekleri sınırsızdır. Özellikle kadınlar için birbirinden özel hediye seçenekleri bulunur. Örneğin; elmas ya da pırlantadan oluşan özel takılar kolyeler küpeler, tektaş ya da beş taş yüzükleri hayatınızdaki eşsiz kadına hediye olarak alabilirsiniz. Tüm gözler sevgililer günü trend hediye seçeneklerine çevrilmişken her 14 Şubat’ta olduğu gibi bu yılda kırmızı güller en çok tercih edilen sevgililer günü hediyesi olacağa benziyor. Bunun yanı sıra kişiye özel hediye seçenekleri de en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Ama sevdiğiniz kişiye hediye alırken onun zevk ve beğenilerine hitap etmesi ve kullanabileceği türde bir hediye olmasına özen gösteriniz.

Sevgililer Günü Erkek İçin Hediye

Sevgililer günü erkek hediye seçenekleri sınırlı sayıda olsa da yine ihtiyaçlarına uygun ürünleri alarak onlara bu özel gününde hediye edebilirsiniz. Genellikle kol saati kemer cüzdan bileklik ve benzeri klasik hediyeler tercih ediliyor. Bu rutinden sıkılan erkekler belli etmese de hayatındaki özel kişiden daha özel   hediye bekleyişi içinde olduğu da kaçınılmaz bir gerçektir.

Klasiklikten uzak durun ve erkek arkadaşınıza eşinize ya da sevgilinize kişiye özel hediye seçenekleri arasında olan ürünlerden hediye alarak onları mutlu hissettirin. Kişiye özel kalemler, tuttuğun takımın kupaları ya da tespihler gibi onların günlük hayatta kullanabileceği seçenekler olmasına özen gösterin.

14 Şubat Sevgililer Günü Nasıl Geçirilir

Aslında bu özel günde çoğu kişi hediye almak dışında başka bir aktivite yapmamaktadır. Bugünün daha da anlamlı hale gelmesi için eşiniz ya da sevgilinize çok özel bir lokantada yemeğe çıkabilirsiniz. Yine aynı şekilde sevgilinizi yemeğe çıkartıp, bu özel günde ona evlenme teklifi edebilirsiniz. Bugün de ne yapacağınız tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Küçük bir kaçamak yaparak sevgilinizle baş başa bir tatile çıkıp, bu özel günü dolu dolu geçirebilirsiniz.

 

Dikkatinizi çekebilir; içişleri bakanlığı sevgililer günü genelgesi

14 Şubat Sevgililer Günü Tarihçesi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin